Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Leiden

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.

Meer informatie

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Leiden? Meer steden die bekendstaan om architectuur:

Ontdek Leiden door de ogen van Shannen

Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dat doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next

Haarlem
26 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Leiden? Bereid je alvast voor!

Nederlandse stad Leiden

Algemene informatie over je busreis naar Leiden

Een dagje naar Leiden is zeker geen straf! Het schattige centrum is erg leuk om doorheen te wandelen: je ziet er oude, historische gebouwen, talloze grachten en lieflijke hofjes. Daarnaast is het ook een universiteitsstad waar dus altijd wel wat te beleven valt in de vorm van musea, evenementen en meer. Hoe je hier een dag doorbrengt, vertellen we je!

Cityscape skyline van de Hooglandse kerk in Leiden

Het centrum

Een mooie manier om het centrum te ontdekken is via het water: huur een bootje of ga mee met een rondvaart. Zeker op een mooie dag is dit echt heerlijk! De oude gebouwen en monumenten staat grotendeels aan de grachten, waardoor je daar perfect oog op hebt. Natuurlijk moet je voor een aantal plekjes wel even de benenwagen pakken, boten komen natuurlijk niet overal. In het stadscentrum vind je ontzettend veel kleine steegjes en prachtige kerken zoals de Marekerk en de Hooglandse kerk. Mooi van buiten, maar ook zeker van binnen. Vlakbij de Hooglandse kerk ligt het kasteel, of de burcht, van Leiden. Een grote koepel in het midden van het centrum, niet te missen dus. Het originele doel van de burcht was om mensen te beschermen tegen mogelijke belagers.

Wist je dat er leden van het Koninklijk huis in Leiden hebben gewoond en gestudeerd? Prinses Beatrix heeft op Rapenburg nummer 45 gewoond en koning Willem Alexander vervolgens op nummer 116. Leuk om even langs te lopen, toch? Verder is het Rapenburg, de bekendste gracht van Leiden, een van de mooiste stukjes van de stad, niet overslaan dus! Ook als je helemaal niets met het koningshuis hebt.

Hoofdgebouw van de universiteit van Leiden

Musea

Zoals gezegd is Leiden een echte universiteits- en studentenstad. Er zijn dan ook veel musea en instituten te vinden waar je vanalles over de stad, verleden en nog veel meer onderwerpen leert. Een bezoekje aan Naturalis hoort erbij als je in Leiden bent. Je vindt er alles over het ontstaan van de aarde, tot aan enorme fossielen waaraan je onder andere kunt zien hoe oud de aarde is. Maar het is natuurlijk ook gewoon heel bijzonder! Buiten het stadscentrum kan je CORPUS bezoeken, een museum waar je een indrukwekkende reis door het menselijk lichaam maakt. Je start bij de knie en eindigt in de hersenen, en leert tussendoor ontzettend veel door middel van interactieve tentoonstellingen en animaties.

Stadhuistoren en Koornbrug in Leiden

Shopping

Leiden heeft een lange winkelstraat, middenin het stadscentrum. Je kunt hier terecht voor een goede collectie kleding-, schoenen- en andere winkels. Maar ook aan vintage kleding is er geen tekort. Zoek de Pieterskerk-Choorsteeg op en duik alle boetiekjes en tweedehands winkeltjes in. Je zal maar net dat ene kledingstuk tegenkomen waar je al jaren naar op zoek bent.

Ook voor een fijne markt zit je in Leiden goed: de zaterdagse warenmarkt vind je langs de Nieuwe Rijn, een van de grachten in het centrum. Voor kaas, groenten en fruit, maar ook kleding en sieraden kan je hier terecht. Kijk af en toe ook even op van alle kraampjes, de gracht en straat zelf zijn ook erg mooi om te zien.

Leiden is dus een fijne stad om een dag (of 2) door te brengen, vervelen doe je je hier echt niet!