Bus naar Dordrecht

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Dordrecht

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Dordrecht? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland. En de Dordtenaren zijn hier enorm trots op! De naam Dordrecht kwam tot stand toen een paar boeren en vissers langs een rivier gingen wonen. Die rivier heette Thure – Thure werd Dor en Drecht betekent ‘plaats waar je de rivier over kan steken’. Ooit was Dordrecht de belangrijkste stad van Holland, dit allemaal door de handel. En die rijke geschiedenis zie je dan ook veel terug. Omringd door rivieren en mooie oude sierlijke panden – Dordrecht is echt een plaatje!

Het centrum is best compact, dus je kan de stad het beste te voet zien. Wil je de stad op een sportieve manier zien, dan is de fietstocht van Holland Tour guides erg gaaf om te doen. Vertel je wensen aan de ervaren gidsen en zij stippelen een top route voor je uit. Om Dordrecht helemaal op een andere manier te ervaren is is een rondvaart op de rivieren een echte must. De Dordtevaar is een elektrische open boot waar je met 40 man op kan. Je vaart langs ‘waterwandelgangen’ waar je anders niet kunt komen.

Bezienswaardigheden in Dordrecht

Dordrecht zit vol met leuke eetzaken, een van de bekendste is Vila Augustus. Hier kan je terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner. Vooral de brunch op zondag is een absolute aanrader. Ook de omgeving van Vila Augustus is waanzinnig. Rond om het iconische gebouw is namelijk een hele mooie tuin gevestigd. Je kan hier dan ook heerlijk buiten zitten met mooi weer. Ook is het een hotel, dus zoek je een bijzonder plekje om te verblijven dan is dit zeker een van de leukste plekjes van Dordrecht.

Ook bij Khotinsky kan je onwijs heerlijk eten in een mooie unieke setting. Probeer vooral de high tea! Sinds kort is Smooth geopend. Dit is een trendy zaakje waar je gezond kan ontbijten en lunchen. Denk aan verse smoothies, acai bowls & sandwiches. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in alle kleine smalle straatjes, overal kan je namelijk leuke bijzondere boetieks vinden.

Bij Keizer&Keizer vind je kunst en mode. No33, is een hele mooie dames zaak waar je hele mooie luxe items kan vinden voor een mooie prijs. Een hele bijzondere winkel is Bluebirds in the backyard, dit is namelijk een vintage winkel waar je ook nog eens een heerlijke bak koffie kan drinken. Ook heb je in Dordt de bekende winkels als H&M, Rituals etc. Maar een hele populaire bekende winkel is toch wel Primark. Deze populaire winkel staat bekend om haar up to date fashion voor een zeer betaalbare prizen.

Wil je even weg uit de drukte? Dat kan makkelijk! 10 minuten rijden en je bevindt je in de Biesbosch, waar je heerlijk kunt wandelen door de natuur.

Dordrecht: Cultuur & Geschiedenis

Dordrecht kent van oudsher een rijk cultureel leven. In de 17e eeuw werkten er in Dordrecht veel beroemde schilders als Albert Cuyp, Ferdinand Bol en Nicolaes Maes. De laatste twee waren leerlingen van Rembrandt. In het Dordrechts museum wat in 2010 geopend is hangt veel werk van deze kunstenaren. Maar er zijn nog veel meer mooie musea, ‘het hof van Nederland’ is een museum wat voor jong en oud leuk is. In dit museum kan je op een speelse wijze wat meer over de vaderlandse geschiedenis leren. Zij maken veel gebruik van multimedia en de medewerkers kunnen je heel leuk alles vertellen over het museum.

Het ‘huis van Gijn’ is een echte parel. Dit huis was van Simon van Gijn, een bankier van beroep maar bovenal een verzamelaar. Alles wat hij verzamelde kreeg een plekje in zijn huis –zo creëerde hij tijdens zijn leven al een ‘museum aan huis’ waar hij dan ook regelmatig bezoekers ontving. In 2004 is het huis toegekend als museum. & ‘het nationaal onderwijsmuseum’ een aanrader! Regelmatig zijn hier verschillende exposities die de moeite waard zijn. Dordrecht stamt uit de middeleeuwse tijd en is dan ook heel lang van de belangrijkste steden van Nederland geweest. Dit zie je ook terug in de stad, het heeft een bijna volledig intacte middeleeuwse structuur, wat je niet veel meer ziet.

Nachtleven in Dordrecht

In Dordrecht heb je talloze cafés en barretjes, vooral in het stadshart. Zomers zitten de terrassen dan ook allemaal helemaal vol wat enorm gezellig is! Maar niet getreurd, veel terrassen zijn ook in de winter geopend en hebben dan heerlijke terrasverwarming. Bibelot is een concertzaal waar je vaak onwijs leuke concerten kan bijwonen. Bekend en onbekend zul je hier treffen voor ook nog eens een heel leuk prijsje.

Wil je dansen tot in de late uurtjes? Dan kan je in het weekend terecht bij het Dolhuis. Hier geven zij R&B feesten, salsafeesten en nog veel meer. Ook kan je voor een goed feestje naar de Popcentrale – al is hier nog veel meer te beleven. Popcentrale is namelijk het popcentrum van Dordrecht en omstreken. Op het podium krijgt lokaal en regionaal talent de kans om zich te presenteren. Zo heb je regelmatig stand up comedy in het ‘comedy café


Ontdek Dordrecht door de ogen van Lara

Ik ben een avontuurlijke/luxe reiziger die houdt van grote steden als New York maar ook enorm kan genieten van kleine onbekende dorpjes waar iedereen elkaar kent.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid