Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Fiets in de bus

Op een mooie dag begint het al snel te kriebelen: je wilt gaan fietsen! Je eigen regio kun je inmiddels dromen, dus wordt het tijd voor iets nieuws, iets avontuurlijkers. Misschien Duitsland, of liever Frankrijk?

Dan komt de vraag: hoe kom je er? De trein is al snel duur, en met de auto heb je de beperking dat je hetzelfde stuk nog eens terug moet fietsen. Misschien gaat het wel met een van die voordelige groene bussen die je hebt zien rijden, maar hoe werkt dat eigenlijk?

Je fiets meenemen in de bus: 2 mogelijkheden

Op vragen zoals “mag je met de fiets in de bus” en “mag een fiets mee in de bus” hebben wij een klaar antwoord: JA! Onze bussen zijn ontzettend fietsvriendelijk! Op deze pagina gaan we graag wat verder in op de details: wat is mogelijk en waar moet je op letten?

Fiets direct meeboeken in de shop

Veel van onze bussen zijn voorzien van een fietsdrager en kunnen maximaal 5 fietsen meenemen. Dit is de gemakkelijkste mogelijkheid, aangezien je fiets in zijn geheel mee kan.

  • Kosten: Je kunt de prijzen hier vinden. Houd er rekening mee dat het vermelde bedrag enkel verwijst naar een heenrit.
  • Hoe te boeken: geef het aantal fietsen dat je mee wilt nemen aan in het zoekveld. In de shop zie je dan direct of het mogelijk is je fiets op deze manier mee te nemen.

Fiets mee als bijzondere bagage

Helaas hebben niet alle bussen zo’n handige fietsdrager. In zo’n geval kun je echter meestal tóch zonder problemen je fiets meenemen als bijzondere bagage. Dat werkt zo:

  • Boek je busreis zonder fiets in onze shop (wanneer de fietsoptie niet beschikbaar is)
  • Neem uiterlijk 48 uur vóór je busreis contact op met de klantenservice om je wens aan te geven: +49 (0)30 300 137 300*
  • Spreek je geen Duits of Engels, stuur dan je verzoek naar service@flixbus.nl

Je fiets kan dan meestal als bijzondere bagage mee worden genomen. Dat is wel onder de volgende voorwaarden:

  • Kosten: Je kunt de prijzen hier vinden. Houd er rekening mee dat het vermelde bedrag enkel verwijst naar een heenrit. Hier geldt een limiet van 1 stuk bijzondere bagage per persoon.
  • Fietsdraagtas: de fiets moet gedeeltelijk gedemonteerd worden en in een fietsdraagtas passen.
  • Afmetingen: als bijzondere bagage zijn de toegestane afmetingen van de fietsdraagtas 240 cm in omtrek ( = lengte +  breedte + diepte). Het toegestane gewicht is 25 kg.

* Let op: je belt hier naar het Duitse vaste telefoonnetwerk. De tarieven kunnen verschillen voor gesprekken met mobiele telefoons.

Nu boeken