Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

CO2 neutrale busreizen – De toekomst is FlixBus

Makkelijk reizen  – beter voor het klimaat

Uit onderzoek van het Duits Federaal Milieuagentschap en het onderzoeksinstituut voor Energie en Milieu van de Unversiteit van Heidelberg blijkt dat FlixBus een klimaatvriendelijke manier van reizen is. Busvervoer is een stuk schoner dan de meest gebruikte vormen van vervoer zoals de auto of het vliegtuig.  De CO2-uitstoot per reiziger per kilometer van de bus is 16% van wat een auto uitstoot en 12% van wat een vliegtuig uitstoot. Helemaal geen uitstoot van emissies? Daar zijn wij ook nog niet, zelfs niet met de meest milieuvriendelijkste bus. Ons streven? Om volledig klimaatneutraal te zijn in 2030!

Milieuvriendelijk reizen met FlixBus

Bijdrage van FlixBus voor de klimaatbescherming – zo werkt het

Om ons steentje bij te dragen hebben wij in samenwerking met “ClimatePartner” voor jou de mogelijkheid gecreëerd om de CO2-uitstoot an jouw reis te compenseren! Deze vrijwillige donatie wordt berekend op basis van het systeem voor emissiehandel. Deze bijdrage wordt geïnvesteerd in een gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten waarmee het equivalent van CO2-uitstoot wordt gecompenseerd en jij een persoonlijke bijdrage kan leveren aan het milieu. Wanneer je een online ticket boekt, kun je na het selecteren van je route de optie “Ecologische bijdrage – CO2 compensatie” aanvinken. De CO2-uitstoot per  busreis wordt berekend op basis van de afstand van je reis uitgedrukt in kilometers. Bij het boeken van je ticket wordt het berekende bedrag automatisch toegevoegd aan de prijs van je busticket. De bijdrage is tussen 1-3% van de totaalprijs van je ticket.

En zo worden de compensatiebijdragen gebruikt in 2018

Met jouw FlixBus-brijdrage voor klimaatbescherming financieer je het project "energie-efficiënte ovens" in Rwanda van atmosfair. Dit project is erkend door de VN en bovendien onderscheiden met de Gouden Standaard. Dankzij deze efficiënte ovens wordt er tijdens het koken tot ongeveer 80% minder hout verbruikt in vergelijking met traditioneel gebruikte ovens in het landelijke Rwanda. Op deze manier draagt het project bij aan bosbehoud, bovendien leefruimte van de laatste berggorilla’s ter wereld, en aan klimaatbescherming in het algemeen. Daarnaast bevordert dit project ook duurzame ontwikkeling in Rwanda, een land dat vanwege zijn sociaal-economische status tot een van de meest onderontwikkelde landen ter wereld behoort. Dit project levert bovendien een waardevolle bijdrage voor de bevolking ter plaatse, bijvoorbeeld:

  • Subsidiëring van ovens "model Save80" voor lokale gezinnen
  • Een hogere levenskwaliteit door kosten- en tijdbesparing om brandhout te verkrijgen
  • Een verbeterde longfunctie voor gebruikers, zoals blijkt uit medische studies

En zo werden de compensatiebijdragen gebruikt in 2016

Met jouw bijdrage aan klimaatbescherming hebben we in 2016 een windenergieproject ondersteund op het Caribische eiland Aruba. Dit project financiert de bouw en het onderhoud van windturbines als alternatieve en duurzame energiebron. Het windmolenpark op het eiland is een belangrijk baanbrekend project in het gebruik van regionale en duurzame energie voor het hele Caribische gebied. De investering in windenergie verbetert de zekerheid op nationale energievoorziening, draagt bij tot wereldwijde klimaatbescherming en bevordert de ontwikkeling van duurzame energieproductie. Naast klimaatbescherming levert het project ook een waardevolle bijdrage aan het leven van de lokale bevolking:

  • Minder afhankelijk van buitenlandse energiebronnen door een uitbreiding van het lokale aanbod in de regio
  • De lokale economie wordt versterkt doordat er nieuwe jobs gecreëerd worden in de bouw, de bediening en het onderhoud van de systemen
  • Het windenergieproject bevordert de regionale infrastructuur.
  • De luchtkwaliteit verbetert doordat schadelijke stoffen vermeden worden. Deze stoffen komen vrij bij de opwekking van elektriciteit uit fossiele brandstoffen.