Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagage in de FlixBus

Vanzelfsprekend biedt elke FlixBus voldoende plaats voor je bagage. Om je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij je om de volgende punten aandachtig door te lezen.

Per ticket mag je meenemen:

  • Één stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  • 1 stuk ruimbagage (max. 80 x 50 x 30 cm, licht afwijkende afmetingen zijn bij een maximale omvang van 160 cm toegestaan, max. 20 kg)

Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat je handbagage in de bagagevakken boven je zitplaats kan worden geplaatst zodat de vluchtwegen niet worden geblokkeerd. Controleer of al je bagage een label bevat met je naam en adres, om onduidelijkheid te voorkomen. De buschauffeur helpt je graag om je bagage in het bagageruim van de bus te plaatsen.

Extra bagage

De extra bagage mag de afmetingen en het gewicht van reisbagage niet overschrijden. Voor extra bagage worden kosten in rekening gebracht. De kosten voor extra bagage zijn afhankelijk van de boekingsmethode. Je kunt extra bagage opgeven tijdens je online boeking of achteraf door telefonisch contact op te nemen. Als je je extra bagage telefonisch aanmeldt bij onze klantenservice, betaal je de bagagekosten aan de chauffeur. We kunnen niet garanderen dat er voldoende ruimte is voor meer dan één bagagestuk aan boord.

Bijzondere bagage

Voor bagage die groter is dan je reisbagage, worden kosten in rekening gebracht. De afmetingen van deze bagage mag maximaal 240 cm (hoogte in cm + breedte in cm + diepte in cm) zijn en de bagage mag maximaal 30 kg wegen. Bovendien moet bijzondere bagage tijdens de boeking worden aangemeld (als dit mogelijk is voor deze reis) of na de boeking door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice (binnen 48 uur voor vertrek)*. Per persoon mag slechts één stuk bijzondere bagage mee aan boord worden genomen. Er kan niet worden gegarandeerd dat er voldoende ruimte voor bijzondere bagage is. Onder bijzondere bagage vallen bijvoorbeeld ski's en muziekinstrumenten (we raden je aan om een harde hoes te gebruiken). Er gelden speciale regels voor het vervoer van fietsen en orthopedische hulpmiddelen. Bepaalde items kunnen niet worden vervoerd.

Meer informatie over bagageregelgeving en uitgesloten voorwerpen vind je in onze Algemene voorwaarden.

Fietsen

Op veel bussen is het vervoer van fietsen van standaardformaat en zonder uitstekende voorwerpen (max. gewicht 20 kg) toegestaan.  Tijdens het boeken van je reis kun je opgeven dat je een fiets wilt vervoeren. Hiervoor geldt per fiets een extra toeslag. Bij het boeken van het aantal passagiers geef je op hoeveel fietsen je wilt vervoeren.

Fietsen worden op fietsendragers vervoerd. In speciale gevallen is het vervoer van fietsen alleen mogelijk in daarvoor geschikte hoezen in het bagageruim (bijv. vouwfietsen). In dit geval moet je vooraf telefonisch contact opnemen met onze klantenservice om je fiets aan te melden (zie de regels voor bijzondere bagage).

E-bikes, pedelecs, tandems en driewielers kunnen niet op een bagagerek worden vervoerd.

Kinderwagens/rolstoelen

Kinderwagens, rolstoelen en andere hulpstukken kunnen op sommige van onze bussen gratis worden meegenomen.
Rolstoelen en andere hulpmiddelen moeten uiterlijk 36 uur vóór vertrek via onze klantenservice aangemeld worden*. Kinderwagens worden beschouwd als afwijkende bagage en moeten bij ons telefonisch worden aangemeld vanaf 48 uur voor vertrek op*.
Uit veiligheidsoverwegingen kunnen rolstoelen uitsluitend worden meegenomen als ze opvouwbaar zijn en niet over elektronische apparatuur beschikken.

Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten die niet groter zijn en niet meer wegen dan de toegestane afmetingen van handbagage (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) kunnen gratis worden meegenomen in de bagageruimte boven je hoofd in plaats van normale handbagage. Je kunt óf je handbagage óf je muziekinstrument opbergen in de bagageruimte boven je hoofd.

Muziekinstrumenten die groter zijn dan de afmetingen van handbagage (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg), worden als bijzondere bagage beschouwd en moeten worden vervoerd in de laadruimte van de bus in een geschikte beschermhoes. We raden je aan een harde hoes te gebruiken om schade aan je instrument te voorkomen. In dit geval moet je per voorwerp een toeslag betalen bij je boeking en deze bagage moet binnen 48 uur voor vertrek telefonisch worden aangemeld bij onze klantenservice*.

Muziekinstrumenten en hoezen die groter zijn dan 135 x 48 x 35 cm worden niet vervoerd (bijvoorbeeld contrabassen).

Bagage vergeten?

Meld het zoekgeraakte stuk bagage dan bij onze afdeling Gevonden Voorwerpen. We helpen je dan zo snel mogelijk verder.

*De gesprekskosten voor vaste en mobiele telefoonlijnen zijn afhankelijk van de individuele tarieven van aanbieders.