You are here

Bagage in de FlixBus

Wij informeren je over onze bagageregelingen

Vanzelfsprekend biedt elke FlixBus voldoende plaats voor je bagage. Om je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij je om de volgende punten aandachtig door te lezen.

Per ticket mag je meenemen:

  • Één stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  • 2 stuks ruimbagage (max. 67 x 50 x 27 cm, max. 30 kg gecombineerd)

Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat je handbagage in de bagagevakken boven je zitplaats kan worden geplaatst zodat de vluchtwegen niet worden geblokkeerd. Controleer of al je bagage een label bevat met je naam en adres, om onduidelijkheid te voorkomen. De buschauffeur helpt je graag om je bagage in het bagageruim van de bus te plaatsen.

Extra bagage

Het is mogelijk om een derde stuk bagage mee te nemen. Deze bagage moet binnen de bagage-afmetingen passen. Elk stuk extra bagage kost € 5 en moet na je boeking aangemeld worden, vanaf 48 uur vóór vertrek. Dit kun je doen door te bellen met onze klantenservice: +49 (0)30 300 137 300*. Een garantie voor het meenemen van meer dan twee stuks ruimbagage bestaat niet.

Bijzondere bagage

Elk stuk bagage dat de reguliere afmeting overschrijdt moet tijdens de boeking als bijzondere bagage worden aangemeld (bijv. ski’s/snowboard of muziekinstrumenten). Deze bagage moet vanaf 48 uur voor vertrek worden aangemeld via onze klantenservice: +49 (0)30 300 137 300*. De maximale afmeting van bijzondere bagage is 290 cm (= lengte + dubbele breedte + dubbele diepte) en mag maximaal 30 kg wegen. Iedere passagier mag maximaal één stuk bijzondere bagage bijboeken, maar garantie daarvoor bestaat niet. Elk stuk bijzondere bagage kost € 9 extra. Om schade aan je bagage of bagage van anderen te voorkomen verzoeken we je om je bijzondere bagage in een geschikte transportbox/-tas te verpakken.

Fietsen

Bij de meeste bussen is het mogelijk om een fiets van standaard formaat, zonder grote accessoires zoals kinderzitje, mee te nemen (max. 25 kg). De fiets kan tijdens je boeking bijgeboekt worden tegen een extra prijs van €9. Tijdens het boeken kun je tegelijk met het aantal personen selecteren hoe veel fietsen je mee wilt nemen (max. 1 fiets per persoon).

Als de route het niet toe laat om een fiets bij te boeken kun je je fiets in een geschikte transportbox/-tas verpakken. In dat geval wordt je fiets gezien als bijzondere bagage en moet deze worden geregistreerd via onze klantenservice (zie hierboven).

Kinderwagens/rolstoelen

Kinderwagens, rolstoelen en andere hulpstukken kunnen op sommige van onze bussen gratis worden meegenomen.
Rolstoelen en andere hulpmiddelen moeten uiterlijk 36 uur vóór vertrek via onze klantenservice aangemeld worden: +49 (0)30 300 137 300*. Kinderwagens worden beschouwd als bijzondere bagage en moeten tevens uiterlijk 48 uur vóór vertrek via de klantenservice worden aangemeld.
Uit veiligheidsoverwegingen kunnen rolstoelen uitsluitend worden meegenomen als ze opvouwbaar zijn en niet over elektronische apparatuur beschikken.

Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten die de afmetingen voor handbagage niet overschrijden (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) kunnen zonder extra kosten aan boord worden meegenomen. Echter, het is enkel toegestaan óf het muziekinstrument, óf reguliere handbagage mee aan boord te nemen.
Muziekinstrumenten die groter zijn dan de afmetingen voor handbagage worden beschouwd als bijzondere bagage en kunnen worden meegenomen in het bagageruim van de bus. We raden je een ‘hardcase’ aan om eventuele schade te voorkomen. In dit geval zullen er extra kosten ter hoogte van €9 aan de boeking worden toegevoegd. Ook hier geldt dat aanmelding uiterlijk 48 uur vóór vertrek dient te gebeuren via onze klantenservice: +49 (0)30 300 137 300*.
Muziekinstrumenten in koffers die groter zijn dan 135 x 48 x 35 cm zijn uitgesloten van transport (bijv. een contrabas).

Bagage vergeten?

Meld het zoekgeraakte stuk bagage dan bij onze afdeling Gevonden Voorwerpen. We helpen je dan zo snel mogelijk verder.

*(Lokale gesprekken via het Duitse vaste telefoonnetwerk. De tarieven kunnen verschillen voor gesprekken met mobiele telefoons.)