§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagage in de FlixBus

Vanzelfsprekend biedt elke FlixBus voldoende plaats voor je bagage. Om je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen, vragen wij je om de volgende punten aandachtig door te lezen.

Per ticket mag je meenemen:

  • Één stuk handbagage (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg)
  • 1 stuk ruimbagage (max. 80 x 50 x 30 cm, licht afwijkende afmetingen zijn bij een maximale omvang van 160 cm toegestaan, max. 20 kg)

Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat je handbagage in de bagagevakken boven je zitplaats kan worden geplaatst zodat de vluchtwegen niet worden geblokkeerd. Controleer of al je bagage een label bevat met je naam en adres, om onduidelijkheid te voorkomen. De buschauffeur helpt je graag om je bagage in het bagageruim van de bus te plaatsen.

Extra bagage

De extra bagage mag niet groter en zwaarder zijn dan de reisbagage en kan voor € 2 worden vervoerd wanneer je deze direct tijdens het boeken toevoegt. Als je de extra bagage na het boekingsproces wilt registreren, kun je bellen met onze klantenservice. Hierbij betaal je € 4 in de bus. We kunnen echter niet garanderen dat er voldoende ruimte aan boord van de bus is voor meerdere stuks bagage.

Bijzondere bagage

Voor een bagagestuk dat groter is dan de standaardbagage, moet je een vergoeding van € 9 betalen. De omvang van het stuk bagage mag in totaal niet meer dan 240 cm (hoogte in cm + breedte in cm + diepte in cm) bedragen en het maximale gewicht van 30 kg mag niet worden overschreden. Verder moet bijzondere bagage (voor zover mogelijk voor de betreffende reis) worden aangegeven tijdens het boeken. Of anders na het boeken, maar dan moet het bagagestuk op zijn vroegst 48 uur voor vertrek van de bus, telefonisch bij de klantenservice worden aangemeld en bevestigd*. Per passagier kan slechts één speciaal stuk bagage worden meegenomen. Dit recht kan niet worden afgedwongen. Bijzondere bagage is bijvoorbeeld skiuitrusting en muziekinstrumenten (vervoer in hardschalen koffers wordt aanbevolen). Voor fietsen en orthopedische hulpmiddelen gelden speciale regels. Sommige voorwerpen zijn uitgesloten van vervoer.

Meer informatie over bagageregelgeving en uitgesloten voorwerpen vind je in onze Algemene voorwaarden.

Fietsen

Bij de meeste bussen is het mogelijk om een fiets van standaard formaat, zonder grote accessoires zoals kinderzitje, mee te nemen (max. 25 kg). De fiets kan tijdens je boeking bijgeboekt worden tegen een extra prijs van €9. Tijdens het boeken kun je tegelijk met het aantal personen selecteren hoe veel fietsen je mee wilt nemen (max. 1 fiets per persoon).

Als de route het niet toe laat om een fiets bij te boeken kun je je fiets in een geschikte transportbox/-tas verpakken. In dit geval moet je vooraf telefonisch contact opnemen met onze klantenservice om je fiets aan te melden (zie de regels voor afwijkende bagage).

E-bikes en pedelecs, tandems en trikes worden op fietsdragers niet vervoerd.

Kinderwagens/rolstoelen

Kinderwagens, rolstoelen en andere hulpstukken kunnen op sommige van onze bussen gratis worden meegenomen.
Rolstoelen en andere hulpmiddelen moeten uiterlijk 36 uur vóór vertrek via onze klantenservice aangemeld worden*. Kinderwagens worden beschouwd als afwijkende bagage en moeten bij ons telefonisch worden aangemeld vanaf 48 uur voor vertrek op*.
Uit veiligheidsoverwegingen kunnen rolstoelen uitsluitend worden meegenomen als ze opvouwbaar zijn en niet over elektronische apparatuur beschikken.

Muziekinstrumenten

Muziekinstrumenten die de afmetingen voor handbagage niet overschrijden (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) kunnen zonder extra kosten aan boord worden meegenomen. Echter, het is enkel toegestaan óf het muziekinstrument, óf reguliere handbagage mee aan boord te nemen.
Muziekinstrumenten die groter zijn dan de afmetingen van handbagage (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg), worden als afwijkende bagage beschouwd en moeten worden vervoerd in de laadruimte van de bus in een geschikte beschermhoes. We raden je een ‘hardcase’ aan om eventuele schade te voorkomen. In dit geval zullen er extra kosten ter hoogte van €9 aan de boeking worden toegevoegd. Ook hier geldt dat aanmelding uiterlijk 48 uur vóór vertrek dient te gebeuren via onze klantenservice*.
Muziekinstrumenten in koffers die groter zijn dan 135 x 48 x 35 cm zijn uitgesloten van transport (bijv. een contrabas).

Bagage vergeten?

Meld het zoekgeraakte stuk bagage dan bij onze afdeling Gevonden Voorwerpen. We helpen je dan zo snel mogelijk verder.

*De gesprekskosten voor vaste en mobiele telefoonlijnen zijn afhankelijk van de individuele tarieven van aanbieders.