Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Er zijn geen steden gevonden

We hebben geen bestemmingen die overeenkomen met je zoekopdracht. Wijzig je zoekopdracht of probeer het later opnieuw.

Met de langeafstandsbus naar Denemarken

Waarom niet je volgende korte vakantie doorbrengen in Scandinavië? Met FlixBus kun je voordelig en comfortabel naar Denemarken reizen.

Jutland en de daaromheen liggende eilanden zijn in ieder geval altijd een reis waard. In de zomer nodigen zandstranden aan de brede kustgebieden uit om te zwemmen en zeilen. Landinwaarts vind je rust en ontspanning in de unieke bossen en landschappen van Denemarken. Of je laat je bij een lekkere Smørrebrød inspireren door de spannende architectuur in steden als Kopenhagen en Aarhus. Geen wonder dat de Denen steeds weer tot de gelukkigste mensen ter wereld verkozen worden

De 4 beste argumenten om je vakantie in Denemarken door te brengen

1. Aarhus is in 2017 de Europese culturele hoofdstad

Foto van busbestemming Aarhus

Wat is er in Aarhus te zien?

De direct aan het  Kattegat liggende havenstad Aarhus deelt de titel culturele hoofdstad dit jaar met het Cypriotische Paphos. In de op een na grootste stad van Denemarken zijn er allerlei musea en culturele instellingen die deze beslissing rechtvaardigen, bijv. het openluchtmuseum Den Gamle By, het Moesgaard museum en het ARos kunstmuseum.

Wat is het Moesgaard museum?

In het  Moesgaard museum worden vele vondsten uit de steentijd tot de tijd van de Vikingen tentoongesteld. Bovendien kun je op het terrein meerdere gebouwen in de bouwstijl van de tijd van de Vikingen ontdekken. Het museum is van dinsdag t/m zaterdag geopend van 10 tot 20 uur (op zondag sluit het museum al om 17 uur) en de entree voor volwassenen bedraagt 140 Deens kronen. Op sommige feestdagen is het Moesgaard Museum ook op maandag geopend. Het museum ligt ten zuiden van de binnenstad in het stadsdeel Højbjerg.

Wat kan ik in het openluchtmuseum Den Gamle By zien?

Op het terrein vind je meer dan 75 historische Deense gebouwen uit de 16e t/m 20e eeuw, die voor het grootste gedeelte toegankelijk zijn en ingericht met meubels uit die tijd, of plaats bieden aan tentoonstellingen. Bovendien is er een wijk in de jaren-70-stijl. Het museum is bijna het gehele jaar geopend, echter afhankelijk van het weer met wisselende openingstijden en entreeprijzen die je op de website van het museum kunt bekijken.

 2. Tivoli in Kopenhagen

Foto van busbestemming Tivoli in Kopenhagen

Wat is Tivoli?

Tivoli is een bekend pretpark midden in de binnenstad van Kopenhagen, op slechts enkele meters afstand van het Stadhuisplein. Hier vind je talrijke achtbanen en attracties voor iedere smaak, bijvoorbeeld de glijbanen uit 1914.

Waar vind ik meer informatie?

Meer informatie over het park en welke achtbanen wij je aanbevelen vind je op onze pagina over de beste pretparken in Europa

Wanneer is het park geopend en hoeveel kost de entree?

In het hoogseizoen vanaf begin april tot eind september kom je doorgaans voor 110 - 120 Deense kronen het park in, dit is echter exclusief de kosten voor alle attracties. Het park is 's avonds heel lang geopend, van zondag tot donderdag van 11 uur - 23 uur, op vrijdag en zaterdag kun je zelfs tot middernacht blijven.

 

3. Vakantie aan de Oostzee in Djursland

Foto van busbestemming Djursland

Waar kan ik me op verheugen in Djursland?

Relaxen en in de zon liggen. De vlakke kusten aan het Kattegat zijn perfect voor zomers zwemplezier. Plaatsen om te ontspannen en prachtige landschappen vind je in het nationale park Mols Bjerge aan de zuidpunt van het schiereiland.

Wat kan ik in Djursland ondernemen?

Genieten van de natuur kun je tijdens het fietsen, wandelen en vissen. Als je wat meer adrenaline wenst, kun je overwegen  of Djurs Sommerland bij Nimtofte iets voor je is. Van mei tot oktober kun je daar de grootste achtbanen van Denemarken testen.

Wat is er in het nationale park Mols Bjerge te zien

Naast heuvelachtige velden en bossen zijn er ook een paar attracties in het parkgebied. In het westelijke gedeelte van het park kun je de burcht Kalø bezoeken, een middeleeuwse ruïne uit de 14e eeuw. De ruïne ligt op een eiland dat via een dam van het vaste land in de buurt van Rønde bereikbaar is. Bovendien heb je vanaf de berg Jernhatten bij Ebeltoft een mooi uitzicht over het zuidoosten van Djursland.

4. Nyhavn in Kopenhagen

Foto van Nyhavn in Kopenhagen

Wat is Nyhavn?

Nyhavn is een bezienswaardig gedeelte van de haven van Kopenhagen in het hart van de binnenstad. Langs de gelijknamige gracht staan bonte gevelhuizen en heel veel restaurants en kroegen. Bovendien kun je bij het rondslenteren veel museumboten op het water ontdekken.

Waar moet ik me op instellen?

De gracht is geen geheime tip en voor veel toeristen een vast onderdeel van een bezoek aan Kopenhagen. Wees dus voorbereid dat je niet alleen aan de kade van de gracht staat, maar dat hoort ook bij de flair van Nyhavn.

Hoe kom ik naar de haven?

Op slechts een paar minuten lopen van Nyhavn ligt het metrostation Kongens Nytorv. Van het Stadhuisplein ben je in 20 minuten lopen bij de gracht. Bovendien zijn er meerdere bushaltes in de buurt.
 

Warum Du mit dem Fernbus nach Dänemark reisen solltest

Bagage meenemen: geen probleem in onze bussen

Inclusief 3 stuks bagage

Reis naar Denemarken zonder extra kosten en vervelend gesleep met koffers. Ook voor de fiets is er in de meeste bussen plaats!

Toiletten aan boord van de FlixBus

Haltes liggen centraal

Wij brengen je rechtstreeks naar de populairste vakantiebestemmingen in Denemarken.

Gratis surfen met wifi in de bus

Gratis wifi

Maak tijdens je reis met de langeafstandsbus naar Denemarken gebruik van gratis wifi en stopcontacten.

FlixBus tickets krijg je al vanaf € 5

Voordelige tickets

Bespaar op je reis met de bus naar Denemarken en houd geld over voor Smørrebrød!

Onze populairste busverbindingen naar Denemarken