Bus naar Maastricht

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Ga naar


Bushaltes in Maastricht

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Een busticket kopen naar Maastricht is eenvoudig. Het makkelijkste is je ticket online boeken op de website of de gratis FlixBus-app. Daar vind je ook de beste deals. Voor je busrit naar Maastricht kun je ook een zitplaats reserveren, op basis van beschikbaarheid. Je hebt keuze uit verschillende soorten stoelen, zoals panorama-, tafel- en bedstoelen. FlixBus accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Google Pay en Apple Pay zodat je je busticket naar Maastricht eenvoudig en veilig kunt betalen. Selecteer je favoriete betaalmethode bij het afrekenen. Je hebt ook de optie om je CO2-uitstoot te compenseren wanneer je je busticket bij FlixBus boekt.
Met de FlixBus naar Maastricht gaan is makkelijk met verbindingen vanaf 68 verschillende steden. Geniet tijdens je busrit naar Maastricht van extra beenruimte, stopcontacten en toiletten. De meeste bussen bieden ook gratis Wi-Fi aan. Vergeet je oplader dus niet zodat je je telefoon kunt opladen met onze stopcontacten aan boord. Reis met onze nachtbussen en bespaar op accommodatie.
FlixBus biedt voordelige busreizen naar Maastricht, met prijzen al vanaf 2,99 €, afhankelijk van je vertrekhalte.
Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage als je met FlixBus naar Maastricht gaat. Per ticket mag je GRATIS één stuk handbagage (30x42x18 cm, max. 7 kg) en één stuk ruimbagage (50x80x30 cm, max. 20 kg) meenemen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over extra of speciale bagage. Veel van onze bussen hebben ook fietsendragers en/of speciale fietshoezen zodat je je fiets kunt meenemen. Ga naar deze link voor meer informatie over je fiets meenemen naar Maastricht en check deze link voor de prijzen van fietsvervoer.
Ja, alle bussen van FlixBus naar Maastricht zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit. We streven ernaar om onze bussen zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit. Hulpdieren zijn toegestaan aan boord van alle bussen van FlixBus die reizen naar Maastricht. Het vervoer van (opvouwbare) rolstoelen, loophulpmiddelen en andere mobiliteitshulpmiddelen is gratis.
Om je busticket naar Maastricht te gebruiken, laat je gewoon de QR-code uit de e-mailbevestiging of op je FlixBus-app zien aan de chauffeur. Je ticket afdrukken hoeft niet!
Maastricht heeft 2 bushaltes. Bezoek deze pagina en vind de bushaltes terug op de kaart.
Ja, kinderen onder de 15 hebben recht op een gereduceerd tarief voor ritten naar Maastricht. Wij berekenen het goedkoopste tarief voor jou, op basis van alle beschikbare kortingen. Als de totale prijs met korting lager is dan het kindertarief, geldt ook die lagere prijs voor kinderen. Ga voor meer informatie naar ons beleid voor reizen met kinderen en check wanneer een kinderzitje vereist is. Opvouwbare kinderwagens mogen gratis mee in de bus naar Maastricht.

Goedkoop naar Maastricht? Bereid je alvast voor! 

Algemene informatie over je busreis naar Maastricht 

Met de bus naar Maastricht is voordelig en een goed idee! Zo reis je comfortabel en eenvoudig naar deze leuke stad voor een gezellig dagje of weekendje weg, of voor het carnaval. De hoofdstad van Limburg is volgens vele historici de oudste vestiging van Nederland (sommige zeggen Nijmegen) en zonder twijfel één van de twee carnavalshoofdsteden van het land (Den Bosch is hier natuurlijk nummer twee). De rijke cultuur, het echte Limburgse dialect en de ontzettend gezellige sfeer maken Maastricht tot een stad waar je je als reiziger direct op je plek voelt. 

Bezienswaardigheden in Maastricht 

Van Mestreech (zoals Limburgers de stad noemen) kun je op veel verschillende manieren genieten. Slenter je ontspannen door de stad, dan kom je zonder twijfel langs een van de vele Rijksmonumenten die stuk voor stuk een stukje van Maastrichts rijke geschiedenis prijsgeven (er zijn er meer dan 1600!). Of ga op een zonnige dag langs de oever van de Maas liggen en droom lekker weg. 

Neem je een bus naar Maastricht voor de bezienswaardigheden, dan bezoek je in ieder geval de Sint-Servaasbasiliek, schijnbaar de oudste kerk van Nederland (al zijn de meningen hierover verdeeld), en zijn buurman de Sint Janskerk. De katholieke en protestantse kerken zijn beide meer dan 500 jaar oud. Net buiten de stad vind je het Fort Sint Pieter en haar bijbehorende grotten, gebouwd als verdediging tegen de Fransen. Het fort is vol verhalen en vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht over Maastricht. De grotten van de Sint Pietersberg zijn gevormd door mijnwerkers die hier jarenlang mergel hebben gewonnen. Het vele werk heeft zich geloond want een bezoek aan dit ondergrondse netwerk is écht de moeite waard.  

Het centrale plein van Maastricht is zonder twijfel het Vrijthof. Dit is een gezellig plein met terrasjes en restaurantjes waar er altijd wel iets te doen is: van carnavalsevenementen tot concerten en een grote schaatsbaan in hartje winter. 

Maastricht: Cultuur & Geschiedenis 

Maastricht als nederzetting is rond het jaar 50 v. Chr. ontstaan toen de Romeinen het gebied veroverden. Ze noemden de nieuwe stad ‘Trajectum ad Mosam’, wat letterlijk oversteek bij de Maas betekent en gebruikten de strategische ligging om snel te kunnen communiceren tussen Gallië (huidige Frankrijk) en Duitsland. 

Na de Romeinen kwamen de christenen, onder leiding van de bisschop Sint-Servaas die de eerste kerk van Maastricht stichtte. Zijn naam vind je tegenwoordig nog regelmatig terug in de vele historische gebouwen. Gedurende de middeleeuwen ontwikkelde de stad zich in razend tempo verder en kreeg zelfs een stadsmuur. Deze extra verdediging kwam goed van pas ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog met Spanje, waarin Maastricht een belangrijke rol speelde. Toch kwam de stad in handen van de Spanjaarden, voordat ze 50 jaar later heroverd werd. Tijdens de Napoleontische oorlogen stond de stad echter opnieuw onder buitenlandse heerschappij. 

In de 19e eeuw werd Maastricht de eerste Nederlandse industriële stad met een focus op pottenbakkerijen en papierfabrieken. De 20e eeuw bracht de stad veel internationale bekendheid toen de Zuid-Limburgse regio zich aansloot bij de Euregio Maas-Rijn, populair vanwege haar natuurlijke schoonheid. 

Nachtleven in Maastricht 

Een busreis naar Maastricht is de ideale manier om deze bruisende kleine stad te verkennen, ook ’s avonds! Maastricht barst van de horecagelegenheden dus wie van een hapje en een drankje houdt, komt hier zeker aan zijn/haar trekken. In en rond het Vrijthof vind je veel kroegen en restaurants en in Maastricht kun je ook veel speciaalbiertjes proeven. Kronkel vanaf hier door de gezellige straten van het centrum, waar je een ruime keuze hebt aan cafés en restaurants. Ook het Onze-Lieve-Vrouwplein is een gezellige plek om even bij te komen met een drankje. Vergeet ook het typisch Limburgse zoervleis (zuurvlees) niet te proeven. Maastricht is ook een echte (internationale) studentenstad, wat deze stad alleen nog maar levendiger maakt! 

Goedkoop naar Maastricht? Dit moet je nog weten! 

Wist je dat Maastricht eigenlijk helemaal niet bij Nederland zou moeten horen? Geografisch gezien hoort het grootste gedeelte van de provincie Limburg eigenlijk bij België. Toen onze Zuiderburen zich in 1830 van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden afscheidden, besloot Generaal Dibbets, loyaal aan het Huis van Oranje-Nassau en destijds bevelhebber van Maastricht, koste wat kost de stad te behouden voor de Nederlanders. 

Maastricht is ook de officiële geboorteplaats van de Europese Unie met het Verdrag van Maastricht (1992). In dit verdrag is ook de basis gelegd voor de invoering van de Economische en Monetaire Unie en onze Europese gemeenschappelijke munt, de euro. 

De omgeving van Maastricht 

Maastricht bevindt zich in een van de mooiste regio’s van Nederland en daarom is er ook buiten de stad van alles te beleven. Wat dacht je van een dagtochtje naar het Belgische Luik, slechts een ruim half uur met de bus vanaf Maastricht? Of neem een kijkje bij het Drielandenpunt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland elkaar kruisen. 

Bussen van en naar Maastricht

Vind goedkope bustickets van en naar Maastricht

Op zoek naar goedkope tickets van of naar Maastricht? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben bussen naar Maastricht en tickets zijn al beschikbaar vanaf 2,99 €. Bespaar nog meer als je vroeg boekt. Er zijn 2 bushaltes in Maastricht, bereikbaar vanaf 68 steden. Check het netwerk van FlixBus voor de dichtstbijzijnde halte in je buurt.

Waarom reizen naar Maastricht met FlixBus

FlixBus combineert voordelig reizen met comfort zodat passagiers van een unieke reiservaring kunnen genieten. Reis comfortabel van of naar Maastricht en geniet van onze faciliteiten aan boord, zoals gratis Wi-Fi en stopcontacten. Je kunt je favoriete stoel selecteren tijdens het boeken en per ticket mag je één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen.

Hoe koop je een busticket van of naar Maastricht

Een busticket kopen bij FlixBus is eenvoudig: op onze website of gratis FlixBus-app boek je een rit in slechts een paar klikken. Als je een busticket van of naar Maastricht online koopt, kun je veilig online betalen met creditcard, Paypal, Google en Apple Pay. Je kunt ook contant betalen op sommige routes of bij een van onze verkooppunten.

De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid