Bus naar Lille

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Lille

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Lille

Tourcoing

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Lille: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

96

Aantal bushaltes

2

Land

Frankrijk

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Lille? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Lille

Lille is een stad in Noord Franrijk net over de grens van België en is de hoofdstad van Frans-Vlaanderen. Het is een prachtige historische stad. Net als in veel steden in België heeft ook Rijsel een Nederlandse en Franse naam. Voor vele mensen nog onbekend maar het is zeker het bezoek waard. Waan je in de echte Franse sferen zonder te ver van huis te zijn, want het is maar enkele uren rijden. Het is nu een populaire universiteitsstad en telt wel 4 grote universiteiten, wat het heel levendig maakt. Ook staat het op de Unesco werelderfgoedlijst omdat het vroeger een belangrijke handelsstad was. Lille is een heerlijke stad waar je gemakkelijk doorheen kunt wandelen. Schaf een Lille City Pass aan en krijg korting op een groot aantal musea en bezienswaardigheden. Daarnaast mag je binnen de geldigheid van de kaart onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Lille. De stad heeft een van de meest moderne metro netwerken ter wereld, namelijk zonder bestuurder en volledig geautomatiseerd.

Bezienswaardigheden in Lille

Lille is een echte shopstad; de wijk Vieux Lille is het oude hart van de stad. Door deze kleine straatjes kan je uren slenteren. Je vindt hier alles, boetiekjes, galeries, pleintjes etc. Een aantal autovrije winkelstraten zoals Rue de Tanneurs, Rue de Neuve, etc. zijn zeker een bezoek waard! Ben je meer op zoek naar chique merken, die vind je in Rue de La Grande Chaussee. Hier zal je alle grote namen vinden van Chanel tot Louis Vuitton. Heb je slecht weer getroffen? Bezoek dan zeker het grote overdekte winkelcentrum in Euralille, hier zijn welgeteld 130 winkels en restaurantjes gevestigd. En een leuk weetje: het is ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. In Lille bevindt zich ook een hele mooie dierentuin ‘Parc Zoologique de Lille’. Deze is zeer populair en ook nog eens gratis. Er bevinden zich diverse interessante musea in de stad, onder anderen Palais des Beaux-Arts, dit is een van de grootste kunstmusea van Frankrijk. Deze staat op twee na het Louvre dankzij de kwaliteit van zijn verzamelingen. Bijna alle grote schilders en kunstenaars zijn hier vertegenwoordigd. Denk aan: Rubens, Monet, Picasso, Van Dyck en vele meer. Ook La Piscine mag je niet missen. Voor dit museum moet je even de metro pakken maar dat is het dubbel en dwars waard. Het is een oud gemeente-zwembad wat omgetoverd is tot een kunst- en industriemuseum. Elke zondagochtend is er markt in Wazemmes, dit is een gezellige, kleurrijke, drukke zondagse markt. Hier vind je allemaal streekproducten en uitheemse producten. Dagelijks zijn er rondritten door de stad met een minibus. Deze zogeheten city tour rijdt langs alle hoogtepunten en duurt ongeveer 50 minuten. Dit is een hele leuke manier om de stad te leren kennen.

Lille: Cultuur & Geschiedenis

Lille ontstond in de 11e eeuw en in de stad tref je veel Vlaamse invloeden. Dat is niet gek aangezien de stichter van de stad uit Vlaanderen kwam en de stad lange tijd bij het graafschap van Vlaanderen hoorde, om vervolgens ingenomen te worden door Franse troepen. Dit merk je in veel dingen zoals de keuken, die niet volledig Frans is; er zit ook echt een Vlaamse twist aan. Ook zal je in sommige gevallen zelfs een woordje Vlaams horen. Er is vroeger flink wat afgevochten, hierdoor zijn er enorm veel gebouwen verwoest of flink beschadigd. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden uit de geschiedenis zijn ‘Vieille Bourse’ – het beursgebouw, het belfort, de oude stadspoorten ‘Porte de Paris’ etc. Het is heel lang een stad geweest waar veel armoede was. Dit was voornamelijk in de jaren 80 en 90, maar door de jaren heen is het flink opgeknapt. Dit zonder steun van de overheid maar door particulier geld gerestaureerd of in de oude staat terug gebracht. Het wordt nu dan ook klein Parijs genoemd.

Nachtleven in Lille

De meeste nachtclubs liggen buiten het centrum van Lille maar dat neemt niet weg dat het geen bruisend nachtleven heeft. De helft van de inwoners van Lille is onder de 25 jaar en zijn voornamelijk studenten. Doordat het een studentenstad is, is het uitgaan dan ook leuk betaalbaar. Hou je van bier? Dan is Vivat Factory echt wat voor jou. Hier brouwen zij hun eigen bier en die is enorm populair. Een van de populairste plekken moet toch wel Le Bar Parallele zijn. Het is hier altijd enorm druk waardoor iedereen ook buiten op straat staat. De terrasjes rond het centrale Place du Generale de Gaulle zitten altijd gezellig vol, het hele jaar rond. Veel mensen gaan laat uit eten in Lille en tafelen ook lang na. Na een tijdje worden de stoelen en tafels weg gehaald en wordt er ruimte gemaakt voor een kleine dansvloer. Op deze manier ontstaan de leukste spontane avonden. Vlak achter het Palais de Beaux-Arts staat Gare St. Saveur, een voormalig goederenstation. Dit werd gesloten in 2003 en wordt sindsdien gebruikt als urban space. Hier vind je bijzondere tentoonstellingen en er worden evenementen en feestjes gehouden. Ook vind je in dit gebouw een bioscoop, restaurant en bar – zeker een kijkje nemen dus!


Ontdek Lille door de ogen van Lara

Ik ben een avontuurlijke/luxe reiziger die houdt van grote steden als New York maar ook enorm kan genieten van kleine onbekende dorpjes waar iedereen elkaar kent.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid