Bus naar Berlijn

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Berlijn

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Berlijn? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Berlijn

Ons buurland Duitsland heeft een hele geschiedenis achter de rug. Duitsland heeft echter meer te bieden dan alleen maar geschiedenis. Berlijn, de hoofdstad van Duitsland is een trendy wereldstad! Berlijn biedt veel kunst, cultuur, lekker streetfood en kent daarnaast ook een bruisend uitgaansleven. Alles bij elkaar maakt Berlijn een geweldige stad. Met stipt op nummer 1: dé bezienswaardigheid van Berlijn, geschiedenis, kunst en dat helemaal voor noppes! Natuurlijk heb ik het over de Berlijnse muur. Ooit was de Berlijnse muur ruim 45 kilometer lang. Het is moeilijk om voor te stellen dat inwoners van Berlijn gescheiden waren van elkaar. De inwoners van Berlijn hebben jarenlang niet de mogelijkheid gehad om van West- naar Oost-Berlijn te gaan en andersom. Nog niet zo heel lang geleden, namelijk in het jaar 1989 is de Berlijnse muur gevallen en zijn de mensen herenigd met elkaar. Er zijn resten van de muur bewaard gebleven die je overal in Berlijn verspreid tegenkomt. De langste muur staat bij de East Side Gallery en is iets langer dan één kilometer. De East Side Gallery is geen saaie muur waar je even langsloopt.

Het is een muur met beschilderingen. Niet zomaar beschilderingen, want achter elk kunstwerk zit een betekenis.

Adres:Mühlenstraße 3-100, 10243 Berlin, Duitsland

Bezienswaardigheden in Berlijn

Ben je dol op musea? Dan zit je in Berlijn goed. Je hebt er musea in overvloed. Er is zelfs een museumeiland in Berlijn. Het eiland is gelegen bij de rivier in de Spree. Maar liefst 5 musea bevinden zich op het museumeiland in Berlijn. Sinds 1999 heeft het museumeiland een plekje gekregen op de Werelderfgoedlijst door de Unesco! Ben je geïnteresseerd in de Romeinse en Griekse oudheid? In het oudste museum van het museumeiland, het Altes museum kom je voornamelijk sculpturen, vazen en bronzen beelden tegen. Één van de bekendste musea is het Pergamonmuseum. Daarnaast is het ook het meest bezochte museum, niet alleen van Berlijn, maar van heel Duitsland!

In dit museum kom je fascinerende kunststukken tegen uit de Oudheid. Als je meerdere musea wilt bezoeken kan het handig zijn om een 3-daagse museumpas aan te schaffen. Je hebt dan gratis toegang tot meer dan 30 musea. De museumpas bedraagt 29 euro. Voor kinderen en studenten geldt er een gereduceerd tarief. Zij betalen 14,50 euro.
Op slechts enkele minuten lopen van het museumeiland staat de grootste kathedraal van Berlijn, namelijk de Berliner Dom. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

Berlijn: Cultuur & Geschiedenis

Witte zandstranden, regenwoud, een scala aan glijbanen, grotten en watervallen. Het lijkt alsof we daar ver voor moeten reizen. Heb je zin om je te wanen in een tropische bestemming, maar wil je niet zo ver reizen? Op 60 kilometer afstand van Berlijn bevindt zich de grootste tropische bestemming van heel Europa. Het park is het gehele jaar geopend. Mensen spreken vol lof over dit ‘eiland’ en ik kan mij hierbij aansluiten. Maar liefst 50.000 planten bevinden zich in het overdekte park. Ook aan dieren ontbreekt het hier niet, je komt er flamingo's, vissen, schildpadden en pauwen tegen en hierdoor heb je het gevoel alsof je in het tropisch regenwoud bent. Maak je geen zorgen over de temperatuur, aan alles is gedacht en het is hier gemiddeld 26 graden Celsius. Ga jij lekker in dit park onder de palmboom zonnen terwijl je geniet van je cocktail en de warmte?

Adres:Tropical-Islands-Allee 1, 15910 Krausnick, Duitsland

Nachtleven in Berlijn

Berlijn kent vele loungebars en clubs. Veel wereldsterren zijn je voor geweest en hebben 40 seconds bezocht. Het leuke aan deze club is dat je in een lift stapt en letterlijk binnen 40 seconden boven bent. Het uitzicht is overweldigend, je ziet de skyline van Berlijn. Op de vrijdagen wordt hier voornamelijk R&B en Hiphop gedraaid. Electro liefhebbers kunnen hier op de zaterdag optimaal genieten!

Bij club Watergate wordt voornamelijk techno muziek gedraaid. Ben je niet in het weekend in Berlijn, maar heb je toch wel zin in een feestje? De club is ook doordeweeks geopend en heeft zelfs een lichtgevend plafond. De club ligt aan het water en dat is niet zo vreemd, want de club heet Watergate. Houd je van alle soorten muziek? Bij Sage vind je alle muziekstijlen en deze club heeft zelfs een zwembad dus neem je zwemkleding mee voor een onvergetelijke feestavond.

Adres 40 seconds:Potsdamer Straße 58, 10785 Berlin, Duitsland
Adres Watergate: Falckensteinstraße 49, 10997 Berlin, Duitsland
Adres Sage: Köpenicker Straße 76, 10179 Berlin, Duitsland

Goedkoop naar Berlijn? Dit moet je nog weten!

Bij elke patisserie kom je de Duitse delicatesse Pfannkuchen tegen. De bol is gemaakt van deeg en wordt gefrituurd. Hierna wordt er jam of marmelade toegevoegd. Vervolgens wordt er om het af te maken nog poedersuiker overheen gestrooid et voilà je kan genieten van je heerlijke Pfannkuchen! Een andere lekkere goedkope snack is de Currywurst. Er is zelfs een Currywurst museum in Berlijn! Na een bezoekje aan dit museum kun je jezelf een Currywurst expert noemen! Houd je van een pittig sausje of toch liever niet? Je hebt keus uit verschillende sauzen. Let wel op, soms zijn de sauzen heel heftig. Bij Curry66 kun je kiezen uit sauzen die variëren in scherpte van 1 tot 10. Houd je van een uitdaging en wil je saus nummer 10 proberen? Het wordt de zwarte hel genoemd en je moet eerst een formulier ondertekenen! Je tekent dan dat je de saus op eigen risico eet! De prijzen bedragen gemiddeld 2 euro. Bij Konnopke’s Imbiß kun je ook currywurst eten. Het leuke vind ik dat bij Konnopke’s Imbiß aan iedereen wordt gedacht, want hier kun je zelfs vegan-currywursten eten!

Adres Curry66: Grünberger Str. 66, 10245 Berlin, Duitsland
Adres Konnopke’s Imbiß: Schönhauser Allee 44B, 10435 Berlin, Duitsland


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid