Bus naar Krakau

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Krakau

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Kraków Borek Fałęcki

Kraków Dworzec Autobusowy Czyżyny

Kraków (Busstation)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Krakau: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

193

Aantal bushaltes

3

Land

Polen

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Krakau? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Krakau

Rynek Glowny is een groot marktplein en staat tevens in het centrum van de hoofdstad van Polen. Dit marktplein is één van de grootste in Europa. Kijk je om je heen dan zie je een bazaar met verschillende kraampjes. De bazaar wordt ook wel de Lakenhallen genoemd. Er worden zowel souvenirs, truien, riemen en kristalglazen verkocht. Zin in een Poolse lekkernij? Ook eten wordt er verkocht op de bazaar. Sta je op het plein dan zal de Mariakerk je ongetwijfeld opvallen. Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw en is een bezienswaardigheid op zich. De kerk is gebouwd in een neogotische stijl en bijzonder aan deze kerk zijn de twee ongelijke torens. Wil je de kerk van binnen bezichtigen? Het is goed om te weten dat er een entree gevraagd wordt. Polen heeft nog een eigen munteenheid en er wordt daarom in Zloty's betaald. Volwassenen dienen 10 zloty te betalen. Omgerekend naar euro's is dit ongeveer € 2,50. Studenten, senioren en kinderen krijgen korting en betalen vijftig procent minder. Voor een adembenemend uitzicht over Krakau is het aan te raden om de Mariakerk te beklimmen. Op de Grote Markt staat ook de Raadhuistoren.

Bezienswaardigheden in Krakau

Het eten in Polen is goedkoper dan in Nederland. Polen heeft diverse lekkernijen die je zeker niet mag overslaan tijdens je bezoekje aan de hoofdstad. Poolse mensen zijn gewend om stevige maaltijden te eten met veel deeg, vlees en vis en daarnaast zijn ze net als Nederlanders dol op kaas. Ooit gehoord van Zapiekanki? De naam doet je misschien niet in eerste instantie denken aan eten. Deze populaire Poolse delicatesse is een stokbroodje. De Zapiekanki is standaard belegd met kaas en champignons. Daarnaast kun je kiezen voor veel soorten beleg. Hierbij kun je denken aan diverse kazen, maar ook aan groenten en sausjes. Een broodje kun je al kopen vanaf € 1,50. Als je door de stad loopt zie je blauwe kraampjes met Obwarzanki's. De Obwarzanki is een andere Poolse snack en alhoewel de naam veel lijkt op de Zapiekanki is de Obwarzanki totaal anders. Deze snack is namelijk te vergelijken met een Pretzel. Voor iets meer dan een euro kun je deze Pretzel, die bestrooid wordt met sesam- of maanzaad of grof gemalen zout, kopen. De Pretzel heeft een groot formaat en vult je maag overigens zeer goed. Tenslotte moet je zeker Pierogi oftewel Poolse aardappelpannenkoekjes geproefd hebben.

Krakau: Cultuur & Geschiedenis

Krakau heeft veel geschiedenis te bieden aan de toeristen, waaronder een zoutmijn. Op nog geen 10 kilometer afstand van Krakau ligt één van de oudste zoutmijnen ter wereld. De zoutmijn heeft de naam Wieliczka en staat sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tot het jaar 2007 was de zoutmijn nog in gebruik! Honger gekregen? In de zoutmijn is een ondergronds restaurant aanwezig. Het leuke van dit restaurant is dat de geserveerde maaltijden op smaak worden gebracht met natuurlijk zout! Het is niet mogelijk om de zoutmijn alleen te bezoeken. Je kunt zowel online als tijdens een bezoek aan de zoutmijn een rondleiding met gids boeken. Bijzonder is dat er zelfs in de zoutmijn een ondergrondse kathedraal is. Tip: neem altijd een vest mee, want in de mijn is het gemiddeld 15 graden. Van maandag tot en met vrijdag is de zoutmijn geopend van 's ochtends 9:00 uur tot 17:00 uur. Zorg ervoor dat je op tijd een bezoekje brengt aan de zoutmijn. Er is namelijk veel te zien en je kunt er ook veel over de geschiedenis leren. Gemiddeld brengen de bezoekers dan ook ongeveer 3 uur door in de zoutmijn.

Nachtleven in Krakau

Wie een feestje wil bouwen in Krakau kan terecht bij de vele uitgaansgelegenheden in het centrum. Eén ding is zeker en dat is dat het uitgaansleven bruisend is. Dol op jazz muziek? Jazz muziek is erg populair in Krakau. Bij de Harris Piano Jazz Bar kun je lekker bier drinken en genieten van live jazz-optredens. Niet alleen jazz, maar ook andere muziekstijlen worden gedraaid in Krakau.
Teatro Cubano is mijn favoriete club. Hier wordt reggaeton oftewel Zuid-Amerikaanse muziek gedraaid waar je lekker kunt schudden met je heupen. De club is elke dag geopend tot 5:00 uur in de ochtend. De cocktails die ze hier serveren zijn trouwens erg lekker. In de Joodse wijk Kazimierz zijn veel barretjes en clubs. Krakau is een echte studentenstad en de studenten komen dan ook vaak in de Joodse wijk om te drinken en dansen met elkaar. Het is overigens niet duur om een avondje uit te gaan, maar houd er rekening mee dat de prijzen op kunnen lopen. Tip: de meeste clubs hebben proppers die je naar binnen willen lokken met acties zoals een happy hour. Het is aan te raden om deze proppers te negeren en je eigen club te kiezen.

Goedkoop naar Krakau? Dit moet je nog weten!

Om de drukte in de hoofdstad te ontvluchten hoef je niet ver te reizen. Op loopafstand van het oude centrum is namelijk het Planty park te vinden dat ruim 4 kilometer lang is. In dit park zul je niet snel verdwalen, want overal zijn er bordjes weergegeven. Dit park is ideaal om een wandeling te maken of om te hardlopen. Vergeet je camera niet om indrukwekkende foto's te nemen! Als je namelijk in het park rondloopt kom je naast fonteinen en standbeelden ook bijzondere gebouwen, kerken en universiteiten tegen. Dit park leent zich ook om te picknicken. Neem een dekentje en Poolse delicatessen mee en geniet van de natuur. Iets buiten het centrum ligt park Jordana. Dit is het grootste park van Krakau. Naast veel groen beschikt het park over een skatepark en een basketbalveld. Het is ideaal om dit park te bezoeken met kinderen, want er zijn meerdere speeltuinen te vinden in dit park.


Ontdek Krakau door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid