Bus naar Boedapest

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Ga naar


Bushaltes in Boedapest

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Met de FlixBus naar Boedapest gaan is makkelijk met verbindingen vanaf 238 verschillende steden. Geniet tijdens je busrit naar Boedapest van extra beenruimte, stopcontacten en toiletten. De meeste bussen bieden ook gratis Wi-Fi aan. Vergeet je oplader dus niet zodat je je telefoon kunt opladen met onze stopcontacten aan boord. Reis met onze nachtbussen en bespaar op accommodatie.
Een busticket kopen naar Boedapest is eenvoudig. Het makkelijkste is je ticket online boeken op de website of de gratis FlixBus-app. Daar vind je ook de beste deals. Voor je busrit naar Boedapest kun je ook een zitplaats reserveren, op basis van beschikbaarheid. Je hebt keuze uit verschillende soorten stoelen, zoals panorama-, tafel- en bedstoelen. FlixBus accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Google Pay en Apple Pay zodat je je busticket naar Boedapest eenvoudig en veilig kunt betalen. Selecteer je favoriete betaalmethode bij het afrekenen. Je hebt ook de optie om je CO2-uitstoot te compenseren wanneer je je busticket bij FlixBus boekt.
FlixBus biedt voordelige busreizen naar Boedapest, met prijzen al vanaf 11,95 €, afhankelijk van je vertrekhalte.
Boedapest heeft 3 bushaltes. Bezoek deze pagina en vind de bushaltes terug op de kaart.
Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage als je met FlixBus naar Boedapest gaat. Per ticket mag je GRATIS één stuk handbagage (30x42x18 cm, max. 7 kg) en één stuk ruimbagage (50x80x30 cm, max. 20 kg) meenemen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over extra of speciale bagage. Veel van onze bussen hebben ook fietsendragers en/of speciale fietshoezen zodat je je fiets kunt meenemen. Ga naar deze link voor meer informatie over je fiets meenemen naar Boedapest en check deze link voor de prijzen van fietsvervoer.
Ja, kinderen onder de 15 hebben recht op een gereduceerd tarief voor ritten naar Boedapest. Wij berekenen het goedkoopste tarief voor jou, op basis van alle beschikbare kortingen. Als de totale prijs met korting lager is dan het kindertarief, geldt ook die lagere prijs voor kinderen. Ga voor meer informatie naar ons beleid voor reizen met kinderen en check wanneer een kinderzitje vereist is. Opvouwbare kinderwagens mogen gratis mee in de bus naar Boedapest.
Ja, alle bussen van FlixBus naar Boedapest zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit. We streven ernaar om onze bussen zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit. Hulpdieren zijn toegestaan aan boord van alle bussen van FlixBus die reizen naar Boedapest. Het vervoer van (opvouwbare) rolstoelen, loophulpmiddelen en andere mobiliteitshulpmiddelen is gratis.
Om je busticket naar Boedapest te gebruiken, laat je gewoon de QR-code uit de e-mailbevestiging of op je FlixBus-app zien aan de chauffeur. Je ticket afdrukken hoeft niet!

Goedkoop naar Boedapest? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Boedapest

Goedkoop, heerlijke warme thermal baden en een bruisend uitgaansleven. Aan die woorden denk ik als ik het heb over de hoofdstad van Hongarije, Boedapest! Deze stad is nog niet echt ontdekt door de meeste toeristen en dat maakt de stad zo leuk. Het is een grote stad en er is zoveel te zien. Alleen al als je kijkt naar het symbool van Boedapest, het Hongaarse parlementsgebouw. Dat is een meesterwerk op zich! Wist je dat het parlement het duurste gebouw ooit is dat is gebouwd in Hongarije? Je hoeft maar één blik te werpen op het parlement en dan snap je meteen waarom.
Een ander mooi en bekend bouwwerk in Boedapest is het Vissersbastion. Als je de trappen opgaat bij het bastion heb je een waanzinnig uitzicht over Boedapest. Op hetzelfde plein staat de Matthiaskerk die erg mooi is vanwege het dak dat kleurrijk is.

Bezienswaardigheden in Boedapest

Boedapest is bekend vanwege de thermale baden en heeft daarom niet voor niks 'city of baths' als bijnaam. Hongarije is bekend om de badhuizen en voor veel Hongaren is het een traditie om maandelijks een badhuis te bezoeken. Als je naar Hongarije gaat mag één ding in je tas zeker niet ontbreken en dat is zwemkleding. Erg moeilijk om uit te spreken, maar Széchenyi, is één van de populairste badhuizen in Boedapest. Maar liefst 15 binnenzwembaden en 3 grote buitenzwembaden zijn er aanwezig.

Klein is het er dus zeker niet. Weer of geen weer, het is er altijd druk en het water is altijd lekker op temperatuur. Ben je nou toch je zwemkleding vergeten? Geen probleem, je kunt zwemkleding 'huren'. Alhoewel Hongarije tot de Europese Unie behoort hebben ze nog wel hun eigen munteenheid, namelijk de Forint. De entreeprijzen voor Széchenyi bedragen doordeweeks 6000 Forint, omgerekend naar euro's is dit 20 euro. In het weekend betaal je 1 euro extra.
Bij je ticket is een kluisje om je spullen in op te bergen inbegrepen. Je kunt hier de hele dag vertoeven.
(Adres: Budapest, Állatkerti krt. 9-11, 1146 Hongarije)

Boedapest: Cultuur & Geschiedenis

Hongaren zijn dol op deeg en dat kun je merken aan het streetfood. Lángos en Kürtőskalács staat er vaak op de reclamebordjes van de kraampjes in de stad. Deze snacks zijn traditioneel en lekker! Lángos is een soort warme platte oliebol. Vaak wordt er zure room of kaas opgedaan. De Lángos is best vettig en dat maakt het een machtige snack. De snack die begint met de letter K en die heel moeilijk uit te spreken is Kürtőskalács. Zoet deeg dat gewikkeld wordt om een stok zodat het makkelijker wordt om het op te eten. De stok wordt ingesmeerd met boter en met suiker. Vervolgens wordt deze boven het vuur gelegd en de stokken worden voortdurend omgedraaid. Nadat de stokken gaar zijn kan hier op verzoek Nutella of kaneel aan toegevoegd worden en daarna? Smullen maar! Heb je niet voldoende aan een snack, maar heb je grotere trek? In Boedapest zijn heel veel knusse restaurants. Het is er vergeleken met Nederland erg goedkoop. Voor een avondmaaltijd inclusief toetje ben je gemiddeld ongeveer 10 euro kwijt. Je moet er alleen niet raar van opkijken als het eten opgewarmd wordt in de magnetron. Dit is namelijk de gewoonste zaak in Hongarije.

Nachtleven in Boedapest

Boedapest heeft een geweldig uitgaansleven met ruïne pubs. Toen ik de locals vroeg waar je echt goed kan feesten gaven ze allemaal dit antwoord, namelijk Szimpla Kert. Dit is de bekendste ruïne pub van Boedapest. Je kunt hier drinken, chillen, dansen en kletsen met toeristen en locals. Het interieur is gaaf en kun je kunst noemen. Je komt hier de gekste dingen tegen, bijvoorbeeld een opgehangen verkeersbord, een oud broodrooster, versleten meubilair of midden op de dansvloer een fiets. Naast de ruïne pubs, kun je in Boedapest ook feesten in een thermal bad! Op de zaterdagavonden kun je van juni tot september terecht bij Széchenyi thermal bad. Danseressen, lichtshows, mooie muziek, cocktails en dat allemaal in het water. Tijdens oud & nieuw is het ook geopend en worden er spectaculaire vuurwerkshows gegeven. Gegarandeerd dat je het nieuwe jaar goed in gaat. In de winter kun je voor een feest in een thermal bad terecht bij het Lukács bad. Breng je toevallig in augustus een bezoekje aan Boedapest? Jaarlijks bezoeken duizenden mensen uit heel de wereld het populaire Sziget festival dat plaatsvindt in Boedapest!
(Adres Szechenyi: Budapest, Kazinczy u. 14, 1075 Hongarije)
(Adres Lukacs bad: Budapest, Frankel Leó út 25-29, 1023 Hongarije)

Goedkoop naar Boedapest? Dit moet je nog weten!

Het is altijd leuk om een souvenirtje te kopen van een stad waar je geweest bent. De Grote Markthal is een grote toeristische trekpleister in Boedapest. Bij de Grote Markthal in Boedapest kom je zowel groente en fruit als souvenirs tegen. Je kunt hier paprika's kopen, niet alleen als groenten, maar ook als souvenir! Dat is niet zo gek, want paprika is een bekend Hongaars product dat vaak gebruikt wordt in de Hongaarse keuken. Overal in Boedapest kom je dan ook paprika's tegen. Jaarlijks eten Hongaren meer dan een halve kilo paprikapoeder per persoon. Naast groente en fruit zijn hier ook leuke tentjes waar je kunt lunchen. Verder kun je in de Grote Markthal traditionele borduurwerk kleding kopen.
De Grote Markthal is elke dag van de week met uitzondering van de zondag geopend!
(Adres: Budapest, Vámház krt. 1-3, 1093 Hongarije)

Bussen van en naar Boedapest

Vind goedkope bustickets van en naar Boedapest

Op zoek naar goedkope tickets van of naar Boedapest? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben bussen naar Boedapest en tickets zijn al beschikbaar vanaf 11,95 €. Bespaar nog meer als je vroeg boekt. Er zijn 3 bushaltes in Boedapest, bereikbaar vanaf 238 steden. Check het netwerk van FlixBus voor de dichtstbijzijnde halte in je buurt.

Waarom reizen naar Boedapest met FlixBus

FlixBus combineert voordelig reizen met comfort zodat passagiers van een unieke reiservaring kunnen genieten. Reis comfortabel van of naar Boedapest en geniet van onze faciliteiten aan boord, zoals gratis Wi-Fi en stopcontacten. Je kunt je favoriete stoel selecteren tijdens het boeken en per ticket mag je één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen.

Hoe koop je een busticket van of naar Boedapest

Een busticket kopen bij FlixBus is eenvoudig: op onze website of gratis FlixBus-app boek je een rit in slechts een paar klikken. Als je een busticket van of naar Boedapest online koopt, kun je veilig online betalen met creditcard, Paypal, Google en Apple Pay. Je kunt ook contant betalen op sommige routes of bij een van onze verkooppunten.

De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid