Bus van en naar Wenen vanaf € 5

Goedkoop naar Wenen? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Wenen

Een busreis naar Wenen loont zich! Deze prachtige stad ligt aan de rivier de Donau, en biedt een mix van cosmopolitische en nostalgische flair. Zodra jouw bus in Wenen arriveert, raden we eerst een goede kop koffie met gebak aan in een van de vele traditonele café’s. Ben je helemaal aangesterkt, dan ben je klaar om de vele bezienswaardigheden van deze stad te gaan bekijken. Onze eerste aanrader: shoppen! Ook hier zie je zeer goed de mix van trendy en traditioneel. Tweede aanrader: beklim de beroemde Stephansdom en geniet van het spectaculaire uitzicht over Wenen en haar regio!

Bezienswaardigheden in Wenen

Tijdens je busreis naar Wenen moet je in ieder geval het Slot Belvedere en Paleis Schönbrunn bekijken. Dit zijn twee van de meest indrukwekkende barok-kastelen van Europa. Het interieur van Paleis Schönbrunn is rijkelijk ingericht, wat een nauwkeurig beeld schept van het uitbundige leven van de familie Kaiser in de afgelopen eeuwen. Het kasteelpark biedt grootse fonteinen, kunstmatige Romeinse ruïnes en de oudste dierentuin ter wereld, Dierentuin Schönbrunn.

De Spaanse rijschool in Wenen heeft een eeuwenoude geschiedenis, wat betekent dat je iedere morgen in de Hofburg de training kunt bekijken van witte lipizzaner paarden. De Spaanse rijkunst is ontzettend imponerend.

Wenen: Cultuur & Geschiedenis

De Weense cultuur is ontzettend rijk. Daarom moet je tijdens je bezoek in ieder geval deelnemen aan een van de talloze culturele activiteiten. Ten eerste is er de Weense Staatsopera, waar je een brede selectie aan beroemde opera-, ballet- en orkestvoorstellingen kunt zien. Het gebouw alleen is dankzij haar adembenemende architectuur al een bezoek waard, en loop je door haar hallen, dan voel je nog steeds de aanwezigheid van componisten zoals Mozart en Brahms. Beide hebben hier vele jaren doorgebracht.

Een andere tip voor jouw busreis naar Wenen is het Burgtheater, tegenover het stadshuis. Dit is een van de grootste en meest prestigieuze Duitstalige theaters. Tenslotte zijn er nog de vele musea, stuk voor stuk boordevol interessante geschiedenis over beroemde thema’s zoals Keizerin Sisi, de Kroonjuwelen in de Habsburg en een van Oostenrijks meest beroemde zangers Falco.

Nachtleven in Wenen

De jaren ‘90 waren een ware boom voor de Weense clubscène, waarvan vandaag de dag nog steeds de vruchten geplukt worden. Das Flex is bijvoorbeeld een van Wenens grootste en beroemdste clubs, en de ideale plek om de nacht dansend door te brengen. Voor de nachtvogels die het liever wat rustiger aan doen, zijn er meer dan genoeg bars en lounges die perfect zijn afgestemd op wat jou bevalt.
Kom je tijdens de zomermaanden met de bus naar Wenen, dan vind je in het MuseumsQuartier de beste trance- en discofeesten. Hier vind je trouwens ook het beroemde Café Leopold.

Jouw bushaltes in Wenen

notice Opgelet er zijn 8 bushaltes in Wenen