Bus naar Wenen

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Wenen

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Wenen Erdberg (Busstation VIB)

Wenen (Station West, Felberstraße)

Wenen (Matzleinsdorferplatz, Triester Straße)

Wenen (Karlsplatz)

Vienna Central Station

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Wenen: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

204

Aantal bushaltes

5

Land

Oostenrijk

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Wenen? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Wenen

De meest beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart, beter bekend als Mozart, kwam uit Oostenrijk. Hij was meer dan een componist, namelijk ook pianist, violist en dirigent. Mozart was beter bekend als wonderkind. Oostenrijk staat bekend om de klassieke muziek en vele componisten. Het is dan ook niet zo vreemd dat er in Wenen een staatsopera is. Niet zomaar een staatsopera, maar een waanzinnig gebouw dat in de avond prachtig verlicht is. In 1869 is het operagebouw gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het gebouw ernstig beschadigd door een luchtbombardement. Van de beschadigingen zie je gelukkig niks meer terug, omdat het gebouw is gerestaureerd. Dit heeft 10 jaar geduurd. Als je een voorstelling wilt bijwonen is het verstandig om van te voren online een kaartje te bestellen. Het wordt niet gewaardeerd als je de opera bezoekt in een spijkerbroek.

Op straat worden ook kaartjes verkocht door mannen die verkleed zijn als Mozart. Houd er rekening mee dat als je de kaartjes op straat koopt, je vele malen duurder uit bent! Zijn de kaartjes uitverkocht?
Er worden ook rondleidingen aangeboden. Je komt dan meer te weten over de geschiedenis van de Staatsopera en krijgt een kijkje achter de schermen.

Bezienswaardigheden in Wenen

Als je in de etalages van patisserieën in Wenen kijkt loopt het water je al in de mond. Chocoladetaart, (ook wel sachertorte genoemd) is uitgevonden door de heer Sacher en erg populair in Wenen.

Er is zelfs een Sacher hotel waar je uiteraard de sachertorte kunt proeven. De sachertorte wordt geserveerd met een grote toef slagroom. Ook de schnitzel is uitgevonden in Wenen! De Wiener schnitzel staat met trots op de menukaart in veel restaurants. Je bent dan ook niet in Wenen geweest als je geen wiener schnitzel hebt gegeten! Ook veganistische en vegetarische eters kunnen een wiener schnitzel eten, maar dan een bio variant! Bij Bio bar, in het centrum kun je genieten van een heerlijke schnitzel zonder vlees! Mijn favoriete plek om te eten in Wenen is restaurant Sen Grill.
Bij dit restaurant worden geen traditionele Oostenrijkse gerechten geserveerd, maar Turkse gerechten. Doner kebab, frietjes, salades, alles wordt in grote porties geserveerd. Na het eten heb je meestal geen plek meer over voor het toetje. Het personeel is erg vriendelijk, legt je in de watten en meestal krijg je ook nog eens thee van het huis. De leus klant is koning wordt in dit restaurant serieus genomen.

Wenen: Cultuur & Geschiedenis

Elke keer wanneer ik kathedralen tegen kom in steden sta ik stil, om de schoonheid van de kathedralen te bewonderen. Bij de Stephansdom stond ik wel heel lang stil en was ik sprakeloos! De Stephansdom is de grootste kathedraal van Oostenrijk en staat midden in het centrum. Het is een echte eye catcher. De stijl van de kathedraal is gotisch. De kathedraal staat symbool voor Wenen.

Leuk weetje is dat de Stephansdom is afgebeeld op de 10 eurocent. Om de kathedraal van binnen te bezichtigen hoef je geen entree te betalen. Voor een mooi uitzicht over Wenen kun je de toren beklimmen. Hier dien je wel entree voor te betalen. Volwassenen betalen 5 euro. Voor kinderen geldt een gereduceerd tarief. Om bij de toren te komen moet je 343 treden beklimmen. Het uitzicht is magnifiek. Het dak van de Stephansdom valt op en dat komt door het mozaïek. Vooral bij zonnig weer is het dak een aandachtstrekker. Van ´s ochtends 6:00 uur tot 's avonds 22:00 uur is de kathedraal elke dag van de week geopend.

Nachtleven in Wenen

De paleizen in Wenen zijn bekend door onder andere de keizerlijke families en de film Sissi.
Paleis Schönbrunn en slot Belvedere zijn de meest bekende en mooie paleizen in Wenen. Keizerin Sisi die getrouwd was met keizer Franz Joseph verbleef in de zomer in paleis Schönbrunn. Wist je dat paleis Schönbrunn tot werelderfgoed is verklaard door de Unesco? Heel vreemd is dat eigenlijk niet, want je kijkt werkelijk je ogen uit. Het paleis is kolosaal en er zijn hier tuinen, fonteinen, verschillende flora en een doolhof. Er is zelfs een dierentuin in het paleis en dit is de oudste dierentuin ter wereld! Hier kom je onder andere pinguïns, ijsberen en panda's tegen. Ook slot Belvedere is indrukwekkend. In de avond, wanneer het donker is kun je spectaculaire foto's nemen. Het slot is dan verlicht en je hebt een weerspiegeling van het paleis in de grote vijver. Belvedere betekent mooi uitzicht in het Italiaans. Binnen in het slot zijn verschillende musea gehuisvest waar je kunstwerken tegen komt van onder andere Van Gogh en Ruben Vermeer.

De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 18:00 uur. Entree voor volwassenen bedraagt 20 euro en kinderen tot 18 jaar hoeven geen entree te betalen.

Goedkoop naar Wenen? Dit moet je nog weten!

Als je met kinderen naar Wenen gaat mag je het Prater zeker niet overslaan. Ook als je volwassen bent en gewoon weer kind wilt zijn is het Prater ideaal. Een beroemd attractiepark en Wenen heeft het Prater cadeau gekregen van Keizer Jozef II met als reden dat de inwoners konden ontspannen.

Voor een uitzicht over Wenen kun je een ritje maken in het reuzenrad. Je betaalt rond de 10 euro voor een ritje, maar dan heb je wel heel Wenen onder je voeten! Als je hoogtevrees hebt moet je hier niet in gaan, want de reuzenrad is maar liefst 65 meter hoog. Wees niet getreurd, het attractiepark heeft meer dan 200 attracties, geschikt voor jong en oud. Entree is gratis. Voor elke attractie waar je in wilt gaan moet je apart betalen. Wil je meer weten over de geschiedenis van het Prater? Bezoek dan het Prater museum. De entree bedraagt 5 euro voor volwassenen. Kinderen mogen gratis naar binnen. Als je er toevallig de 1e zondag van de maand bent hoef je geen entree te betalen. In het Prater bevindt zich ook een chocolade museum en een Madame Tussauds.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid