Bus naar Rome

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Rome

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Rome? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Rome

Eén ding is zeker en dat is dat Rome niet in één dag is gebouwd. Het is zeker de moeite waard om de prachtige Italiaanse hoofdstad te bezoeken.

Je zult er absoluut geen spijt van krijgen! De immense bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de Trevifontein en het Pantheon zijn enkele spectaculaire gebouwen in Rome. Er is echter nog veel meer te zien in deze prachtige stad. Ondanks dat de bezienswaardigheden onwijs groot zijn, is Rome een compacte stad. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar! Tijdens mijn stedentrip viel mijn mond vaak open van verbazing. Rome is één groot openlucht museum.

Wist je dat het Colosseum in 2007 is gekozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen? De Italianen zijn zo trots op het Colosseum dat het Colosseum is afgebeeld op de Italiaanse 5 eurocent. Vroeger werden hier gladiatorwedstrijden gehouden. Op de eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis te bezoeken. Houd wel rekening met een langere wachtrij dan normaal. Wil je terug in de tijd?

Bij het Colosseum zijn Italiaanse mannen verkleed als gladiator. Je kunt met hen op de foto! Onderhandel van te voren wel even over de prijs, omdat de prijzen best hoog kunnen oplopen.

Bezienswaardigheden in Rome

In Italië is letterlijk op elke hoek van de straat een kerk te vinden. Dat is niet zo gek, de meeste Italianen zijn namelijk erg gelovig. Je moet er niet raar van opkijken als je door de stad nonnen ziet lopen. Om de kerken van binnen te bewonderen hoef je geen entree te betalen. Het wordt echter wel gewaardeerd als je een donatie doet. Mijn favoriete kerk in Rome is de Santa Maria Maggiore kerk. Wanneer je de kerk van binnen bekijkt zal het duidelijk zijn waarom dit mijn favoriete kerk is.

De schilderingen en de mozaïeken op de muren zijn waanzinnig. De klokkentoren is 75 meter en daarmee de hoogste van Rome! Deze kerk ligt op loopafstand van het centrale station Termini. Bezoek je Rome in hartje zomer? Neem altijd voor de zekerheid een sjaaltje mee om je schouders te bedekken.

Rome: Cultuur & Geschiedenis

Wist je dat het Vaticaanstad een staat is? En dan nog een leuk weetje, het is zelfs de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. De Sint Pieter Basiliek is onwijs groot en dit is nog zacht uitgedrukt! Je kunt de basiliek gratis bewonderen. Helaas zijn er veel mensen die deze prachtige basiliek willen bezichtigen tijdens hun bezoek aan Rome en daarom is er meestal een lange wachtrij. Geen zin om lang in de rij te staan? Koop dan een skip-the-line ticket. Hiermee bespaar je tijd. Voor een adembenemend uitzicht kun je de koepel beklimmen. Het is aan te raden om te gaan op een dag wanneer de lucht helder is. Je kunt het uitzicht bewonderen door de trap te nemen of de lift te pakken. Voor het bezoeken van de koepel moet je wel entree betalen. Daarnaast is het mogelijk om de Paus in levende lijve te zien. Elke zondag om stipt 12:00 uur spreekt de Paus iedereen vanaf zijn balkon toe.

Tip: in Vaticaanstad bevindt zich een brievenbus. Je kunt in het souvenirwinkeltje een kaartje kopen. Stuur je familie en vrienden een kaartje vanuit Vaticaanstad!

Nachtleven in Rome

Je bent niet in Italië geweest als je geen pizza of pasta hebt gegeten. Overal kom je dan ook knusse restaurantjes tegen. De koks bereiden het eten met liefde voor je klaar. Wie van Italiaans eten houdt is bij restaurant Carlo Menta aan het juiste adres. Carlo Menta zit altijd, maar dan ook altijd, bomvol! Goed teken toch? Als je hier eten gaat bestellen sta je altijd ongeveer 5 minuten in de wachtrij. Het leuke aan dit restaurant is dat er veel locals komen en nog relatief weinig toeristen. Voornamelijk Italiaanse gezinnen komen hier om lekker te kokkerellen. Het is in Italië niet ongewoon om in restaurants service kosten te berekenen. Schrik dus niet als het bonnetje komt.
De service kosten kunnen variëren van 1 euro tot aan ongeveer 5 euro. Houd hier rekening mee.
Het is niet verplicht om een fooi te geven, omdat je al service kosten betaalt. Van eten krijg je natuurlijk ook dorst. Neem altijd een flesje mee in je tas. Overal in Rome kom je stromende fonteinen tegen. Het water is hygiënisch, dus je kunt er gewoon van drinken.

Goedkoop naar Rome? Dit moet je nog weten!

Er is een overvloed aan parken & pleinen in Rome. Een groot park op loopafstand van de Spaanse trappen is Villa Borghese! Villa Borghese is een erg geliefd park onder zowel de Romeinen als toeristen. Neem je goedgevulde picknickmand mee en ga heerlijk picknicken in dit park.

Het park is maar liefst 80 hectare groot. Zin om te roeien? Je hebt de mogelijkheid om een roeibootje te huren. Daarnaast kun je ook een fiets, skelter of segway te huren. Daarnaast is het leuk om fietskarren te huren. Ideaal voor een actieve vakantie! Pleintje hier, pleintje daar. Er zijn in Rome gezellige pleinen vol met kunstenaars en straatartiesten. Bij Piazza del Campidogli heb je een spectaculair uitzicht over Rome en dat helemaal gratis! Verder mag je de volgende pleintjes in Rome sowieso niet overslaan: Piazza del Campo dei Fiori, Piazza del Popolo en Piazza Navona.

De omgeving van Rome

Als afsluiter mag een ijsje, of op zijn Italiaans gezegd Gelato, niet ontbreken. Welke smaak (dolci) kies jij? Overal in de stad wemelt het van de gelateria's. Gelateria Giolitti is erg populair bij toeristen. Dat is te merken aan de lange wachtrij. De Tiramisu en Strattiatella zijn smaken die goed verkocht worden. Mijn favoriete gelateria in Rome is Old Bridge en ligt in de wijk Trastevere. Trastevere verwijst naar de Tevere oftewel rivier de Tiber. Het betekent letterlijk 'na de Tiber rivier'. De wijk bereik je namelijk na het oversteken van de Tiber. Gelateria Old Bridge is een kleine gelateria.
Ze zijn hier niet zuinig met het opscheppen van de bolletjes. Het ijs wordt bij Old Bridge bereid met room in plaats van melk. Let wel op; hoe dichter je bij een bezienswaardigheid een ijsje koopt, hoe duurder het ijsje is!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid