Bus naar Neurenberg

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Neurenberg

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Neurenberg (Busstation, Willy-Brandt-Platz)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Neurenberg: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

174

Aantal bushaltes

1

Land

Duitsland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Neurenberg? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Neurenberg

Ooit gehoord van de stad Neurenberg of op z'n Duits gezegd Nürnberg? Er wordt vaak getwijfeld over hoe je het moet uitspreken, je spreekt het uit als Nuurenberg. Neurenberg zal vast niet meteen in je opkomen als je denkt aan een Duitse stad. Meestal denk je bij Duitsland aan de wereldsteden Berlijn, Hamburg en München, maar het is het zeker de moeite waard om Neurenberg te bezoeken. Oké, de naam Neurenberg klinkt misschien niet heel aantrekkelijk en misschien heb je ook helemaal geen idee waar deze stad nou precies ligt. Neurenberg ligt in de buurt van 2 uur flixen van de grotere steden Stuttgart en München. Veel bezienswaardigheden zijn gratis en das ist sehr schön. Zo hoeft een stedentripje naar ons buurland helemaal niet veel te kosten. Daarnaast is het ideaal dat de Flixbus je echt letterlijk midden in het centrum afzet! Je hoeft dus geen kaartjes te kopen voor het openbaar vervoer, want je kunt alles te voet bezichtigen. Met het geld dat je bespaart kun je een lekker Duits biertje bestellen of een Duitse delicatesse 'Lebkuchen' kopen die overigens smaakt naar meer.

Bezienswaardigheden in Neurenberg

In Neurenberg hoef je je portemonnee gelukkig niet (vaak) uit je broekzak te halen, want deze stad is budgetvriendelijk. Tip: midden in het centrum is er een informatiecentrum, loop er naar binnen en vraag om een gratis kaart van de stad. Alle bezienswaardigheden zijn in één oogopslag te zien. Binnen een tijdsbestek van 5 uur kun je een groot gedeelte van de stad zien. Voor een gaaf uitzicht loop je richting het kasteel Kaiserburg en je hoeft gelukkig niet veel trappen te lopen, wel moet je een kleine helling beklimmen. Als je eenmaal de helling hebt beklommen is het tijd om de camera tevoorschijn te halen en dan is het 3,2,1 en smile, want dit uitzicht verdient gewoon een selfie! De stad heeft veel historie en er zijn dan ook redelijk wat musea te vinden. Als je op woensdag het Germaanse nationale museum bezoekt tussen 18:00 uur en 21:00 uur hoef je geen entree te betalen. Wil je het Museum voor Kunst en Design bezoeken en ben je toevallig op een zondag in de stad? Entree is dan niet helemaal gratis, maar je hoeft er op zondag maar 1 euro voor neer te tellen, oftewel een prikkie!

Neurenberg: Cultuur & Geschiedenis

In Neurenberg is veel afwisseling te vinden, de stad beschikt over een mooie binnenstad, je kunt en kunst en cultuur vinden. Het is een rustige stad, maar toch is het ook levendig tegelijkertijd. Ons buurland houdt gelukkig net als ons van gezelligheid dus als je om je heen kijkt zie je dan ook veel authentieke terrasjes waar je terecht kunt voor een kop koffie of een getapt biertje! Elk café in Neurenberg heeft wat leuks, maar er is één café dat er echt uitspringt en dat is cafe bar Wanderer & Bieramt. Vraag je je af waarom dit café zo uniek is? Dit café is ideaal gelegen en biedt haar klanten een geweldig uitzicht. Schrik niet als je 2 euro 'borg' moet betalen voor een glas bier. Je krijgt de borg gewoon terug als je het glas teruggeeft, er zijn zat toeristen die het glas bewaren als souvenir, omdat ze dit café zo'n geweldige plek vinden. In de winterperiode is het café gesloten op maandag en in de zomer periode zijn ze elke dag geopend van 's ochtends 10:00 uur tot 's avonds 23:30 uur.

Adres Café-Bar Wanderer & Bieramt: Beim Tiergaertnertor 2, 90403 Neurenberg, Beieren, Duitsland

Nachtleven in Neurenberg

Ben jij een bierliefhebber? Dan hoef je gelukkig niet perse naar het Oktoberfest in München om een biertje te drinken, want ook in Neurenberg heb je voldoende keus. Naast vele bierhuizen vindt er in Neurenberg ook ieder jaar een volksfeest plaats. Oké het is dan misschien niet zo drukbezocht als het Oktoberfest en het is iets kleinschaliger, maar daarom niet minder leuk! Het volksfeest wordt het Nürnberger Herbstvolksfest genoemd. Het volksfeest vindt meestal eind augustus tot aan begin september plaats. Er vindt ook een traditioneel spel plaats. Heel leuk om te zien hoe de spelers strijden om de overwinning, alhoewel het vooral om de lol gaat. Bestel een biertje of een wijntje, nuttig een braadworstje en geniet van de optocht met bierwagens en de fanfare. Ben je met kinderen? Dan is het verstandig om het feest op woensdag te bezoeken, dan is het namelijk 'familiedag' en er is geen reden voor de kinderen om te vervelen, want er is ook een kermis. Tip voor mensen met kinderen: omdat het best druk kan zijn is het verstandig om een polsbandje bij je kind om te doen. Ga naar de kassa en vraag om een polsbandje voor je kind. Dit is kosteloos.

Goedkoop naar Neurenberg? Dit moet je nog weten!

Houd jij niet van teveel poespas en wil jij een hotel dat midden in het centrum gelegen is? Kies dan voor Ibis Hotel Nuernberg Altstadt. Voordeel is dat de FlixBus je letterlijk op 3 minuten loopafstand van het hotel afzet. Leg je backpack of koffer dus snel neer en ontdek de stad! Voor als je iets meer comfort wilt is Hotel Agneshof Nürnberg aan te raden. Dit driesterrenhotel biedt een uitgebreid ontbijt met onder andere pretzels en heerlijke broodjes aan. Ben je op dieet? Don't worry, want aan iedereen is gedacht. Na een dagje de stad te hebben ontdekt en dus vele kilometers afgelegd te hebben kun je heerlijk ontspannen in het welnesscentrum met een sauna. Ze hebben zelfs een hot tub, neem dus je badkleding mee. Als je veel waarde hecht aan een goede start van de dag, kies dan voor Tiptop Hotel! Dit hotel is echt tip en top en het ontbijt is gewoon wauw! Dit moet je gewoon zien en euhhhh...proeven, smakelijk eten!

Adres Ibis hotel Nuernberg Altstadt: Königstr. 74, Mitte, 90402 Neurenberg, Duitsland
Adres Hotel Agneshof Nürnberg: Agnesgasse 10, Mitte, 90403 Neurenberg, Duitsland
Adres TIPTOP Hotel Burgschmiet Garni: Burgschmietstr. 8, Nordstadt, 90419 Neurenberg, Duitsland


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid