Bus naar Frankfurt

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Frankfurt

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Frankfurt? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Frankfurt

Frankfurt, of eigenlijk Frankfurt am Main, is de 5e grootste stad van Duitsland. Er wonen ongeveer 730.000 mensen. Een groot deel van het centrum bestaat uit hoge kantoorgebouwen, waardoor het ook wel Mainhattan wordt genoemd, naar de Amerikaanse stad New York City. De rest van de stad lijkt hier echter helemaal niet op, zeker in het oude centrum is de gelijkenis ver te zoeken. De leukste dingen om te doen in deze wereldse stad hebben we voor je onder elkaar gezet.

Bezienswaardigheden in Frankfurt

De stad was vroeger, net zoals alle grote steden nu, een klein dorp. Je ziet er misschien niet veel meer van terug, met al die grote kantorengebouwen en nieuwbouw, maar het is er zeker. Zoek het oude centrum op, bijvoorbeeld op het centrale plein, waar je de Römerberg kunt vinden. Daarnaast staan er ook nog allemaal oud-Duitse huisjes op dit plein, waardoor je het gevoel hebt dat je toch een beetje terug in de tijd gaat. De hele Innenstadt geeft je overigens dit gevoel. Als je hier tijdens de kerstperiode bent, staat het hele plein vol met kraampjes en een aantal attracties. Overal hangen dan ook heerlijke etensgeuren in de lucht: dat echte kerstgevoel vind je hier wel! Vlakbij dit mooie plein, misschien had je de toren al zien staan, staat de Dom van Frankfurt. Een prachtige, oude toren, welke je ook kunt beklimmen! Het uitzicht is, zeker op een zonnige dag, geweldig. En dat voor slechts 3 euro.

Nog zo'n mooi uitzicht heb je op de Main Tower, een hoge toren in de kantorenwijk van Frankfurt. Het gebouw zelf is erg indrukwekkend, zo hoog! Je hoeft gelukkig niet naar boven te lopen, je vliegt met een supermoderne lift binnen een paar seconden tientallen verdiepingen omhoog. Tijd voor een gesprek is er niet in deze lift! Eenmaal boven kijk je je ogen uit, je kunt zo ontzettend ver kijken op een mooie dag. Vanaf de toren zie je bijvoorbeeld de Alte Oper, een oud operagebouw wat tegenwoordig voor concerten en andere evenementen wordt gebruikt. Ook heb je een mooi uitzicht op de rivier en de vele bruggen.

Frankfurt: Cultuur & Geschiedenis

Aan de rivier zit de Museum Mile, waar je, zoals de naam suggereert, een aantal mooie musea kunt bezoeken. Onder andere een Duits filmmuseum, een communicatiemuseum en een museum voor de toegepaste kunsten. Heerlijk als je een dag slecht weer hebt of gewoon een museumliefhebber bent! Daarnaast heeft het vroegere Frankfurt een van de grootste alleskunners ter wereld voortgebracht, waar je nu nog veel van kunt terugzien in de stad. Johann Wolfgang von Goethe was een bekende wetenschapper, schrijver en filosoof, geboren in 1749. Tegenwoordig dragen verschillende scholen en universiteiten in Frankfurt zijn naam en kun je het Goethe House, het huis waar hij geboren is, bezoeken.

Goedkoop naar Frankfurt? Dit moet je nog weten!

Mainhattan, is wat Frankfurt ook wel genoemd wordt. En dat komt dan vooral door de hoge torens en kantorengebouwen... maar het heeft ook wel een link met de geweldige winkelcentra die je in de stad kunt vinden. Je kunt hier terecht met alle budgetten, er zijn namelijk veel mainstream winkels, zoals H&M en Pull&Bear, maar voor een grotere portemonnee heeft Frankfurt ook genoeg opties! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Skyline Plaza, waar je echt makkelijk een volle dag door zou kunnen brengen. Er zijn maar liefst 170 winkels en restaurants te vinden, waardoor je technisch gezien hier heen zou kunnen komen voor je ontbijt en na het avondeten weer naar huis kunt gaan. Zeker een aanrader als je lekker veel tijd hebt in Frankfurt! Als je liever in het oude centrum blijft, ga je naar Myzeil, wat er van de buitenkant alleen al heel erg mooi uitziet. Ook hier vind je alle winkels die je nodig hebt tijdens het aanschaffen van een nieuwe garderobe. Schoenen, kleding, parfumeries en make-upwinkels... Je komt hier niets tekort.

Als je meer een marktliefhebber bent, is er ook aan je gedacht: de Kleinmarkthalle is een grote markthal met bakken vol verse groenten en talloze soorten fruit. Ook kun je er terecht voor bloemen, heerlijke wijnen en andere boodschappen. Verder zijn er ook in alle wijken van de stad wekelijkse markten te vinden, deze worden vooral door de locals bezocht om boodschappen te doen. Wat het natuurlijk niet minder leuk maakt! Daarnaast vind je ook een fijne vlooienmarkt aan de rivieroevers, elke zaterdag. Wie weet waar je mee thuis komt: de gekste vintage spulletjes vind je hier.


Ontdek Frankfurt door de ogen van Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dat doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid