Bus naar Hamburg

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Ga naar


Bushaltes in Hamburg

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Een busticket kopen naar Hamburg is eenvoudig. Het makkelijkste is je ticket online boeken op de website of de gratis FlixBus-app. Daar vind je ook de beste deals. Voor je busrit naar Hamburg kun je ook een zitplaats reserveren, op basis van beschikbaarheid. Je hebt keuze uit verschillende soorten stoelen, zoals panorama-, tafel- en bedstoelen. FlixBus accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Google Pay en Apple Pay zodat je je busticket naar Hamburg eenvoudig en veilig kunt betalen. Selecteer je favoriete betaalmethode bij het afrekenen. Je hebt ook de optie om je CO2-uitstoot te compenseren wanneer je je busticket bij FlixBus boekt.
Met de FlixBus naar Hamburg gaan is makkelijk met verbindingen vanaf 251 verschillende steden. Geniet tijdens je busrit naar Hamburg van extra beenruimte, stopcontacten en toiletten. De meeste bussen bieden ook gratis Wi-Fi aan. Vergeet je oplader dus niet zodat je je telefoon kunt opladen met onze stopcontacten aan boord. Reis met onze nachtbussen en bespaar op accommodatie.
FlixBus biedt voordelige busreizen naar Hamburg, met prijzen al vanaf 2,99 €, afhankelijk van je vertrekhalte.
Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage als je met FlixBus naar Hamburg gaat. Per ticket mag je GRATIS één stuk handbagage (30x42x18 cm, max. 7 kg) en één stuk ruimbagage (50x80x30 cm, max. 20 kg) meenemen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over extra of speciale bagage. Veel van onze bussen hebben ook fietsendragers en/of speciale fietshoezen zodat je je fiets kunt meenemen. Ga naar deze link voor meer informatie over je fiets meenemen naar Hamburg en check deze link voor de prijzen van fietsvervoer.
Ja, kinderen onder de 15 hebben recht op een gereduceerd tarief voor ritten naar Hamburg. Wij berekenen het goedkoopste tarief voor jou, op basis van alle beschikbare kortingen. Als de totale prijs met korting lager is dan het kindertarief, geldt ook die lagere prijs voor kinderen. Ga voor meer informatie naar ons beleid voor reizen met kinderen en check wanneer een kinderzitje vereist is. Opvouwbare kinderwagens mogen gratis mee in de bus naar Hamburg.
Hamburg heeft 6 bushaltes. Bezoek deze pagina en vind de bushaltes terug op de kaart.
Om je busticket naar Hamburg te gebruiken, laat je gewoon de QR-code uit de e-mailbevestiging of op je FlixBus-app zien aan de chauffeur. Je ticket afdrukken hoeft niet!
Ja, alle bussen van FlixBus naar Hamburg zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit. We streven ernaar om onze bussen zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit. Hulpdieren zijn toegestaan aan boord van alle bussen van FlixBus die reizen naar Hamburg. Het vervoer van (opvouwbare) rolstoelen, loophulpmiddelen en andere mobiliteitshulpmiddelen is gratis.

Goedkoop naar Hamburg? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Hamburg

Er zijn veel goede redenen om met de bus naar Hamburg te reizen. Met meer dan 1,7 miljoen inwoners is het de op één na de grootste stad van Duitsland, na Berlijn. Bovendien heeft Hamburg onbetwist de belangrijkste zeehaven en is het een moderne, bruisende stad met hanzeatische traditie. Vooral de voor veel havensteden kenmerkende internationale ingesteldheid zorgt voor de karakteristieke Hamburgse mentaliteit, die je hier als toerist kunt verwachten. Hamburg is een stad met vele gezichten, van de witte villa’s van de buitenwijk Blankenese tot de “zondige mijl” van St. Pauli. De grote wateroppervlaktes van de Elbe en Alster plus hun zijrivieren en kanalen bieden in combinatie met royale groenvoorzieningen een unieke natuurbelevenis midden in de stad. Bovendien kun je met de bus goedkoop naar Hamburg reizen. Het is dan ook niet zo gek dat Hamburg een populaire bestemming is voor bussen vol toeristen.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Als de bus eenmaal bij de Hanzestad is aangekomen, valt je oog al snel op het symbool van Hamburg, de Hauptkirche St. Michaelis met zijn opvallende torens. Dit bouwwerk, vaak afgekort tot “Michel”, is architectonisch even uniek als het stadhuis van Hamburg groot is. De wijk rondom het stadhuis werd na de bomschade van de Tweede Wereldoorlog deels in de oorspronkelijke staat hersteld en biedt bezoekers zo een indruk van de hanzeatische gedegenheid. Na een wandeling van het Rathausplatz naar de haven kun je tijdens een rondvaarttocht door de haven de bedrijvigheid in de grootste Duitse haven met overzees verkeer bekijken. Vanaf het water verken je ook het pakhuizencomplex Speicherstadt, dat grotendeels tot een stijlvolle woonwijk is omgebouwd, en de futuristische HafenCity. Daarbij kunnen we ook niet om de Elbphilharmonie heen, die wegens de hoge bouwkosten nog niet voltooid is, maar bezoekers desondanks een imposant aanzicht biedt. Niet ver van de haven ligt Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorweg ter wereld. De daar gebruikte verfijnde techniek en details behoren tot de dingen, die je tijdens je busreis naar Hamburg zeker gezien moet hebben. Tot slot kun je ook de Alte Elbtunnel niet overslaan. Via deze tunnel kun je onder de Elbe door oversteken met de auto, te voet of met de fiets. Als je eenmaal door deze indrukwekkende bouwconstructie de Elbe bent overgestoken, word je beloond met een fantastisch uitzicht over Hamburg.

Hamburg: Cultuur & Geschiedenis

De oorsprong van Hamburg, één van de populairste busbestemmingen van Duitsland, is te herleiden naar de 12e eeuw. Toen de handel in Noord-Duitsland toenam, gaf koning Barbarossa de stad toestemming om tol te heffen op de Elbe. In 1189 maakte hij van Hamburg een vrije rijksstad. Met de opkomende industrialisatie groeide Hamburg over zijn oude grenzen heen en werd het in de 19e eeuw een grote stad. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Museum für Hamburgische Geschichte, met allerlei weetjes over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad. Alleen het gebouw is al de moeite van het bezichtigen waard en mag bij architectuurkenners dan ook niet op het lijstje ontbreken. Dit museum geeft iedereen die naar Hamburg met de bus komt een verrassend kijkje in de geschiedenis van de stad, van het ontstaan tot de overgang naar de moderne tijd.

Nachtleven in Hamburg

Wereldberoemd is de Reeperbaan, de rosse buurt van Hamburg. Maar ook de meer dan honderd muziekclubs en de talloze bars, discotheken en cafés maken deel uit van het veelzijdige nachtleven van Hamburg. Je kunt je met een gerust hart in het feestgedruis storten, want je weet: “Mijn bus brengt me de volgende dag weer veilig naar huis.”

Goedkoop naar Hamburg? Dit moet je nog weten!

Hamburg ist weithin bekannt als deutsche Musical-Hauptstadt (z.B. "Der König der Löwen"). Der Hafengeburtstag und der Hamburger Dom, eines der größten Volksfeste hierzulande, sind ebenso ein Erlebnis für Busreisende wie die Heimspiele des Hamburger SV und des FC St. Pauli.

Bussen van en naar Hamburg

Vind goedkope bustickets van en naar Hamburg

Op zoek naar goedkope tickets van of naar Hamburg? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben bussen naar Hamburg en tickets zijn al beschikbaar vanaf 2,99 €. Bespaar nog meer als je vroeg boekt. Er zijn 2 bushaltes in Hamburg, bereikbaar vanaf 251 steden. Check het netwerk van FlixBus voor de dichtstbijzijnde halte in je buurt.

Waarom reizen naar Hamburg met FlixBus

FlixBus combineert voordelig reizen met comfort zodat passagiers van een unieke reiservaring kunnen genieten. Reis comfortabel van of naar Hamburg en geniet van onze faciliteiten aan boord, zoals gratis Wi-Fi en stopcontacten. Je kunt je favoriete stoel selecteren tijdens het boeken en per ticket mag je één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen.

Hoe koop je een busticket van of naar Hamburg

Een busticket kopen bij FlixBus is eenvoudig: op onze website of gratis FlixBus-app boek je een rit in slechts een paar klikken. Als je een busticket van of naar Hamburg online koopt, kun je veilig online betalen met creditcard, Paypal, Google en Apple Pay. Je kunt ook contant betalen op sommige routes of bij een van onze verkooppunten.

De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid