Bus naar Hamburg

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Hamburg

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Hamburg? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Hamburg

Er zijn veel goede redenen om met de bus naar Hamburg te reizen. Met meer dan 1,7 miljoen inwoners is het de op één na de grootste stad van Duitsland, na Berlijn. Bovendien heeft Hamburg onbetwist de belangrijkste zeehaven en is het een moderne, bruisende stad met hanzeatische traditie. Vooral de voor veel havensteden kenmerkende internationale ingesteldheid zorgt voor de karakteristieke Hamburgse mentaliteit, die je hier als toerist kunt verwachten. Hamburg is een stad met vele gezichten, van de witte villa’s van de buitenwijk Blankenese tot de “zondige mijl” van St. Pauli. De grote wateroppervlaktes van de Elbe en Alster plus hun zijrivieren en kanalen bieden in combinatie met royale groenvoorzieningen een unieke natuurbelevenis midden in de stad. Bovendien kun je met de bus goedkoop naar Hamburg reizen. Het is dan ook niet zo gek dat Hamburg een populaire bestemming is voor bussen vol toeristen.

Bezienswaardigheden in Hamburg

Als de bus eenmaal bij de Hanzestad is aangekomen, valt je oog al snel op het symbool van Hamburg, de Hauptkirche St. Michaelis met zijn opvallende torens. Dit bouwwerk, vaak afgekort tot “Michel”, is architectonisch even uniek als het stadhuis van Hamburg groot is. De wijk rondom het stadhuis werd na de bomschade van de Tweede Wereldoorlog deels in de oorspronkelijke staat hersteld en biedt bezoekers zo een indruk van de hanzeatische gedegenheid. Na een wandeling van het Rathausplatz naar de haven kun je tijdens een rondvaarttocht door de haven de bedrijvigheid in de grootste Duitse haven met overzees verkeer bekijken. Vanaf het water verken je ook het pakhuizencomplex Speicherstadt, dat grotendeels tot een stijlvolle woonwijk is omgebouwd, en de futuristische HafenCity. Daarbij kunnen we ook niet om de Elbphilharmonie heen, die wegens de hoge bouwkosten nog niet voltooid is, maar bezoekers desondanks een imposant aanzicht biedt. Niet ver van de haven ligt Miniatur Wunderland, de grootste modelspoorweg ter wereld. De daar gebruikte verfijnde techniek en details behoren tot de dingen, die je tijdens je busreis naar Hamburg zeker gezien moet hebben. Tot slot kun je ook de Alte Elbtunnel niet overslaan. Via deze tunnel kun je onder de Elbe door oversteken met de auto, te voet of met de fiets. Als je eenmaal door deze indrukwekkende bouwconstructie de Elbe bent overgestoken, word je beloond met een fantastisch uitzicht over Hamburg.

Hamburg: Cultuur & Geschiedenis

De oorsprong van Hamburg, één van de populairste busbestemmingen van Duitsland, is te herleiden naar de 12e eeuw. Toen de handel in Noord-Duitsland toenam, gaf koning Barbarossa de stad toestemming om tol te heffen op de Elbe. In 1189 maakte hij van Hamburg een vrije rijksstad. Met de opkomende industrialisatie groeide Hamburg over zijn oude grenzen heen en werd het in de 19e eeuw een grote stad. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hun hart ophalen in het Museum für Hamburgische Geschichte, met allerlei weetjes over het ontstaan en de ontwikkeling van de stad. Alleen het gebouw is al de moeite van het bezichtigen waard en mag bij architectuurkenners dan ook niet op het lijstje ontbreken. Dit museum geeft iedereen die naar Hamburg met de bus komt een verrassend kijkje in de geschiedenis van de stad, van het ontstaan tot de overgang naar de moderne tijd.

Nachtleven in Hamburg

Wereldberoemd is de Reeperbaan, de rosse buurt van Hamburg. Maar ook de meer dan honderd muziekclubs en de talloze bars, discotheken en cafés maken deel uit van het veelzijdige nachtleven van Hamburg. Je kunt je met een gerust hart in het feestgedruis storten, want je weet: “Mijn bus brengt me de volgende dag weer veilig naar huis.”

Goedkoop naar Hamburg? Dit moet je nog weten!

Hamburg ist weithin bekannt als deutsche Musical-Hauptstadt (z.B. "Der König der Löwen"). Der Hafengeburtstag und der Hamburger Dom, eines der größten Volksfeste hierzulande, sind ebenso ein Erlebnis für Busreisende wie die Heimspiele des Hamburger SV und des FC St. Pauli.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid