Bus naar Dresden

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Dresden

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Dresden? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Dresden

Wie door het centrum van Dresden loopt ziet voornamelijk imposante gebouwen. Maar wist je dat Dresden meer te bieden heeft en ook wel de stad met twee gezichten wordt genoemd? De stad wordt zo genoemd, omdat Dresden is opgesplitst in twee delen, namelijk de Altstadt en de Neustadt.

De rivier Elbe zorgt voor deze tweedeling. In de Altstadt mag je zeker de Zwinger en de Frauenkirche niet overslaan. Je komt veel monumenten tegen in de Altstadt en er is veel historie.
De Neustadt daarentegen is een hippe wijk die drukbezocht wordt door studenten en toeristen.
Geel, rood, groen, je komt alle kleuren van de regenboog tegen in deze kleurrijke wijk. De Neustadt kenmerkt zich door de gezelligheid. Er zijn namelijk veel knusse tentjes waar je op de bank neer kunt ploffen voor een biertje of een wijntje. Daarnaast kom je in deze wijk graffiti tegen, heel veel graffiti. Vergeet je camera niet, want hier kun je prachtige kleurrijke plaatjes schieten! Wil je meer weten over de graffiti en het verhaal achter de kunstwerken? Dagelijks worden er street art tours georganiseerd! Erg leuk, omdat je nu ook het verhaal achter de kunstwerken hoort. De tour duurt ongeveer 3 uur.

Bezienswaardigheden in Dresden

Bij Duitsland wordt meestal als eerste gedacht aan de grote steden Berlijn, Hamburg of bijvoorbeeld München. Dresden is een stad in het oosten van Duitsland en ligt in de buurt van Tsjechië. Dresden is prachtig en kent vele paleizen. Eén daarvan staat in hartje Dresden en is het Zwinger. Bij de Zwinger wil ik graag één woord gebruiken en dat is 'indrukwekkend', want dat is de Zwinger zeker. Het paleis heeft een grote tuin. Als je de trappen oploopt heb je een fantastisch uitzicht op de tuin.

De tuin is versierd met beelden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de Zwinger beschadigd geraakt. Hier kun je echter niks meer van terug zien, omdat ze na de bombardementen meteen zijn begonnen met de restauratie. Het resultaat van de restauratie is verbluffend. Het paleis wordt tegenwoordig niet bewoond, maar doet momenteel dienst als museum.
De entreeprijs voor de musea bedraagt 10 euro voor volwassen. Dat is een goede deal, als je je bedenkt dat je dan toegang hebt tot 3 musea. Je kunt in de musea meesterwerken van onder andere Botticelli, Rubens, Rafaeli en Rembrandt bewonderen. Voor kinderen, studenten en groepen geldt een gereduceerd tarief.

Dresden: Cultuur & Geschiedenis

Wees niet teleurgesteld als het regent in Dresden. Er zijn genoeg andere opties. Zo kun je schuilen in de vele musea die Dresden biedt. Voordat je gaat schuilen moet je een kijkje nemen bij de Kunsthofpassage en dat moet je juist doen wanneer het regent! De naam Kunsthofpassage zegt het eigenlijk al, je treft hier kunst aan! Tijdens het wandelen door de kleurrijke wijk kom je uit bij een bijzonder blauw gebouw met regenpijpen, genaamd Hof der Elemente. Luister aandachtig wanneer het regent, want dan kun je de pijpen horen zingen! Het is fascinerend om te zien én om te horen. De museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Dresden. Als je van plan bent om meerdere musea te bezoeken kun je een Dresden museum kaart aanschaffen. De kosten voor een tweedaagse kaart bedragen 20 euro. Je hebt dan gratis toegang tot ruim 14 musea. Ben jij een echte museumfreak en vind je 14 musea wat aan de lage kant. Er bestaat ook een museumkaart waarbij je toegang hebt tot maar liefst 27 musea! Voor dit ticket ben je 29 euro kwijt en het ticket is 4 dagen geldig.

Op vrijdagmiddag is een bezoek aan de meeste musea kosteloos.

Nachtleven in Dresden

Heb je zin om een feestje te bouwen? In Dresden is er geen betere plek om uit te gaan dan de Neustadt. Ben je op vrijdag of zaterdag in Dresden, neem dan een kijkje bij Downtown Dresden.
Je kunt je prima vermaken in dit oude fabrieksgebouw dat is omgetoverd tot een ware club. Wat leuk is aan deze club is dat er 3 zalen zijn. Aan elke muziekliefhebber is gedacht, want er worden allerlei muziekstijlen gedraaid. Om 22:00 uur gaat de club open en voor de dames geldt dat zij tot 23:30 uur gratis naar binnen kunnen. De entree bedraagt 6 euro, studenten krijgen 1 euro korting.

Niet aanwezig in Dresden in het weekend? Elke dag van de week kun je terecht bij Katy's garage! Het is niet echt een club, maar meer een plek om te ontspannen. Studenten komen hier voornamelijk om te relaxen en om biertjes te nuttigen in de biertuin.

Naast bier hebben ze ook een aanbod van mixdrankjes, die overigens erg lekker zijn!
Voor autoliefhebbers is dit erg leuk om te zien, vanwege de inrichting. Je ziet namelijk overal een onderdeel van een auto in de garage.

Goedkoop naar Dresden? Dit moet je nog weten!

Na een stevige wandeling langs de bezienswaardigheden is het tijd voor koffie of thee!

Dresden heeft veel leuke cafés waar je kunt genieten van een drankje en kunt zitten. De chocoladeliefhebbers wanen zich in een paradijs bij Schokoladenbar.
Je kunt hier allerlei soorten chocola uit de hele wereld proeven. Tip, bestel de chocoladecocktail, je zult geen spijt krijgen! Vaak hebben ze ook een ruim assortiment aan gebak en verkopen ze ook pretzels en apfelstrudels. Schokoladenbar is van maandag tot vrijdag van 13:00 uur in de middag geopend tot 23:00 uur. In het weekend en tijdens feestdagen zijn ze vanaf 11:00 uur tot 23:00 uur geopend. Ben je vegan? Bij cafe V-Cake is dat gelukkig geen enkel probleem! Alles is hier vegan! Test je smaakpapillen en proef meerdere lekkernijen! Naast het uitgebreide assortiment aan cake serveren ze hier ook sandwiches, salades en soep. Met een lege maag vertrek je niet gauw bij café V-cake! Op maandag is dit café gesloten. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je hier om 11:00 uur terecht tot en met 18:00 uur. In het weekend ben je hier al welkom vanaf 10:00 uur tot en met 19:00 uur.


Ontdek Dresden door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid