Bus naar Bratislava

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Bratislava

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Bratislava? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Bratislava

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije. Het is een kleine compacte stad en de bezienswaardigheden zijn op loopafstand. De stad is nog niet zo heel populair onder de toeristen, maar het is in opkomst. De Slowaakse hoofdstad is goedkoper vergeleken met de andere Europese steden. Er zijn veel studenten in deze stad te vinden en er zijn veel universiteiten.

Tijdens het wandelen in Bratislava zul je merken dat je veel street art tegenkomt. Er wordt ieder jaar ook een street art festival georganiseerd! Het festival duurt 3 dagen en het vindt plaats in de maand juni. Bratislava kun je makkelijk in één dag zien en daarom is het leuk om een bezoek aan deze stad te combineren met andere steden. Bratislava heeft een goede ligging. Wist je dat het in de buurt ligt van de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. De Flixbus brengt je binnen een uur in het hartje van Wenen. Ook Boedapest is niet ver verwijderd van Bratislava. De FlixBus brengt je er in 5 uur naartoe. Ook Praag is goed te doen vanaf Bratislava. Met een kleine 6 uur ben je zo in de hoofdstad van Tsjechië. Op deze manier heb je met de FlixBus snel je rondreis geregeld!

Bezienswaardigheden in Bratislava

Overal in steden kom je kerken tegen die erg op elkaar lijken. In Bratislava heb je ook veel kerken, maar er is één kerk die er uitspringt en wel heel bijzonder is, namelijk de St. Elisabeth kerk.

De kleur van de kerk heeft namelijk de kleur van de hemel en dat maakt de kerk bijzonder. Als je de inwoners van Bratislava vraagt naar de St. Elisabeth kerk kan het zijn dat je vragende blikken krijgt, deze kerk staat namelijk beter bekend als de blauwe kerk. Op 10 minuten loopafstand van het centrum kun je deze kerk vinden. Ook van binnen is (bijna) alles blauw. De openingstijden zijn zeer beperkt, dus voorkom dat je voor een dichte deur staat. Als je de kerk van binnen wilt bezoeken kun je er terecht van maandag tot en met zaterdag van 6:30 uur tot 8:00 uur en van 17:30 uur tot 19:30 uur. Op zondag gelden andere openingstijden en kun je de blauwe kerk bezichtigen van 7:30 uur tot 12:00 uur en van 17:30 uur tot 19:30 uur.

Bratislava: Cultuur & Geschiedenis

In Bratislava heb je cafés in overvloed en elk café heeft iets bijzonders. In het Mačkafé kun je lekker bijkletsen onder het genot van koffie of thee. Je kunt hier echter ook meer dan koffie of thee drinken. Je moet er niet raar van opkijken als er opeens een kat op je schoot kruipt.Mačka betekent namelijk kat in het Slowaaks en dit café is dus ideaal voor kattenliefhebbers. Er hangt een ontspannen sfeer. Het leuke aan dit café vind ik dat de katten allemaal een tweede leven hebben gekregen. Op de achterkant van het menu staat het verhaal van de katten. Je hoeft geen entreegeld te betalen. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt als je naar dit café gaat. Het gevaar bestaat namelijk dat je hier voor een lange tijd wilt blijven. Een ander leuk café iets buiten het centrum van Bratislava is Dobrodruh.

Dit café mogen reisliefhebbers absoluut niet missen! Dobrodruh is een pareltje. In dit café kom je in de reisstemming door de wereldse inrichting. Op de muur is een grote kaart opgehangen van Zuid-Amerika, verder kom je hier reisgidsen en fotoboeken tegen. Bestel een kop koffie en maak alvast je reisplannen of breid ze uit!

Nachtleven in Bratislava

Ken je de quote 'But first coffee'? Bij café Axioma ben je bij het juiste adres als je geen genoegen kunt krijgen van koffie en ik kan je vertellen dat de koffie naar meer smaakt. Je kunt zelfs kiezen uit welk land de koffie komt die je wilt drinken, waaronder Mexico en Ethiopië. Je kunt hier uren vertoeven, want er is zelfs een boekenkast aanwezig met heel veel keus! Voor welke genre ga jij? Roman, thriller of humor? Het is er allemaal aanwezig. Neem een tweede kop koffie, zak lekker onderuit op de bank en lees je boek. Krijg je het boek niet uit? Voor 1 euro kun je het boek kopen.
Slowaken houden er van om bij de avondmaaltijd een grote portie vlees op het bord te hebben.
Ben je vegetarisch? In Bratislava is dat geen probleem, want er is voor ieder wat wils! Slowaken zijn net zoals Nederlanders dol op kaas en hebben dus veel gerechten met kaas!

In de restaurants staat er op de menu's vaak zuurkoolsoep, goulashsoep, palacinka (pannenkoekjes) en schnitzel. Houd er rekening mee dat het eten vettiger is dan wij gewend zijn.

Goedkoop naar Bratislava? Dit moet je nog weten!

In Bratislava kom je bronzen standbeelden tegen van mensen. Cumil is het bekendste beeld. Cumil is een man die vanuit een rioolput leunt op het trottoir en kijkt naar de mensen die langslopen.
Op ongeveer 50 meter afstand van Cumil kom je Schöner Naci tegen. Schöner Naci is een man met een hoed, en in tegenstelling tot de andere beelden niet van brons, maar zilver. Ook Paparazzi is een beroemd beeld. Paparazzi is een man die op de hoek van restaurant Paparazzi staat en foto's maakt.

De mensen waar hij een foto van maakt weten hier niks van, vandaar de naam Paparazzi. Benieuwd naar het verhaal van de andere bronzen beelden? In de ochtenden en middagen worden er free walking tours georganiseerd. Je loopt dan met andere toeristen mee en wordt begeleid door een gids. De gids laat je de meeste bezienswaardigheden zien en vertelt over de historie van de stad. Daarnaast kom je meer te weten over de Slowaakse cultuur, tradities en krijg je onontdekte plekjes te zien! Aan het einde van de tour geef je een klein bedrag ter compensatie. De tip kun je zelf bepalen en je geeft dan ook zoveel als je de tour waard vond.


Ontdek Bratislava door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid