Bus van en naar Londen vanaf € 12

Goedkoop naar Londen? Bereid je alvast voor!

De Tower Bridge in Londen

Algemene informatie over je busreis naar Londen

Tower Bridge, de Big Ben, Warner Bros. Studios, Madame Tussauds en Buckingham Palace zijn slechts een greep uit de mogelijke redenen om met de bus naar Londen te reizen! Deze bruisende plek is de hoofdstad van Engeland en de op drie na grootste stad van Europa. Wanneer je aankomt op het Victoria Coach Station, ben je slechts een paar minuten van de beroemde Underground verwijderd, vanwaar je gemakkelijk de rest van de stad bereikt (Tip: koop een Oyster Card!). Heb je niet veel bagage bij je, dan loop je binnen 15 minuten naar Buckingham Palace.

Londen is de perfecte busbestemming voor een ontspannen weekend. Hier zie je de mooiste shows in West End, wandel je heerlijk in een van de grote parken (zoals Hyde Park) en kijk je je ogen uit door de bezienswaardigheden op bijna iedere hoek! Voor je het weet heeft Londen je zo in haar ban dat je de rest van je leven in dubbeldekkerbussen langs de oever van de Theems wilt cruisen. Maak je je zorgen dat jouw trip een beetje te duur wordt omdat de stad zo duur is? Wij zeggen geen zorgen, want je bespaart al zoveel op je busreis naar Londen dat dat geld geen probleem meer vormt!

Rode telefooncellen in Londen

Bezienswaardigheden in Londen

De bezienswaardigheden in Londen hebben waarschijnlijk geen introductie nodig. Er is keuze te over zodra je uit de bus stapt. Een rustig begin is een wandeling door Elizabeth Street met haar uitvoerige selectie aan restaurantjes en pubs. Vanaf daar, als je het nog niet bezocht hebt, Buckingham Palace en Mall Road. Buckingham Palace staat wereldwijd bekend als “Het Huis van de Koningin”. Als je je busreis naar Londen zorgvuldig plant, dan heb je de kans de Queen zelfs te zien via haar slaapkamerraam! Dit jaar in juni komen duizenden mensen bijeen aan de Mall voor de “Patron’s Lunch”, waarmee de 90e verjaardag van de Britse koningin gevierd wordt. Houd ook je ogen open voor de wisseling van de wacht, dagelijks van april t/m juli rond 11 uur ‘s ochtends.

Zoek je het beste uitzicht over de stad? Dan is de London Eye een echte no-brainer. Op een heldere dag zie je niet alleen de hele stad, maar ook de omliggende regio. Deze stad biedt meer dan wat je alleen op de ansichtskaarten ziet. Wij raden een wandeling langs de rivier de Theems aan. Hiermee kom je o.a. langs de Tower Bridge en Canary Wharf. Bezoek ook St. Katharine Docks, minder dan een kilometer verwijderd van de Tower Bridge, om te zien hoe de rijkere Londenaars de tijd verbrengen op hun luxueuze jachten.

Buckingham Palace en haar omliggende tuin

Londen: Cultuur & Geschiedenis

Londinium is gesticht door de Romeinen en sindsdien uitgegroeid tot de Europese metropool Londen. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die je doorheen de gehele stad terugvindt in haar monumenten, karakteristieke architectuur en vele musea. Londens musea zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend, en bieden alles van geschiedenis tot moderne kunst. Als je met de bus naar Londen komt, dan is het logisch om het London Transport Museum te bezoeken, thuishaven voor de originele dubbeldekkers. Met meer dan 450.000 objecten en beschrijvingen van Londens technologische geschiedenis, is dit museum een favoriet van zowel toeristen als locals. The British Museum is een van de oudste musea ter wereld en biedt regelmatig tentoonstellingen en een elegant overblik van de rijke Britse historie. Dit museum is een must.

Nachtaanzicht van de Houses of Parliament en de Big Ben in Londen

Nachtleven in Londen

Een van de meest populaire attracties, en de perfecte manier om een avond door te brengen in Londen is een bezoek aan een West End show. Maak je geen zorgen als je een last-minute busreis naar Londen hebt geboekt, want kaartjes voor de beste shows krijg je vaak nog ontzettend voordelig bij de ticketbalie aan Leicester Square. Wij raden een wandeling naar Covent Garden aan, waar je veel leuke restaurants vindt voor een pre-show diner of een post-show cocktail. Wil je er een lange nacht van maken, dan spring je in de Underground en reis je naar Shoreditch om in The Whistling Stop van een unieke cocktail te genieten. Ga vanaf daar verder naar KOKO in Camden Town. Voor feesten in Ibiza stijl kun je terecht in een van Europa’s grootste Pacha clubs. Wat voor voorkeur je ook hebt, het uitgaansleven van Londen biedt het.

Jouw bushalte in Londen