Bus van en naar Rotterdam vanaf € 5

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

Wi-Fi en stopcontacten in al onze bussen

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Rotterdam

Bustickets vanaf € 5
Bereikbare steden vanaf Rotterdam 57
Aantal bushaltes in Rotterdam 2
Land Nederland

Goedkoop naar Rotterdam? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Rotterdam

Algemene informatie over je busreis naar Rotterdam

Met de bus Rotterdam in! Deze zeer internationale Nederlandse stad staat vooral bekend om haar haven – de grootste van Europa. Rotterdam is echter veel meer dan dat. Nadat haar historische binnenstad in 1940 door Duitse bombardementen bijna compleet verwoest werd, heeft de stad zich opnieuw uitgevonden als bolwerk van vooruitstrevende architectuur. De Rotterdammers hebben volgens het officiële toerismeportaal van de stad traditioneel een ware vernieuwingsdrift.

De Zuid-Hollandse stad is ook bijzonder multi-cultureel, een kenmerk dat vooral voort is gekomen uit de immigratie van havenwerkers in de jaren ‘60 en ‘70. De inwoners van Rotterdam komen bij elkaar uit niet minder dan 170 culturen!

De skyline van Rotterdam

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Kom je met de bus naar Rotterdam, verwacht dan geen klassieke historische binnenstad. Dankzij haar spannende architectuur kijk je in de enige Nederlandse stad met een skyline echter tóch je ogen uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beroemde Erasmusbrug, welke te zien is op de meeste foto’s van de stad? Of de architectueel indrukwekkende Kubuswoningen, ontworpen door Piet Blom in de late jaren ‘70.

Rotterdam is ook een echte museumstad, met veel musea gericht op – je raadt het al – architectuur. Breng een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen, de Kunsthal Rotterdam of het Nederlands Fotomuseum en je kijkt je ogen uit. Wil je het laatste stukje van de historische binnenstad zien, ga dan naar de Sint-Laurenskerk (Grote Kerk), het enige bouwwerk dat de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog overleeft heeft. Zwaar beschadigd was de kerk wel, en er was veel steun om het te slopen, maar gelukkig werd dit uiteindelijk tegengehouden.

De Grote Kerk in Rotterdam

Rotterdam: Cultuur & Geschiedenis

Rotterdam is ontstaan toen in de rivier de Rotte een dam werd gebouwd, in 1270. Als gevolg ontstond bij de dam een vissersdorpje, welke dankzij de scheepvaart snel kon groeien. Toen in de late 19e eeuw de Nieuwe Waterweg een directe verbinding met de zee vormde, was Rotterdams status als internationale havenstad een feit en begon een periode van explosieve groei.

De grootste tragedie van de Rotterdamse geschiedenis kwam in de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse leger was niet in staat de Nederlandse verdedigingslinie bij het centrum van Rotterdam te breken, en stelde een ultimatum: overgave of een bombardement. Toen het antwoord van de Nederlandse regering niet snel genoeg kwam, besloten de Duitsers over te gaan tot actie en vernietigden de gehele binnenstad.

Na de oorlog besloot men om weg te treden van de historische architectuur, en veel gebouwen werden volledig gesloopt in plaats van gerestaureerd. Dit was het begin van het stadsbeeld dat je tegenwoordig in Rotterdam kunt zien.

Nachtaanzicht van Rotterdam

Nachtleven in Rotterdam

In een grote stad als deze is er vanzelfsprekend meer dan genoeg te beleven in de avonduren. Begin je avond met een etentje in het uitstekende Guliano of Ter Marsch & Co en ga vanaf daar verder om te borrelen in toffe café’s zoals Biergarten en Bokaal.

De latere avond breng je door in poppodia zoals Rotown, Baroeg en WORM. Zoek je eerder een club, probeer dan Toffler – gevestigd in een oude metrotunnel – of BAR.

Jouw bushaltes in Rotterdam

notice Opgelet er zijn 2 bushaltes in Rotterdam