Bus van en naar Rotterdam vanaf € 5

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Uitstekende service

Milieuvriendelijk reizen

Wi-Fi en stopcontacten in al onze bussen

Bekijk onze service

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Snelle info over Rotterdam

Bustickets vanaf € 5
Bereikbare steden vanaf Rotterdam 71
Aantal bushaltes in Rotterdam 2
Land Nederland

Ontdek Rotterdam door de ogen van Shannen

Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dan doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next

Haarlem
22 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Rotterdam? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Rotterdam

Algemene informatie over je busreis naar Rotterdam

De grote havenstad Rotterdam (de tweede stad van Nederland) hoort op ieder lijstje thuis, er valt hier namelijk genoeg te beleven. De welbekende Erasmusbrug, de nieuwe markthal en de kubushuizen moet je minimaal eens gezien hebben. Dit zijn de must see’s van de stad!

De skyline van Rotterdam

Bezienswaardigheden

Rotterdam is een moderne stad, en staat dan ook vol met bijzondere gebouwen. Zo zijn er de gele kubushuizen, vlakbij de grootse markthal. Een aantal zijn er bewoond, maar er is er eentje leeg gebleven zodat deze bezocht kan worden door bezoekers en toeristen. Loop daarna verder naar de Maas, de rivier die de stad doorklieft, en bewonder alle enorme gebouwen die je aan het water ziet staan. Een ervan is ‘de Rotterdam’, een gigantisch appartementencomplex, hotel en kantoorgebouw in één! Het gebouw bestaat uit 3 torens van 150 meter hoog en zijn, zoals je van Rotterdam verwacht, net even anders dan anders.

Als je, net zoals ik, van een mooi uitzicht houdt, ga je natuurlijk naar de Euromast. Met 185 meter is het de hoogste toren van Rotterdam en je kunt (op een heldere dag) de hele stad van boven bewonderen. Het uitkijkplatform staat op ongeveer 112 meter hoog, en van hieraf kun je zelfs nog hoger, naar de top! Je ziet onder andere de Erasmusbrug, de omringende torens en de grote schepen op de Maas. Een geweldige ervaring!

De Grote Kerk in Rotterdam

Food

Ook voor lekker eten zit je goed in Rotterdam: in de Markthal vind je iets minder dan 100 stands en kraampjes met smoothies, ijs, kaas, stroopwafels en nog veel meer. Kom dus met een lege maag, maar neem zeker een goed gevulde portemonnee mee. Al die lekkernijen, je wilt ze allemaal proeven. Nog zo’n plek waar je fantastisch kunt eten is FG Food Labs, een restaurant met een Michelin ster. Niet goedkoop, maar het is het zo waard!

Als je langer de tijd hebt in Rotterdam, kun je natuurlijk ook een middag een high tea doen. In het Hotel New York, waar vroeger de Holland Amerika Lijn vandaan vertrok, geniet je van lekkere scones, kleurrijke sandwiches en gekke theesmaken. Of je doet er alleen een kopje koffie, ook erg leuk. Ga bij lekker weer lekker buiten zitten en kijk naar alle mensen en boten die voorbij komen. Heerlijke besteding voor een middag!

Nachtaanzicht van Rotterdam

Shopping

In een stad als Rotterdam wordt er heel wat gewinkeld. In de Koopgoot kan je terecht voor alle grote ketens. H&M, ZARA, de Bodyshop en ga zo maar door: je vindt het in de Koopgoot. Er is ook een filiaal van de Bijenkorf te vinden, natuurlijk met het veel te dure assortiment, waar ik altijd graag een rondje maak. Waar het altijd ook wel bij blijft, aangezien mijn portemonnee het niet toelaat hier ook daadwerkelijk iets te kopen. Waar ik wél graag shop, zijn alle vintagewinkeltjes die Rotterdam rijk is: Ruby Lee and the vintage factory, Sister Moon, Dearhunter Vintage en ga zo maar door. De stad zit vol met fijne vintage kledingwinkels!

Jouw bushaltes in Rotterdam

notice Opgelet er zijn 2 bushaltes in Rotterdam