Bus naar Venetië

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Venetië

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Venetië? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Venetië

Venetië, de romantische stad, die dagelijks door duizenden toeristen wordt bezocht én de stad die op de Werelderfgoedlijst staat! De stad heeft ook de bijnaam 'stad van het water'. Dit komt doordat er in Venetië heel veel water is. Vervoer gebeurt dan ook door middel van gondels en bootjes. Over het Canal Grande bevinden zich 4 bruggen. De bekendste en tevens oudste brug van het Canal Grande is de Rialtobrug. Het is dan ook meestal erg druk op deze brug, omdat je een mooi uitzicht hebt op het verkeer. Niet het autoverkeer, want auto's kom je hier niet tegen! Scheepvaartverkeer kom je hier wel tegen, want in Venetië zijn er gondels en bootjes in overvloed. Voor een gondelvaart beginnen de prijzen vanaf 30 euro per persoon. In de maand februari is, het drukker en duurder dan normaal in Venetië. Dit komt doordat er in die maand carnaval gevierd wordt. Er zijn meer dan genoeg handelswaren en overal kun je dan ook een masker of een kostuum kopen. Onderhandel van te voren over de prijs, omdat de prijzen hoog op kunnen lopen. Heb je het masker of je kostuum aangeschaft? Dan is het tijd om carnaval te vieren!

Bezienswaardigheden in Venetië

Midden in het centrum vind je een prachtig plein genaamd Piazza di San Marco. Strijk lekker neer bij een van de vele terrasjes op het San Marco plein. Bij de meeste terrasjes is een componist aanwezig. Geniet van je drankje, livemuziek en kijk naar wat er allemaal gebeurt op het plein. Kijk van te voren goed naar de prijzen en als iets je niet duidelijk is vraag dan hoeveel het kost. In het Italiaans is dit Quanto costa? Om verrassingen te voorkomen moet je er ook goed op letten dat er meestal zitgeld of servicekosten bovenop de prijs komen. Wil je liever goedkoper ergens op een terras zitten? Vermijd dan het San Marco plein en zoek een knus barretje op in één van de vele zijstraatjes. Basiliek di San Marco is gebouwd in het jaar 1060, ligt aan het San Marco plein en is de grootste kathedraal in Venetië. Deze kathedraal is zowel van buiten als van binnen een pareltje en versierd met onder andere mozaïek. Je kijkt werkelijk je ogen uit. De basiliek is gratis te bezichtigen. Binnen is het verboden om foto's te maken en houd rekening met de kledingvoorschriften.

Venetië: Cultuur & Geschiedenis

Alhoewel Venetië niet bepaald een stad is waar je naartoe gaat om te shoppen, kun je er wel terecht voor leuke hebbedingetjes. Venetië is duurder vergeleken met andere steden in Italië. Rondom het San Marcoplein vind je grote merken waaronder Armani, Dolce & Gabbana en Gucci. Er zijn veel winkeltjes en kraampjes waar je souvenirs kunt kopen. Deze winkels zijn in tegenstelling tot de winkels rondom het San Marcoplein vriendelijker voor je portemonnee. De marktkooplui zijn het gewend dat de toeristen hier afdingen en doen dus meestal wat van de prijs af!
Bij souvenirs kun je denken aan magneten, postkaarten, maar ook aan glaswerken, hoeden en maskers die gebruikt worden voor carnaval. Het is verstandig om in de ochtend of in de avond te gaan. In de middag kun je dan uitgebreid lunchen. De meeste winkels zijn namelijk gesloten tussen 12:30 uur en 15:30 uur. Eenmaal weer geopend kun je tot ongeveer 20:00 uur shoppen of lekker window shoppen.

Nachtleven in Venetië

Ben jij een boekenwurm en wil je een boekenwinkel gaan bezoeken in Venetië? Ook al ben je geen boekenwurm en kun je geen Italiaans lezen (er zijn ook Engelse boeken), boekenwinkel Libreria Acqua Alta is magnifiek en moet je gewoon gezien hebben! Venetië staat vaak onder water en het grappige is dat de naam van de boekenwinkel Acqua Alta letterlijk hoog water betekent. Van binnen ziet de boekenwinkel er artistiek en authentiek uit. Het is erg huiselijk ingericht en het zit vol met (hoe kan het ook anders) boeken. Je komt hier boeken tegen in onder andere een gondel en zelfs in een badkuip. Om ervoor te zorgen dat de boeken niet nat worden zijn sommige boeken hoog in een kast opgeborgen. Boeken die nat geworden zijn en dus niet meer intact zijn worden gebruikt als meubilair.
Je kunt elke dag terecht bij de boekenwinkel van 's ochtends 9:00 uur tot 's avonds 20:00 uur.

Goedkoop naar Venetië? Dit moet je nog weten!

Wil je het drukbezochte Venetië ontvluchten? In de buurt van Venetië liggen de eilanden Lido, Murano, Burano en Torcello. De eilanden kun je bezoeken met (hoe kan het ook anders) de boot.

Combinatie van een stedentrip met het strand? Op het eiland Lido kun je heerlijk liggen aan het strand. Ben je toevallig in augustus in Venetië? Ieder jaar vindt op het eiland Lido het Filmfestival plaats. In Venetië kom je veel glaswerken tegen, maar wist je ook dat Murano beter bekend staat als glaseiland? In Murano is er zelfs een glasfabriek die je ook kunt bezoeken. Op Burano kom je kleurrijke huisjes tegen. Elk huisje heeft een andere kleur, je waant je in een sprookje. Dit is het favoriete eiland van velen en daarom ook het meest druk. Je kunt hier hele mooie kleurrijke foto's schieten. Slenter door de kleurrijke steegjes, draag een kleurrijke outfit en je hebt geweldige kiekjes! Voor de rust is het eiland Torcello ideaal. Als je meerdere eilanden wilt bezoeken is het handig om een Tourist Travel Card aan te schaffen voor 1, 2, 3 dagen of zelfs voor een hele week.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid