Bus naar Napels

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Napels

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Napels? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Napels

Bij Italië denken de meeste mensen meteen aan steden zoals Rome, Milaan of Venetië.
Napels is minder populair, maar dat maakt de stad daarom niet minder mooi. Het is de derde grote stad van Italië. Napels is afkomstig van het Griekse woord Neapolis. Dat woord betekent letterlijk 'nieuwe stad'. Ken je de uitspraak van Goethe? 'Vedi Napoli e poi muori!'. Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent dit 'eerst Napels zien en dan sterven'. Na het bezoeken van de stad Napels zal elke stad je tegenvallen, aldus de woorden van Goethe. Napels heeft haar inwoners en toeristen veel te bieden. De stad heeft de grootste historische binnenstad van Europa. Schrik niet, maar de vulkaan Vesuvius bevindt zich op maar op ongeveer 10 kilometer! Gelukkig is de vulkaan niet actief. Je kunt in deze stad lekkere pizza's eten. Voor een prikkie (€ 4) heb je al een pizza die steengoed is! De smaak is onder andere te danken aan de verse ingrediënten. Daarnaast is er een verscheidenheid aan zoete lekkernijen. Wist je trouwens dat er in Napels gesproken wordt met een dialect? Laat je woordenboek Italiaans dus gerust thuis, want zo vaak kun je het boekje niet gebruiken!

Bezienswaardigheden in Napels

Espresso, Spaghetti, Pizza en Italiaans ijs zijn allemaal typisch Napolitaanse gerechten. Breng je een bezoekje aan Napels? Dan zie je vooral pizza, pizza, en nog eens pizza! Gek is dat niet, want Napels is de hoofdstad van de pizza. Het gerucht gaat dat de pizza zelfs in deze stad is uitgevonden. Er is zelfs een pizza vernoemd naar de stad, namelijk pizza Napolitana.
De allerlekkerste pizza's van Napels (en misschien zelfs van heel de wereld) eet je bij L'Antica Pizzeria da Michele. De rij is lang, maar het is zeker het wachten waard. Tip: de werkwijze bij deze pizzeria is dat je eerst een nummertje trekt en daarna in de rij wacht. Bij deze pizzeria staan er twee pizza's op de menukaart, namelijk pizza Margharita en pizza Marinara. Voor een normaal formaat pizza betaal je € 4. Heb je grote trek? Dan kun je voor € 0,50 extra een medium formaat bestellen.
De porties zijn royaal! Elke dag kun je hier terecht van 's ochtends 11:00 uur tot 's avonds 23:00 uur. Let op: elke zondag hebben de pizzabakkers rust en is de pizzeria gesloten.

Adres L'Antica Pizzeria da Michele: Via Cesare Sersale, 1, 80139 Napoli NA, Italië

Napels: Cultuur & Geschiedenis

Er zijn vele musea in Napels. Als je van plan bent musea te bezoeken kan het handig zijn om de Napoli Artecard aan te schaffen. Dit houdt in dat je 2 dagen lang voor € 13 toegang hebt tot twee musea! Onder de 26 jaar? Dan hoef je maar € 8 te betalen. Wil je meer dan 2 musea bezoeken?
Voor de andere musea betaal je 50 % van het ticket met de Napoli Artecard. Daarnaast krijg je ook vele andere kortingen. Ben je niet zo gek van musea, maar houd je wel van kunst? Neem dan een kijkje bij de metrostations in Napels en dat helemaal voor noppes! Trek er een halve dag voor uit en maak je eigen stationtoer! Heb je niet veel tijd om de kunst van meerdere metrostations te bezoeken? Neem dan in ieder geval een kijkje bij metrostation Toledo. Dit metrostation is één van de indrukwekkendste! In 2013 heeft dit station zelfs een award gewonnen voor publieke gebouw van het jaar. Terecht, want het lijkt net alsof je je bevindt in een onderwaterwereld. Het station is hemelsblauw en je kunt er foto's van de zee bewonderen. Ook tref je er allerlei verschillende soorten blauw aan.

Nachtleven in Napels

Bezoek je Napels in hartje zomer en wil je lekker uitwaaien? Breng dan zeker een bezoekje aan Sorrento. Ongeveer 50.000 inwoners heeft dit kleine eiland. Niet alleen je ijsje, maar ook je hart zal smelten. Sorrento is op z'n Italiaans gezegd picobello om te vertoeven in de zomer.
Groen, wit en rood zijn de kleuren van de vlag van Italië en die kom je dan ook overal in Italië tegen. Beter bekend als basilicum, mozzarella en tomaat. Wist je dat je in Sorrento overal de kleur giallo oftewel geel tegenkomt? Er zijn veel citroenbomen te vinden en daar wordt Limoncello (alcoholische Italiaanse drank) van gemaakt. Het is geen bier of wijn, maar een likeurtje. Limoncello moet je dus zeker geproefd hebben. Wil je het beste van het beste? Ga dan naar Limonoro! Je hebt hier een verscheidenheid aan keuzes. Ook zijn er koekjes van citroen. Vind je de smaak zo lekker, maar ontploft je koffer bijna en heb je dus geen plek? Geen probleem, want Limonoro verzendt gelukkig ook naar het buitenland. Zo waan je je thuis toch nog een beetje in Italië, terwijl je geniet van je likeurtje.

Adres Limonoro Via S. Cesareo, 49, 80067 Sorrento NA, Italië

Goedkoop naar Napels? Dit moet je nog weten!

In de buurt van Napels bevinden zich dorpjes waar je spontaan Italiaans van gaat praten. Je mond zal open staan en misschien floept er een mamma mia uit! Want oh wat is het daar mooi zeg. Niet voor niets staat de Amalfi kust sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Waarom niet eiland hoppen als je toch in de buurt bent? Ga je voor kleurrijke huisjes en nauwe straatjes? Bezoek dan Positano. Dit dorpje wordt het meest bezocht door toeristen. Als je behoefte hebt aan ontspanning is Praiano aan te raden. Je hebt hier waanzinnig uitzicht over de Amalfikust. Er zijn in de buurt van Napels ook eilanden. Bezoek eiland Capri. Dit is een must do! Capri beschikt namelijk over een strand. Dat is niet zo heel bijzonder, maar het belangrijkste is dat er een Blauwe Grot is. De entree hiervoor bedraagt rond de € 14. Houd er rekening mee dat het eiland Capri wat duurder dan de andere plekken.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid