Bus naar Bologna

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Bologna

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Bologna? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Bologna

Bologna is een supergezellige stad. Je kunt heerlijk slenteren door deze studentenstad. Wel is het zo dat de stad niet heel groot is. Je hebt Bologna dan ook zeker wel gezien in een weekendje. Dus ben je meerdere dagen in Bologna en heb je tijd over? Je kunt dan altijd nog andere steden van Italië bezoeken. Vraag je jezelf af hoe? Natuurlijk door te flixen! Italië is niet zo'n heel groot land en daarom zijn de afstanden tussen de steden niet heel groot. Bologna heeft een ideale ligging dus je kunt alle kanten op. Geïnteresseerd in cultuur? Bezoek Florence! Zo ben je maar één uur verwijderd van Florence. Maar liefst 16 keer vertrekt de FlixBus op één dag naar de culturele stad. Je zou dus heel goed een dagtripje naar Florence kunnen maken. Meer interesse in romantiek? Bezoek dan de waterstad Venetië en maak een gondeltocht. Met de FlixBus ben je in een kleine twee uur onderweg naar de stad van de liefde en het water. Voor een ultiem dagje shoppen zou je naar de modestad Milaan kunnen flixen! Binnen een mum van tijd (drie uurtjes) ben je in fashion heaven! Dat wordt shop till you drop.

Bezienswaardigheden in Bologna

Pisa heeft een toren, maar wist je dat Bologna ook torens heeft? Bologna heeft veel bijnamen.
Leuk weetje is dat één van die bijnamen la Turrita is, dit betekent de getorende. In de middeleeuwen had de stad meer dan tweehonderd torens. Had je een hoge toren? Dan had je macht en was je stinkend rijk. Het hebben van een toren was voornamelijk ook een statussymbool.
De populairste torens staan midden in het centrum en zijn allebei scheef. Deze torens heten Torre degli Asinelli en Torre Garisenda. Leuk weetje is dat deze torens nog schever zijn dan de toren in Pisa! Tip: beklim de Asinelli toren voor € 5. Deze toren is de hoogste toren van Bologna en is maar liefst 97 meter hoog. Ongeveer 500 treden moet je beklimmen, maar daarna word je beloond met uitzicht waar je U tegen zegt. Het neemt ongeveer (afhankelijk van je conditie) 10 minuten tijd in beslag om boven te komen. Studenten kunnen de toren beter niet beklimmen. Je zult dan namelijk zakken voor je examen, althans volgens het Italiaanse bijgeloof.
Adres torens: Piazza di Porta Ravegnana, 40126 Bologna BO, Italië

Bologna: Cultuur & Geschiedenis

Bologna, de stad in het noorden van Italië, stikt van de studenten! Maar liefst 1 op de 4 inwoners is student in Bologna. En dat is alleen maar positief, want de studenten zorgen voor een gezellige sfeer in de stad. Wil je zien hoe de studenten feesten? Als er één wijk is waar de studenten in de avond bij elkaar komen is het in de wijk Via Zamboni! Trek je feestoutfit aan, ga naar de Via Zamboni en meng je tussen de studenten. De prijzen zijn aangepast op studenten en dat is mooi meegenomen!
Je hoeft dus geen goed gevulde portemonnee mee te nemen. Voor een ultiem clubbing avondje ga je naar club Kinki. Deze club bestaat al ruim 40 jaar en is een paar stappen verwijderd van de scheve torens in het centrum. Heb je liever dance of reggaeton muziek? Ga dan naar Hobby One of Ex Forno MAMbo. Bij deze twee clubs worden beide muziekstijlen gedraaid. Dat wordt schudden met je heupen!
Adres club Kinki: Via Zamboni, 1, 40125 Bologna BO, Italië
Adres Hobby One: Via Mascarella, 2/A, 40126 Bologna BO, Italië
Adres Ex Forno MAMbo: Via Don Giovanni Minzoni, 14/E, 40121 Bologna BO, Italië

Nachtleven in Bologna

In Italië kun je uitstekend eten, daar is geen twijfel over. Ben je dan toch in Bologna, dan kun je er extra van genieten. Bologna heeft namelijk als bijnaam La Grassa, vertaald naar het Nederlands is dit 'de vette'. Dit is niet gemeen bedoeld, maar men wil zeggen dat je in Bologna voortreffelijk kunt eten. Dus jummy voor je tummy! Vleeseters moeten de Bolognese specialiteit mortadella proeven. Het is een grote worst die voor een groot gedeelte uit varkensvlees bestaat. Vegetariërs opgelet, zie je ergens het woordje carne dan betekent dit vlees. Senza carne betekent 'zonder vlees'. En gelukkig zijn er ook alternatieven voor de vegetariërs. Sterker nog, er is volop keus! Tagliatelle en tortellini zijn prima gerechten die voorbereid kunnen worden zonder vlees. Zin in een ijsje? Ook aan de vegans is gedacht! Neem plaats bij Stefino Organic Gelato. Nooit geweten dat er zoveel veganistische ijssmaken bestonden. Je zult verrast worden door de smaak. Delizioso oftewel heerlijk zijn de ijsjes, waarbij je vanzelf een typisch Italiaans handgebaar maakt met je handen, molto bene (heel goed).
Adres Stefino Organic Gelato: Via San Vitale 37/A, 40125 Bologna, Italië

Goedkoop naar Bologna? Dit moet je nog weten!

Wil je niet zo veel geld besteden aan een overnachting in Bologna? In Bologna kun je al voor € 40 met z'n tweeën overnachten per nacht. In hartje Bologna is My Room Suite Center gevestigd.
Als je de deur opendoet ben je met twee stappen bij de beroemde twee scheve torens van Bologna. Beter kun je het niet krijgen! Deze bed & breakfast heeft schone kamers tegen betaalbare prijzen. Ook wordt er een basic ontbijt aangeboden, dat typisch Italiaans is, bestaande uit koekjes en chocoladecroissants. Heb je iets meer te besteden en wil jij tijdens je vakantie vertoeven in een paleisje? Bij hotel Palace zit je dan goed. Dit hotel is stijlvol ingericht. Ook hotel Porta San Mamolo is een aanrader. Dit hotel beschikt over een knusse tuin en heeft een uitgebreid ontbijtbuffet.
De bedden zijn erg comfortabel.
Adres My Room Suite Center: Via De' Giudei, 4, 40126 Bologna BO, Italië
Adres Hotel Palace: Via Monte Grappa 9/2, 40121 Bologna, Italië
Adres Hotel Porta San Mamolo: Vicolo del Falcone 6/8, 40124 Bologna, Italië


Ontdek Bologna door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid