You are here

Reis met de bus naar Nijmegen

Bus van en naar Nijmegen vanaf 5 €

Meer opties

Uitstekende service

3 stuks bagage gratis

Milieuvriendelijke busreizen

Flexibel omboeken

Service in de bus

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze busreizigers over FlixBus zeggen.

Ontdek meningen van reizigers

Download de FlixBus App

Alles over je busreis zoals exclusieve tegoedbonnen en aanbiedingen altijd binnen handbereik.

Naar de bus app

Nieuw! Reis snel en voordelig met de bus van Nijmegen naar Rotterdam. Een verbinding waarmee je in vergelijking met de trein zeker een kwartier reistijd bespaart en 50% van je reiskosten.

Goedkoop naar Nijmegen? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Nijmegen

Algemene informatie over je busreis naar Nijmegen

Neem de bus naar Nijmegen: dit is een van de meest geliefde studentensteden van Nederland, en terecht! Hier word je namelijk direct ondergedompeld in de bruisende cultuur die deze stad te bieden heeft. De Gelderse nederzetting staat echter niet alleen bekend om haar studentenleven, maar ook om haar rijke geschiedenis, en wat dacht je van dat nationale evenement dat iedere zomer heel Nederland op zijn kop zet: de Nijmeegse Vierdaagse?

Goed om te weten is ook dat Nijmegen heel mooi op ons busnetwerk aangesloten is. Zo reis je vanuit deze stad direct met de bus naar Rotterdam, Groningen en Apeldoorn, of internationaal naar grote steden zoals Berlijn, München en Stuttgart.

Sint Stevenskerk in Nijmegen

Wat is er te zien in Nijmegen?

Jouw bus naar Nijmegen brengt je direct naar Nijmegen CS, vanwaar je te voet zeer snel de ietwat oncharmante stationsbuurt verlaat en binnen de kortste keren de gezellige binnenstad binnenloopt. Hier vind je onder andere de oudste winkelstraat van Nederland – de Lange Hezelstraat – waar je nog veel middeleeuwse invloeden kunt zien. Vlakbij deze straat vind je ook de oorspronkelijk katholieke Sint Stevenskerk. Voor een mooi uitzicht over de Waal zoek je het Valkhof op, een klein park waar je nog overblijfselen van de oude Valkhofburcht kunt vinden.

Op een zonnige dag kun je lekker ontspannen aan de Waalkade, waar je veel leuke (eet)cafés met terrassen vindt. Met een biertje naar de voorbijvarende schepen kijken is absoluut geen slechte tijdsbesteding. Relaxed luieren in het Goffertpark is ook een echte aanrader. Voor een completer overzicht van wat er te zien is in deze stad raden we de pagina met bezienswaardigheden in Nijmegen van de gemeente zelf aan.

Waar is mijn bushalte/busstation in Nijmegen?

Bushalte Nijmegen (Centraal Station, Tunnelweg)

<p>Tunnelweg (s102)<br />
, 6512 Nijmegen<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Nijmegen (Centraal Station, Tunnelweg)

Tunnelweg (s102)
6512 Nijmegen
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Nijmegen

Busreis naar Nijmegen? Leer nóg meer!

Straat in Nijmegen

Nijmegen: Cultuur & Geschiedenis

Nijmegen is met haar meer dan 2000 jaar mogelijk de oudste stad van Nederland, en vindt net als Maastricht haar wortels in het Romeinse rijk. De naam vloeit ook voort uit deze tijd: Novio-magus (nieuwe markt). In de Middeleeuwen ontplooide de stad zich als centrum van activiteit en ontving haar stadsrechten. De oorspronkelijk katholieke stad werd in deze tijd ook gereformeerd, volgens de overlevering één van de redenen waarom de zeer katholieke Spaanse koning zijn oog op Nederland liet vallen.

Doorheen haar geschiedenis is Nijmegen in Duitse, Spaanse en Franse handen geweest. Vooral de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog heeft haar sporen achtergelaten. Een bombardement op de binnenstad door de geallieerden in 1944 heeft het leven gekost aan honderden mensen en een groot gedeelte van de prachtige historische binnenstad verwoest.

Nachtpanorama van Nijmegen

Waar is uitgaan in Nijmegen het leukste?

Voor studenten en jouw busreis Nijmegen misschien wel het meest interessante: het nachtleven. Begin je avond met een leuke groepsactiviteit door een Escape Room te proberen. Ga vanaf daar verder naar Pannenkoekenrestaurant ‘t Hoogstraatje of Grand Café ‘t Weerzien voor een goede bodem. Zodra deze gelegd is, is er keuze te over. De leukste concerten woon je bij in Doornroosje en gezellig borrelen doe je in Belgisch biercafé Samson of Café de Mug, waar wij het huisbier zeer aanraden.

Wil je niet langer borrelen, dan zijn wat tips voor het latere gedeelte van de avond Drie Gezusters Nijmegen, The Basement en Malle Babbe. Hier feest je lekker door tot in de vroege uurtjes.