You are here

Reis met de bus naar Eindhoven

Bus van en naar Eindhoven vanaf 5 €

Meer opties

Uitstekende service

3 stuks bagage gratis

Milieuvriendelijke busreizen

Flexibel omboeken

Service in de bus

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze busreizigers over FlixBus zeggen.

Ontdek meningen van reizigers

Download de FlixBus App

Alles over je busreis zoals exclusieve tegoedbonnen en aanbiedingen altijd binnen handbereik.

Naar de bus app

Nieuw! Vanaf nu reis je vanaf Eindhoven met de bus naar Londen.

Goedkoop naar Eindhoven? Bereid je alvast voor!

Straat in Eindhoven op een bewolkte dag

Algemene informatie over je busreis naar Eindhoven

Wanneer jouw bus Eindhoven bereikt, stap je uit in een van de leukste steden van Nederland. Met haar ruim 225.000 inwoners heeft de stad ook veel te bieden, van een rijke geschiedenis tot het geweldige uitgaansleven. Waarom zou je een bus naar Eindhoven nemen? Ten eerste vind je hier de goedkoopste luchthaven van Nederland, Eindhoven Airport, vanwaar je voordelig naar veel mooie vakantiebestemmingen vliegt. Ten tweede is het voormalige bedrijventerrein van Philips, Strijp-S, tegenwoordig een ontzettend levendige en hippe stadswijk waar je vele uren kunt doorbrengen. Tenslotte is er het adembenemende lichtfestival GLOW, een jaarlijks terugkerend kunstevenement dat zijn weerga niet kent.

De Sint-Catharinakerk in Eindhoven tegen een blauwe hemel

Wat is er te zien in Eindhoven?

Kom met de bus naar Eindhoven en je kijkt je ogen uit. Alleen al een bezoek waard is Strijp-S. Dit voormalige industriepark is sinds 2004 toegankelijk voor het publiek en uitgegroeid tot een ware hot spot. Alles is omgebouwd tot woning, restaurant, hotel, winkel of recreatiegebied, en de unieke setting leent zich perfect voor de talloze evenementen die hier plaatsvinden, zoals de Feelgood Market en de Dutch Design Week.
Het mooiste klassieke gebouw is de Sint-Catharinakerk met haar twee 73 meter hoge torens. Ook De Markt is een bezoek waard en speelt met haar vele terrasjes en winkelmogelijkheden nog steeds een grote rol in het hedendaagse leven van Eindhoven.

Iets meer buiten het centrum vind je tenslotte nog de Genneper Watermolen. Dit karakteristieke gebouw bestaat al sinds 1249 (ten minste de basis van het gebouw) en is terug te vinden in een groot aantal schilderijen van Van Gogh.

Waar is mijn bushalte/busstation in Eindhoven?

Bushalte Eindhoven (Stationsweg)

<p>Stationsweg<br />
, 5611 AA Eindhoven<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Eindhoven (Stationsweg)

Stationsweg
5611 AA Eindhoven
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Eindhoven

Busreis naar Eindhoven? Leer nóg meer!

Industriële architectuur in Eindhoven

Eindhoven: Cultuur & Geschiedenis

De eerste geschreven geschiedenis van Eindhoven dateert uit 1232, toen de plaats haar stadsrechten toegewezen kreeg. Ze werd echter pas deel van Nederland in 1629, en speelde slechts een kleine rol in het land tot de Industriële Revolutie begon in de 19e eeuw. Deze tijd bracht (spoor)wegen en kanalen, en daarmee de economische impuls waar de stad al jarenlang op wachtte. In eerste instantie lag de focus op tabak en textiel, maar dit veranderde al snel met de komst van elektronica-gigant Philips en zijn beroemde gloeilampenfabriek. Later, aan het begin van de 20e eeuw, werd het succes van Eindhoven verder uitgebreid door de komst van wereldberoemde autofabrikant DAF.

De Eindhovense geschiedenis komt pas écht tot leven in de museau. Imposant is het Eindhoven Museum met haar ontdekkingsreis van de prehistorie tot het heden. Ben je geïnteresseerd in de ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen van het bedrijf waar Eindhoven vooral om bekend staat, bezoek dan het Philips Museum.

Nachtaanzicht van een straat in Eindhoven

Waar is uitgaan in Eindhoven het leukste?

Met de bus Eindhoven bezoeken betekent natuurlijk dat je dat tweede biertje niet hoeft te laten staan. De avond start met een goede hap, bijvoorbeeld in De Wildeman of Café de Vooruitgang. Het echte uitgaan in de Lichtstad begint in de langste caféstraat van Nederland: Stratumseind. Dit is de perfecte bestemming voor een geweldige kroegentocht. Eindhoven biedt echter ook veel in de vorm van live-muziek, waarvoor je terecht kunt in poppodia De Effenaar of Dynamo.