Bus naar Eindhoven

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Eindhoven

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Eindhoven? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Eindhoven

Wanneer jouw bus Eindhoven bereikt, stap je uit in een van de leukste steden van Nederland. Met haar ruim 225.000 inwoners heeft de stad ook veel te bieden, van een rijke geschiedenis tot het geweldige uitgaansleven. Waarom zou je een bus naar Eindhoven nemen? Ten eerste vind je hier de goedkoopste luchthaven van Nederland, Eindhoven Airport, vanwaar je voordelig naar veel mooie vakantiebestemmingen vliegt. Ten tweede is het voormalige bedrijventerrein van Philips, Strijp-S, tegenwoordig een ontzettend levendige en hippe stadswijk waar je vele uren kunt doorbrengen. Tenslotte is er het adembenemende lichtfestival GLOW, een jaarlijks terugkerend kunstevenement dat zijn weerga niet kent.

Als vijfde stad van Nederland, heeft Eindhoven genoeg te bieden voor bezoekers! Of je nu een fan bent van voetbal (PSV om precies te zijn), kunst of lekker eten, in deze stad vind je het allemaal. Waar je nou precies naartoe moet, dat vertellen we je!

Het gezellige centrum

Als je denkt aan Eindhoven, dan denk je aan Philips. Het bedrijf begon ooit als gloeilampenfabrikant, maar is uitgegroeid tot een enorm, internationaal concern. Op de plek van de eerste fabriek, midden in het centrum van Eindhoven, leer je alles over de geschiedenis van het merk, de producten en design. Verder zit het oude centrum vol met hippe winkels, wat het een perfecte plek maakt om eens lekker te gaan shoppen. Je kunt terecht in de winkelstraten, maar ook in het mooie winkelcentrum de Heuvel. De centrale hal is echt een pareltje, met een prachtige, glazen koepel in het dak is het er nooit donker.

Bezienswaardigheden in Eindhoven

Kom met de bus naar Eindhoven en je kijkt je ogen uit. Alleen al een bezoek waard is Strijp-S. Dit voormalige industriepark is sinds 2004 toegankelijk voor het publiek en uitgegroeid tot een ware hot spot. Alles is omgebouwd tot woning, restaurant, hotel, winkel of recreatiegebied, en de unieke setting leent zich perfect voor de talloze evenementen die hier plaatsvinden, zoals de Feelgood Market en de Dutch Design Week.
Het mooiste klassieke gebouw is de Sint-Catharinakerk met haar twee 73 meter hoge torens. Ook De Markt is een bezoek waard en speelt met haar vele terrasjes en winkelmogelijkheden nog steeds een grote rol in het hedendaagse leven van Eindhoven.

Iets meer buiten het centrum vind je tenslotte nog de Genneper Watermolen. Dit karakteristieke gebouw bestaat al sinds 1249 (ten minste de basis van het gebouw) en is terug te vinden in een groot aantal schilderijen van Van Gogh.

Lopend door het stadscentrum zal je op een gegeven moment de grote Sint Catharinakerk tegenkomen, op het gelijknamige plein. Van de buitenkant is het gebouw al prachtig, de binnenkant is ook fenomenaal. Na de archeologische opgravingen van een aantal jaar geleden, zijn er ook een aantal vondsten te bewonderen in de kerk. Je moet hierbij denken aan botten en andere opgegraven spulletjes van vroeger. Een stukje Eindhovense geschiedenis!

PSV

Nog iets wat met de stad verbonden is, is natuurlijk de bekende voetbalclub PSV! Een echte must voor de voetbalfans. Het mooiste is natuurlijk een wedstrijd bijwonen (plan je trip dus goed!), maar je kunt ook het PSV museum bezoeken, in het stadion. Je loopt door de geschiedenis van de club, leert al haar voetbalhelden kennen en mag de mooie bekers van dichtbij bekijken. Je kunt ook een stadiontour doen, met een kleine groep loop je dan in het grote, lege stadion. Ondertussen vertelt de gids je vanalles, van grappige verhalen tot hoogtepunten die er hebben plaatsgevonden.

Eindhoven: Cultuur & Geschiedenis

De eerste geschreven geschiedenis van Eindhoven dateert uit 1232, toen de plaats haar stadsrechten toegewezen kreeg. Ze werd echter pas deel van Nederland in 1629, en speelde slechts een kleine rol in het land tot de Industriële Revolutie begon in de 19e eeuw. Deze tijd bracht (spoor)wegen en kanalen, en daarmee de economische impuls waar de stad al jarenlang op wachtte. In eerste instantie lag de focus op tabak en textiel, maar dit veranderde al snel met de komst van elektronica-gigant Philips en zijn beroemde gloeilampenfabriek. Later, aan het begin van de 20e eeuw, werd het succes van Eindhoven verder uitgebreid door de komst van wereldberoemde autofabrikant DAF.

De Eindhovense geschiedenis komt pas écht tot leven in de museau. Imposant is het Eindhoven Museum met haar ontdekkingsreis van de prehistorie tot het heden. Ben je geïnteresseerd in de ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen van het bedrijf waar Eindhoven vooral om bekend staat, bezoek dan het Philips Museum.

Nachtleven in Eindhoven

Met de bus Eindhoven bezoeken betekent natuurlijk dat je dat tweede biertje niet hoeft te laten staan. De avond start met een goede hap, bijvoorbeeld in De Wildeman of Café de Vooruitgang. Het echte uitgaan in de Lichtstad begint in de langste caféstraat van Nederland: Stratumseind. Dit is de perfecte bestemming voor een geweldige kroegentocht. Eindhoven biedt echter ook veel in de vorm van live-muziek, waarvoor je terecht kunt in poppodia De Effenaar of Dynamo.

De omgeving van Eindhoven

Net buiten de stad ligt het schattige dorpje Nuenen, omringd door groene velden, een typisch Nederlands landschap. De highlight is Vincentre, een museum over de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. Nuenen is namelijk de geboorteplaats van deze meester! Je loopt letterlijk in zijn voetsporen, kunt zijn brieven lezen en schilderijen van dichtbij bewonderen. Perfect voor een dagtrip, zeker als kunstliefhebber! Daarnaast is een stukje fietsen door de omgeving ook geen straf: de open velden zijn op een heldere dag echt prachtig.

Een dagje naar Eindhoven: daar doe je jezelf dus zeker een plezier mee. Flix vanuit heel Nederland naar deze leuke stad in Noord-Brabant, geniet ervan!


Ontdek Eindhoven door de ogen van Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dat doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid