Bus naar Den Haag

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Den Haag

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Den Haag? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Den Haag

Met de bus Den Haag bezoeken is zeer aan te raden. Met haar krap 516.000 inwoners is de hoofdstad van Zuid-Holland na Amsterdam en Rotterdam de grootste gemeente van Nederland. Deze karakteristieke stad is de basis voor zowel de Nederlandse regering als het koninklijk huis en instanties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Zo is Den Haag politiek gezien de voornaamste stad van Nederland (ook al is het niet de officiële hoofdstad van het land).

Politiek is natuurlijk niet zozeer een toeristische trekpleister. Wat wel een paar goede redenen zijn om met de bus naar Den Haag te komen zijn het beroemde strand van Scheveningen, het Binnenhof en Plein en verder nog de vele mooie restaurantjes en café’s. Vanuit Den Haag reis je ook zeer gemakkelijk en snel verder naar steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Het mooie Den Haag is natuurlijk de hofstad van Nederland, een stad die je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Nederland. Daarnaast zijn de Royals ook duidelijk aanwezig in het straatbeeld. Verder zijn er nog genoeg andere dingen te doen. Wat dat zoal allemaal is, vertellen we je nu.

Bezienswaardigheden in Den Haag

Ook al is Den Haag zeer gericht op politiek, er is in en rondom de stad meer dan genoeg te beleven. Zo is er het beroemde Mauritshuis met haar prachtige schilderijen uit de Gouden Eeuw. Of wat dacht je van een bezoekje aan Escher in Het Paleis, een museum dat zich volledig richt op het grafische werk van Maurits Cornelis Escher.

Met een klein stukje lopen sta je op het Binnenhof, wellicht nog zo'n bekende plek van tv. Onder andere het kantoor van de Minister President (het Torentje) en de Ridderzaal zijn hier te vinden en te bezoeken. Veel mensen combineren dat ook nog met een bezoek aan de Tweede Kamer. Zo krijg je een compleet beeld van het politieke leven in Den Haag.
Even terugkomend op het politieke aspect van de stad: het Binnenhof is al sinds vele eeuwen de thuishaven voor de Nederlandse politiek, en zeker te weten een van de meest herkenbare plaatsen van ons mooie land. Het complex ligt om de hoek van het Mauritshuis en het Plein.

Kom je met de bus naar Den Haag, breng dan in ieder geval ook een bezoek aan Madurodam. Het staat wellicht een beetje bekend als typische tourist trap, maar de Nederlandse miniatuurstad is hartstikke leuk om een keer gezien te hebben.

Het beste overzicht van de leukste bezienswaardigheden in Den Haag vind je op de verrassend mooi vormgegeven officiële website van de stad.

Zoals gezegd is Den Haag de hofstad van Nederland: het parlement is in deze stad gevestigd en je ziet overal de koninklijke familie terugkomen: souvenirwinkels, straatnamen en nog een aantal dingen. Ook zijn er redelijk wat paleizen te vinden, zoals het Paleis Noordeinde. Als je ooit de Prinsjesdagoptocht hebt gezien, herken je het gebouw meteen. Het is namelijk altijd het startpunt van de route die de koninklijke familie aflegt naar het Binnenhof.
Je kunt er helaas niet naar binnen, maar het is zeker de moeite waard om er even langs te lopen.

Den Haag: Cultuur & Geschiedenis

Archeologische vondsten tonen aan dat het centrum van wat tegenwoordig Den Haag is al in 3000 v. Chr. door mensen bewoond werd. De eerste stenen bebouwing werd echter uitgevoerd door de Romeinen, in de vorm van een fort. Den Haag in haar huidige vorm is ontstaan toen graaf Floris IV van Holland in 1230 een kasteel liet bouwen. De daaropvolgende eeuwen tonen Den Haag als een groeiende nederzetting die niet in aanmerking kwam voor stadsrechten en tot speelbal werd in nationale en internationale conflicten. Zo werd de stad in de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden gebruikt als hoofdkwartier.

Verandering kwam er in de late 16e eeuw, toen de Staten-Generaal – het hoogste regeringsorgaan van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden – Den Haag koos als residentie. De bevolking groeide, en aan het einde van de 18e eeuw telde Den Haag 40.000 inwoners. Als grootste plaats in Nederland na Amsterdam en Rotterdam was Den Haag echter nog steeds een dorp. De lang-verwachte stadsrechten werden uiteindelijk toegekend tijdens de Franse bezetting van Nederland.

Een van de bekendste musea van Nederland is het Mauritshuis, het thuis van bijzondere Nederlandse kunstwerken van schilders uit de Gouden Eeuw. Onder andere het Meisje met de parel van Vermeer en de Anatomie lessen van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt. Meer van de moderne kunst? In het Gemeentemuseum kun je een mooie collectie werken van Piet Mondriaan bewonderen. Nog een museum wat zeker de moeite waard is, is Escher in Het Paleis. De kunstwerken van Escher zijn erg bijzonder, hij maakte namelijk alleen grafische werken en maakte veel gebruik van symmetrie, reflectie en wiskunde.

Nachtleven in Den Haag

Dit is niet alleen een zeer mooie stad, ze biedt ook van alles op uitgaansgebied. Kom met de bus naar Den Haag en proef het lekkerste eten, borrel lekker op een van de talloze terrasjes en ontdek de nieuwste muziek!

Qua eten zoek je het beste iets Indisch op, zoals Garoeda. De Indische eetcultuur in Den Haag komt voort uit het voormalige Nederlands-Indië. Nederlands-Indiërs brachten hun verlof hoofdzakelijk door in Den Haag en brachten de eetcultuur van “thuis” natuurlijk mee. De effecten daarvan zijn hier diepgeworteld.

Dé plek voor uitgaan in Den Haag – eten, drinken en dansen – is toch wel het Plein. Leuk is dat je hier ook regelmatig politici tegen het lijf kunt lopen. Wil je dansen, dan vind je om de hoek disco Danzig, in de Lange Houtstraat. Een drankje doe je bijvoorbeeld in De Haagsche Kluis of De Eeuwige Jachtvelden.

Goedkoop naar Den Haag? Dit moet je nog weten!

In de hofstad kan je gelukkig ook lekker shoppen. In het centrum zijn genoeg winkels en restaurantjes te vinden om het een dag vol te houden. Er zijn een aantal gebieden met verschillende karakteristieken, zo heb je de Grote Marktstraat met alle bekende winkels en warenhuizen, het Hofkwartier met een gezellig mix van historische winkeltjes en de Passage, een overdekte winkelstraat uit de 19e eeuw. Genoeg shopmogelijkheden zoals je ziet!

De omgeving van Den Haag

Den Haag heeft naast een gezellig stadscentrum ook een erg mooi strand. Scheveningen, een van de districten van Den Haag staat onder andere bekend om de pier met het grote reuzenrad. Je kunt deze vanaf het hele strand zien staan. Het blijft een indrukwekkend gezicht, ondanks dat het een hele tijd niet in gebruik was. Het strand is heerlijk om een dagje te zonnen of watersporten te doen. Of gewoon lekker uit te waaien!

Niet ver van het strand vandaan vind je een van Den Haags bekendste attracties: Madurodam. Een park waar zelfs peuters zich een reus voelen. Alle bekende plekken in Nederland, zoals de Dam in Amsterdam, de Domtoren van Utrecht en Schiphol, zijn hier op schaal nagemaakt. Je loopt dus letterlijk tussen verschillende steden en plekken uit Nederland rond. En dat in hetzelfde park!


Ontdek Den Haag door de ogen van Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dat doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid