You are here

Reis met de bus naar Arnhem

Bus van en naar Arnhem vanaf 5 €

Meer opties

Uitstekende service

3 stuks bagage gratis

Milieuvriendelijke busreizen

Flexibel omboeken

Service in de bus

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze busreizigers over FlixBus zeggen.

Ontdek meningen van reizigers

Download de FlixBus App

Alles over je busreis zoals exclusieve tegoedbonnen en aanbiedingen altijd binnen handbereik.

Naar de bus app

Goedkoop naar Arnhem? Bereid je alvast voor!

Stadsaanzicht van Arnhem

Algemene informatie over je busreis naar Arnhem

Kom met de bus Arnhem bezoeken en ontdek de hoofdstad van Gelderland. Met haar ruim 154.000 inwoners en unieke geschiedenis is dit Haagje van het Oosten zeer zeker het bekijken waard. Hier vind je o.a. het bekende Nederlands Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo en een van Nederlands meest indrukwekkende natuurgebieden: De Hoge Veluwe.

Natuurfoto van de Hoge Veluwe

Wat is er te zien in Arnhem?

In de omgeving van Arnhem is ontzettend veel te doen, maar de stad zelf biedt ook veel. Als voormalige trekpleister voor rijke Hagenaars vind je in de binnenstad veel indrukwekkende, historische architectuur. Musea zijn hier ook overvloedig aanwezig. Heeft dit je interesse, bezoek dan in ieder geval het Museum Arnhem – gespecialiseerd in moderne, hedendaagse en toegepaste kunst – en leer alles over Nederlands koloniale geschiedenis in Museum Bronbeek.

Iets buiten de stad vind je een van de mooiste dierentuinen van Nederland – Burgers’ Zoo - en werp je een blik in het historische Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum. De wandelaars en fietsers die met de bus naar Arnhem komen halen hun hart op in de prachtige natuur van De Hoge Veluwe.

Waar is mijn bushalte/busstation in Arnhem?

Bushalte Arnhem (Centraal Station)

<p>Amsterdamseweg 13<br />
, 6814 CM Arnhem<br />
, Nederland</p>
, Duid de locatie aan op de kaart

Arnhem (Centraal Station)

Amsterdamseweg 13
6814 CM Arnhem
Nederland

Voor meer informatie raadpleeg de

bustijden en bushaltes van Arnhem

Busreis naar Arnhem? Leer nóg meer!

De kerk in Arnhem

Arnhem: Cultuur & Geschiedenis

Arnhem is al sinds 1233 een stad en sinds 1543 de belangrijkste stad van Gelderland. De stad staat vooral bekend om haar vele parken en deftige architectuur. Dit tweede kwam voort uit het feit dat veel rijke burgers uit Den Haag buitenhuizen in de bossen van Arnhem bouwden. Ook kwamen veel voormalige Indiëgangers richting Arnhem, om van hun in het Oosten vergaarde fortuin te genieten. Deze Haagse invloeden merkt men vandaag de dag vooral nog in het accent dat gebruikt wordt in bepaalde Arnhemse wijken. De spreekwijze is heel anders dan wat normaal het geval is in Gelderland.

Zoals veel steden was Arnhem helaas ook het slachtoffer van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. De nagenoeg verwoeste binnenstad is echter na de oorlog zeer goed gerestaureerd en gerenoveerd, waardoor we tegenwoordig tóch van de mooie architectuur kunnen genieten.

Feestende fans bij een concert

Waar is uitgaan in Arnhem het leukste?

Als hoofdstad van de provincie is Arnhem ook voor het nachtleven een busreis waard. De beste muziek hoor je in poppodium Luxor Live of in het voetbalstation GelreDome. Lekker dineren, lunchen en borrelen doe je bij leuke tentjes zoals VANNU en Dudok en de kroegtijgers trekken ‘s avonds laat richting de Korenmarkt om te feesten in 5th Avenue, Freaky Piano Bar en Aspen Valley.