Bus naar Arnhem

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Arnhem

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Arnhem (Centraal Station)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Arnhem: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

42

Aantal bushaltes

1

Land

Nederland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Arnhem? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Arnhem

Kom met de bus Arnhem bezoeken en ontdek de hoofdstad van Gelderland. Met haar ruim 154.000 inwoners en unieke geschiedenis is dit Haagje van het Oosten zeer zeker het bekijken waard. Hier vind je o.a. het bekende Nederlands Openluchtmuseum, Burgers’ Zoo en een van Nederlands meest indrukwekkende natuurgebieden: De Hoge Veluwe.

Bezienswaardigheden in Arnhem

In de omgeving van Arnhem is ontzettend veel te doen, maar de stad zelf biedt ook veel. Als voormalige trekpleister voor rijke Hagenaars vind je in de binnenstad veel indrukwekkende, historische architectuur. Musea zijn hier ook overvloedig aanwezig. Heeft dit je interesse, bezoek dan in ieder geval het Museum Arnhem – gespecialiseerd in moderne, hedendaagse en toegepaste kunst – en leer alles over Nederlands koloniale geschiedenis in Museum Bronbeek.

Iets buiten de stad vind je een van de mooiste dierentuinen van Nederland – Burgers’ Zoo - en werp je een blik in het historische Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum. De wandelaars en fietsers die met de bus naar Arnhem komen halen hun hart op in de prachtige natuur van De Hoge Veluwe.

Arnhem: Cultuur & Geschiedenis

Arnhem is al sinds 1233 een stad en sinds 1543 de belangrijkste stad van Gelderland. De stad staat vooral bekend om haar vele parken en deftige architectuur. Dit tweede kwam voort uit het feit dat veel rijke burgers uit Den Haag buitenhuizen in de bossen van Arnhem bouwden. Ook kwamen veel voormalige Indiëgangers richting Arnhem, om van hun in het Oosten vergaarde fortuin te genieten. Deze Haagse invloeden merkt men vandaag de dag vooral nog in het accent dat gebruikt wordt in bepaalde Arnhemse wijken. De spreekwijze is heel anders dan wat normaal het geval is in Gelderland.

Zoals veel steden was Arnhem helaas ook het slachtoffer van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. De nagenoeg verwoeste binnenstad is echter na de oorlog zeer goed gerestaureerd en gerenoveerd, waardoor we tegenwoordig tóch van de mooie architectuur kunnen genieten.

Nachtleven in Arnhem

Als hoofdstad van de provincie is Arnhem ook voor het nachtleven een busreis waard. De beste muziek hoor je in poppodium Luxor Live of in het voetbalstation GelreDome. Lekker dineren, lunchen en borrelen doe je bij leuke tentjes zoals VANNU en Dudok en de kroegtijgers trekken ‘s avonds laat richting de Korenmarkt om te feesten in 5th Avenue, Freaky Piano Bar en Aspen Valley.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid