Bus naar Enschede

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Enschede

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Enschede (Centraal Station)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Enschede: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

25

Aantal bushaltes

1

Land

Nederland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Enschede? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Enschede

Lekker eten, daar houden we allemaal wel van en gelukkig kun je dat goed in Enschede.
Je zult een smaakexplosie beleven in deze stad door al het lekkers dat wordt aangeboden! Naast de bekende fastfoodketens is er veel variatie te vinden van Griekse, Turkse en Japanse restaurants. Bij café Brasserie de Kater kan het haast niet misgaan, want dit cafe is al 40 jaar een begrip in Enschede en het is er dan ook altijd druk. Als je aan de inwoners van Enschede vraagt waar je lekker sushi kunt eten zullen ze allemaal volmondig Blue Sakura zeggen. Ook als je niet van vis houdt zijn er genoeg andere mogelijkheden. Soms kan het nogal lastig zijn om een healthy spot te vinden. Met de komst van ETN saladebar is het gelukkig geen probleem meer. Bij deze plek kom je niet voor verrassingen te staan, heb je ruime keuze uit salades en weet je wat je eet. Daarnaast is het restaurant eco-friendly, gezond en milieuvriendelijk oftewel what do you want more?
Adres de Cafe Brasserie de Kater: Oude markt 5, 7511 GA Enschede
Adres Blue Sakura: Oude Markt 21, 7511 GB Enschede
Adres ETN: Havenstraatpassage 26, 7511 EW Enschede

Bezienswaardigheden in Enschede

Enschedeeërs zijn trots op hun voetbalclub FC Twente. Ben jij een echte voetbalfan en bezoek jij Enschede met een groep vrienden? Wil jij graag een wedstrijd van FC Twente bijwonen? Scoor dan snel een kaartje en ervaar de 'Twentse feeling'. Tip: als je met een groep bent van meer dan 10 personen kom je in aanmerking voor korting! Ook 65 plussers krijgen korting. Ben je helaas niet in Enschede wanneer er geen wedstrijd plaatsvindt, maar wil je toch graag een bezoekje brengen aan het stadion? Wees niet getreurd, want het is mogelijk om de Grolsch Veste te bezoeken. Het leuke aan het bezoek is dat je letterlijk alles te zien krijgt van het stadion! Zo kun je onder andere gluren in de kleedkamer, je kunt het FC Twente museum bezoeken en daarnaast kun je nog even naborrelen over de wedstrijd, want je kunt zelfs achter de perconferentie tafel zitten! Houd er rekening mee dat er geen rondleidingen plaatsvinden wanneer er wedstrijden plaatsvinden. En als je je afvraagt wat zo'n rondleiding nou eigenlijk kost, per persoon ben je niet meer kwijt dan een tientje er daar zit dan ook nog eens een welkomstdrankje en een kleine attentie bij! Adres Grolsch Veste: Colosseum 65, 7521 PP Enschede

Enschede: Cultuur & Geschiedenis

Ken je de slogan: "Op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Grolsch"? Overal in de wereld wordt het biermerk Grolsch gedronken. Wist je dat Grolsch net zoals Heineken Nederlands is? Leuk om te weten is dat Grolsch voor het eerst in 1615 werd gebrouwen in Groenlo. De oude naam van Groenlo was Grol en het bijvoegelijke naamwoord van Grol is Grolsch, dus vandaar. De Grolsch bierbrouwerij heeft de hoofdvestiging in Enschede en mocht je meer willen weten over Grolsch dan ben je van harte welkom! Grolsch biedt namelijk verschillende tours aan. Tip: de Grolsch bierbrouwerij tour is een aanrader. Deze tour is in 2017 en 2018 gekozen tot Beste Uitje. Bij deze tour krijg je een welkomstdrankje, krijg je alle ins- en outs van de brouwerij. Zo kom je het hele proces te weten, van het begin tot het bier in de flesjes komt. Daarnaast mag je na de rondleiding biertjes proeven met lekkere Hollandse kaas en worsthapjes. Voor de 2,5 uur durende tour betaal je € 15.
Goed om te weten is dat de bierbrouwerij geopend is van woensdag tot en met vrijdag.
Adres Grolsch: Brouwerslaan 1, 7548 XA Enschede

Nachtleven in Enschede

Wie zoet is krijgt...niet alleen met Sinterklaas hoef je iets zoetigs te nuttigen. In Enschede kun je elke dag genieten van zoete lekkernijen, want in Enschede kun je veel patiserrieën vinden. Tussen het shoppen door is het tijd om bij te kletsen met een bakje koffie met een 'zoete break'. Wil jij zo lekker eten dat je je vingers erbij aflikt? 
Ga dan langs bij Mrs. Brown. Dit schattige tentje is 'heaven' voor zoete kauwers.
Tip voor de chocoholics: ga voor de hazelnootschuim. Deze guilty pleasure bestaat uit 2 lagen hazelnootschuim en Nutella-crème met bovenop een topping van pure chocolademousse. Ook een lekker taartje en iets 'healthier' is de verrukkelijke carrotcake.

Is het allemaal iets te zoet voor jou? Dan ga je een paar deurtjes verderop naar OLOA. Bij deze tent hoef je je niet schuldig te voelen na het eten. Wist je dat het woord oloa haver betekent? Alles wat je hier kunt eten is healthy en de koffie is zelfs fairtrade! Kijk je eenmaal op het menu dan zul je proteïneshakes en gezonde taartjes zien. Tip: stel je eigen haverpancake samen.

Adres Mrs. Brown: Walstraat 8-10, 7511 GH EnschedeOntdek Enschede door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid