§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Enschede vanaf € 4,99

Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus app

Tickets boeken en opslaan

Halte-informatie

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app
Directe luchthavenverbindingen van en naar Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem Airport en vele anderen!

NIEUW! Luchthaven transfers

Directe luchthavenverbindingen van en naar Amsterdam Schiphol, Brussel Zaventem Airport en vele anderen!

Boek nu vanaf € 4,99!
De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

97% tevreden passagiers

De mening van onze klanten is heel belangrijk! Ervaar wat onze reizigers over FlixBus zeggen.

Bekijk meningen van reizigers
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie

Jouw bustijden voor Enschede

Vind schema tussen
en
Aantal dagen selecteren
Vertrek
terug
Dagen Aantal overstappen Vertrek Reisduur Aankomst Vanaf
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Boek nu' §§
Reisduur: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Overstaptijd: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
over  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
over
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§
Prijs in de bus: §§ formatPrice(getPriceAtBus) §§ Niet opgegeven

Geïnteresseerd in Enschede? Meer steden die bekendstaan om kastelen:

Goedkoop naar Enschede? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Enschede

Enschede. De stad van FC Twente en een van de voornaamste steden van Oost-Nederland. Deze Overijsselse stad straalt rust uit, niet alleen via de stad zelf, maar ook vooral via haar prachtige omgeving. Enschede ligt ook vlakbij de Duitse grens, zodat je met onze bussen gemakkelijk de oversteek maakt naar steden zoals Bremen, Duisburg en Osnabrück.

Een paar weetjes: de stad is met haar ruim 158.000 inwoners de grootste van Overijssel, en onderdeel van de regio Twente. Enschedenaren worden dan ook wel aangeduid als Twentenaren of Tukkers.

Bezienswaardigheden in Enschede

Enschede heeft misschien niet die wereldberoemde bezienswaardigheden waar andere steden om bekend staan, maar wat dat in werkelijkheid betekent is dat je van de stad kunt genieten zonder je een weg door toeristenmenigtes te moeten banen. Slenter lekker door de mooie wijken en parken, waarbij je vroeg of laat vanzelf voorbij komt aan de altijd gezellige Oude Markt, een van de beste horecapleinen van Nederland en ook wel bekend als de huiskamer van Twente.

Bezoek ook de historische wijk Roombeek, die in 2000 het slachtoffer was van de bekende vuurwerkramp. De wijk is inmiddels opnieuw opgebouwd en mooier dan ooit. Hier vind je ook het museum TwentseWelle, gedeeltelijk gevestigd in een van Enschede’s oude textielfabrieken. Dit stukje historie past goed bij het museum, dat zich richt op de rijke geschiedenis van de Twentse regio.

Enschede: Cultuur & Geschiedenis

De nederzetting Enschede bestaat sinds de vroege middeleeuwen, en kreeg al in het jaar 1300 haar stadsrechten. Waar de plaats vooral om bekend staat is als het centrum van de textielproductie, een industrie die op gang kwam in het midden van de 19e eeuw en zorgde voor een zeer indrukwekkende bevolkingsgroei. Tegenwoordig is Enschede vooral een universiteitsstad, en heeft daarnaast ook veel te bieden in de gezondheidszorg.

Nachtleven in Enschede

In Enschede is het goed vertoeven. Het uitgaansleven is het leukste op en rondom de Oude Markt, maar goede restaurants vind je overal. Heel sfeervol is bijvoorbeeld bistro C’est Si Bon, of ga naar Grand Café Soestdijk, waar je na het eten nog lekker kunt borrelen. Voor het echte feesten ga je naar het uitgaanscentrum ‘t Bölke, feestcafé Aspen Valley of Crazy Kangeroe.

Jouw bushaltes in Enschede

Opgelet er zijn 2 bushaltes in Enschede

Snelle info over Enschede

Bustickets vanaf € 4,99
Bereikbare steden vanaf Enschede 33
Aantal bushaltes in Enschede 2
Land Nederland