Bus naar Groningen

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Groningen

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Een busticket naar Groningen kopen is makkelijk met FlixBus: boek online op onze website door simpelweg je vertrek en aankomst te kiezen en je reisdata te selecteren. De beste manier om goedkope tickets te boeken is via onze gratis FlixBus app. Zo heb je je ticket ook altijd op zak!
Er is 1 bushalte in Groningen. Je vindt de locatie op de kaart op deze pagina.
De bus is een van de handigste manieren van reizen en met FlixBus reis je goedkoop naar Groningen! Afhankelijk vanaf waar je reist, de bus naar Groningen kost gemiddeld 10,99 €, maar als je vroeg of doordeweeks boekt zijn tickets naar Groningen met FlixBus al beschikbaar vanaf 8,99 €!
Met je FlixBus ticket naar Groningen gaan is makkelijk! Als je online boekt, ontvang je via e-mail een boekingsbevestiging in PDF. Deze PDF bevat een QR-code en dit is je busticket. Als je via de FlixBus app hebt geboekt, wordt je ticket daar automatisch opgeslagen. In beide gevallen hoef je het ticket niet af te drukken: laat het gewoon digitaal zien aan de chauffeur en je kunt instappen, gaan zitten en ontspannen.
Tijdens het boekingsproces kun je een stoel reserveren voor je reis naar Groningen. Afhankelijk van de beschikbaarheid, kun je kiezen uit verschillende soorten stoelen, waaronder panoramastoelen (voor een beter uitzicht onderweg), een stoel met tafeltje (voor meer comfort) en bedstoelen (ideaal om uit te rusten). Bekijk onze prijslijst voor reservering van zitplaatsen voor meer informatie.
Wij bieden verschillende veilige betaalmethodes om je ticket aan te kopen. Je kunt betalen met kaart, Paypal, Google Pay en nog veel meer. Als je op het punt staat om te betalen, krijg je een overzicht van alle beschikbare betaalmethodes en kun je kiezen hoe je wilt betalen. Als je problemen ondervindt met de betaling, ga dan naar onze hulppagina over betalingen. Bustickets kunnen contant worden betaald aan boord of bij een verkooppunt.
Je kunt je busticket naar Groningen al boeken vanaf 8,99 €. Je ticket aankopen is het makkelijkst op deze website of in de app. Hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger de prijs!

Goedkoop naar Groningen? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Groningen

Op zoek naar een lekker weekendje weg in eigen land? Ga naar het mooie Groningen! De hoofdstad van de gelijknamige provincie is een gezellige studentenstad waar veel te doen en te zien is. Musea, winkels, mooie natuur en nog veel meer. Een dagtrip is dus ook prima mogelijk: ’s ochtends vroeg heen en ’s avonds laat weer terug. Wij laten je onze favoriete plekken van de stad zien, veel plezier in Groningen!

Kom je met de bus naar Groningen, dan verruil je de vier wielen al snel voor twee: Groningen is namelijk een fietsstad bij uitstek. Maar liefst 60% van al het verkeer vindt plaats op de fiets, een percentage dat nergens ter wereld zo hoog ligt! Groningen is ook een echte studentenstad en zelfs de (in gemiddelde leeftijd van de inwoners) jongste stad van Nederland. Maar liefst 50.000 studenten werken hier aan hun toekomst. Natuurlijk wordt er niet alleen gestudeerd, en daarom ontvang je bij het boeken van jouw bus Groningen natuurlijk ook het bruisende uitgaansleven dat een studentenstad als deze te bieden heeft. De universiteitscultuur is natuurlijk niet alles dat Groningen als stad definieert. Zij heeft ook een aanzienlijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Bezienswaardigheden in Groningen

Wil je met de bus Groningen ontdekken? Dan moet je de volgende attracties zeker gaan zien! Groningen is de enige grote stad van haar gelijknamige provincie (ze wordt regelmatig ook simpelweg aangeduid als Stad). Een stadswandeling is de ideale manier om deze bestemming te ontdekken, van haar Grote Markt tot aan het Museumplein. Meest bepalend voor de skyline van Groningen is sinds meer dan 500 jaar de Martinitoren. Als onderdeel van de Martinikerk, stammend uit de 13e eeuw, biedt deze 97 meter hoge toren een prachtig uitzicht over de stad. In de kerk zelf is echter ook veel te zien zoals prachtige schilderingen en het orgel dat stamt uit het jaar 1480 en bekendstaat als één van de mooiste barokorgels ter wereld. Ook leuk is dat je de toren kunt beklimmen. Voor €3 heb je een prachtig uitzicht over Groningen en, als het helder weer is, over de omgeving.
Voor de natuurliefhebbers is het Noorderplantsoen aan te raden, een park in Engelse stijl waar het in Nederland zeer geliefde Noorderzon festival plaatsvindt. Veel geschiedenis vind je in Groningen aan het Zuiderdiep, waar een reeks betekenisvolle historische panden te vinden is, zoals het voormalige hoofdkantoor van het Nieuwsblad van het Noorden, het oude kantoor van de Dienst Gemeentewerken en het bijzondere Woon- Werkhuis Hoogland en Versteegh.

De stad heeft een klein, oud centrum dat wordt omringd door het verbindingskanaal. Je moet dus sowieso een brug (of twee) over voordat je door de smalle straatjes van de binnenstad kunt dwalen. De bus stopt bij het centrale treinstation van Groningen, van hier loop je met 5 minuten in het centrum. Typisch Nederlandse huizen, centrale pleinen en veel fietsers, hoe Hollands wil je het hebben! Zoek ook zeker de Grote Markt op, het thuis van winkels, eetgelegenheden en het Stadhuis.

Shoppen hoort ook zeker bij de bezigheden tijdens een weekendje in Groningen: in de binnenstad vind je namelijk talloze hippe winkels en gezellige restaurantjes. Vooral op de Vismarkt en het Akerhof kunnen de shopaholics onder ons hun hart ophalen, met winkels als Tommy Hilfiger, Bershka en H&M. Je vindt in de kleine zijstraatjes ook nog eens schattige boetiekjes met onder andere leuke hebbedingetjes en vintage kleding.

Groningen heeft een aantal pareltjes van musea, van kunst tot geschiedenis en andere bijzondere thema’s. Een bijzonder museum, wat ook leuk voor kinderen is, is het Nederlands Stripmuseum (toegang voor volwassenen €8,45). Je leert hier over de geschiedenis van de vele stripfiguren die Nederlandse en buitenlandse striptekenaars hebben voortgebracht. Voor volwassenen vooral nostalgie, de kinderen hebben het grootste plezier met de interactiviteit die het museum met de tentoongestelde werken biedt. Voor een Groningse geschiedenisles bezoek je het Groninger Museum: vol met tentoonstellingen over het vroegere leven in de stad en provincie. Alles van kleding tot gebruiksvoorwerpen en schilderijen komen hier voorbij, natuurlijk allemaal met een interessante achtergrond. Van rijke families tot arbeiders, je kunt een blik werpen op verschillende aspecten van het vroegere leven van Groningen.

Groningen: Cultuur & Geschiedenis

Wil je indruk maken bij de inwoners van de stad, probeer dan eens Groningen in het Gronings te zeggen: Grönnen. Of een leuke voor de wintermaanden: ‘t is ja nuver kold ja (wat is het koud zeg!). Het lokale dialect speelt een grote rol in het dagelijkse leven van Groningen; geschiedenis echter ook! De eerste schriftelijke vermelding van de stad stamt al uit 1040, en doorheen de eeuwen heeft Groningen een grote rol gespeeld als handelsstad via haar aansluiting bij het Hanzeverbond – een handelssamenwerking tussen kooplieden doorheen Europa – in de 14e eeuw. Politiek en militair gezien is er in de Groningse geschiedenis ook veel gebeurd, zoals de conflicten tussen de Schieringers en de Vetkopers, de oorlog met Albrecht van Saksen en een heftige bezetting door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.
Vandaag de dag staat Groningen het beste bekend als universiteitsstad waarvan het fundament al gelegd is in 1614.

Nachtleven in Groningen

Kom met de bus naar Groningen: de studentenstad heeft ontzettend veel te bieden qua nachtleven. Wat dacht je van uitgaan in de verschillende podia voor muziek en theater zoals poptempel Vera en De Oosterpoort? Lekker hangen gaat in café De Pintelier of in het hippere, meer loungy Tango!. Hoe later het wordt, hoe waarschijnlijker het is dat je een dansje wilt wagen. Dit gaat zeer goed in clubs als Donovan’s en Ocean 41 of, voor de meezingers onder ons, Het Feest en Ome Ko.
Nog een paar tips voor belevenissen in Groningen: escape rooms zoals Escape Hunt, de kermis einde augustus en festivals zoals Noorderzon en Pagepop. Mis ook niet het erg bijzondere Groningse jazzevenement ZomerJazzFietstour – een heuse fietstocht gecombineerd met jazzconcerten in bijzondere landelijke plekjes. Heerlijk feesten en ontspannen, en daarna weer met de bus naar huis!

Je kunt natuurlijk een terrasje pakken (met lekker weer) of een cafeetje of bar induiken voor een drankje en een snack. Of… Je gaat naar het knusse kattencafé ‘Op z’n Kop’! Je kunt hier terecht voor lekkere koffie en taartjes, maar ook een fijne lunch. En dat allemaal in het gezelschap van 10 asielkatten die door de kamer dartelen en misschien zelfs wel bij je op schoot kruipen. Zo lief! Eerder toe aan een biertje? Dan moet je toch wel naar de Martinus Brouwerij, open sinds 2015. De eigenaar had daarvoor nog een drukpers, maar door de digitalisering zag hij daar geen toekomst meer in. Als hobby brouwde hij al bier, thuis weliswaar, en hij besloot hier zijn werk van te maken. Met succes! De industriële drukhal werd omgetoverd tot brouwerij, inclusief biertuin, dakterras en bar. En het werd een waar succes! Je kunt hier zowel terecht in de zomer als in de winter, en naast bier wordt er ook heerlijk eten aangeboden. Blijf na je middagborrel dus lekker hangen en geniet bijvoorbeeld van een lekker stukje vlees of een versbereide, vegetarische schotel.

Goedkoop naar Groningen? Dit moet je nog weten!

Groningen is niet alleen een studentenstad en een fietsstad, maar ook een echte waterstad. De stad wordt namelijk omringd door water, vanwaar men de river de Eems en zelfs Friesland kan bereiken. Op een mooie dag is Groningen dankzij al dit water ook per kano of waterfiets te verkennen, een aanbod waarvan dankbaar gebruik gemaakt wordt.
Architectuur staat in Groningen ook in het middelpunt, en klassiek gaat hier perfect hand in hand met gewaagd modern. Zo is het Goudkantoor in Renaissance-stijl een prachtig voorbeeld van het oude Groningen, en daartegenover het Groninger Museum een perfect staaltje moderne architectuur. Het kunstmuseum richt zich voornamelijk op moderne en hedendaagse kunst van lokale, nationale en internationale kunstenaars. Meer geschiedenis-gericht zijn bijv. het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Klokkengieterijmuseum.

De omgeving van Groningen

De provincie Groningen is relatief dun bevolkt, wat veel ruimte overlaat voor een prachtig en gevarieerd landschap. Het Groninger landschap kenmerkt zich door een ruime selectie aan polders, kwelders, rivieren, meren en bossen, alle met een overvloed aan lokale flora en fauna. De fotograferende/fietsende/wandelende busreiziger haalt hier zijn hart op.
Wat zeker het bezoeken waard is, is het Oldambt, ook wel bekend als de graanschuur van Nederland. Dit prachtige gebied combineert adembenemende natuur met een rijke geschiedenis. De regio Waddenland kenmerkt zich meer door haar water en grenst aan de Waddenzee, welke in 2009 is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Geniet hier van heerlijke buitendeuractiviteiten zoals streekmarkten en lange wandelingen. Kom met de bus naar Groningen en ervaar één van de mooiste plekken van Nederland!

Ook voor natuurliefhebbers is er genoeg te doen in en om Groningen. Neem een kleedje en een lekkere picknick mee en trek naar het grote stadspark Noorderplantsoen. Het is hier met lekker weer echt heerlijk toeven. En in de zomer heb je ook nog een kans op een gezellig festival! In het oude centrum moet je geen grote parken verwachten, maar wel mooie tuinen. Het Prinsenhof is een prachtig, monumentaal pand met een geweldige tuin. Hij is niet supergroot, maar in samenwerking met de Theeschenkerij kan je je er zeker een paar uur vermaken. Neem een lekkere lunch met een kopje thee en kom even bij van al het lopen en winkelen. Zo’n stedentrip in eigen land kan best vermoeiend zijn! De drukte even ontsnappen buiten de stad kan natuurlijk ook. Nationaal Park Lauwersmeer ligt in het noorden van de provincie, aan de Waddenzee. Ontdek de natuur met een bootritje of maak een mooie wandeling of fietstocht. Zeker met mooi weer is dit park echt een aanrader.

Het is een stukje rijden, maar op 60 km afstand van Groningen ligt een prachtig, oud vestingdorp, genaamd Bourtange. Het dorp is in de vorm van een ster, met brede grachten en muren, en is gebouwd tijdens de Nederlandse opstand in 1580. Nu kan je er gewoon heerlijk doorheen lopen, een oude kaarsmakerij en een historisch hotel bezoeken. In de zomer worden er zelfs gevechten van tijdens de Opstand nagespeeld, erg leuk om eens te zien! Groningen is dus echt van alle markten thuis, leuk voor jong en oud. Wanneer ga jij?


Ontdek Groningen door de ogen van Shannen

‘Rugzak inpakken en gaan’ is mijn motto. En dat doe ik dan ook zo vaak als maar kan! Van noord tot zuid en oost tot west, Europa is fantastisch en zo afwisselend. Het ontdekken van nieuwe steden, culturen en mensen is heerlijk! Je volgt mij en mijn camera op Instagram: where.to.wander.next

Bussen naar Groningen

Goedkoop naar Groningen met de bus

Op zoek naar goedkope tickets naar Groningen? Bussen naar Groningen zijn al beschikbaar vanaf 8,99 € en je kunt nog meer besparen als je vroeg online boekt. FlixBus heeft veel verbindingen in Netherlands en in veel andere landen dus vanaf waar je ook reist, we hebben een geschikte route voor je. Of je nu een dag of een week in de stad bent, spring de bus op en reis in stijl met onze gratis Wi-Fi en comfortabele stoelen. Tickets zijn eenvoudig te boeken en er zijn verschillende betaalmogelijkheden. Boek online, ter plaatse bij een verkooppunt of via onze FlixBus app. Via de app kun je ook je boeking beheren tot het moment van je reis. In de app vind je ook je ticket terug, die je gewoon aan de chauffeur kunt laten zien wanneer je instapt. De goedkoopste tickets boek je van tevoren via de app: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je ticket!

Waarom reizen naar Groningen met FlixBus

FlixBus is de goedkoopste en handigste manier om naar Groningen te gaan. Er is 1 halte in Groningen en die kun je bereiken vanaf 26 vertrekplaatsen. Kijk maar eens op het FlixBus netwerk of jouw stad ook een halte heeft! Een busticket boeken bij FlixBus is heel eenvoudig: je kunt kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals creditcard, Paypal, Google Pay en Apple Pay. Betaal veilig vooraf online of via onze gratis FlixBus app, of contant bij de chauffeur of een verkooppunt als je een spontane reiziger bent. Vergeet trouwens niet dat de bus een van de meest milieuvriendelijke vervoermiddelen is. Daarnaast kun je de planeet nog meer helpen door je CO₂-uitstoot te compenseren wanneer je met FlixBus reist!

Service in de bus

Reizen naar Groningen was nog nooit zo comfortabel! Zodra je de FlixBus bent ingestapt, kun je achterover leunen, ontspannen en gebruikmaken van onze service in de bus. Onze bussen zijn voorzien van toiletten, stopcontacten en gratis Wi-Fi voor een aangename reiservaring. Zo hoef je geen enkele e-mail of aflevering van je favoriete serie te missen terwijl wij je comfortabel naar Groningen brengen. Kijk jij graag naar buiten als je onderweg bent? Daar zorgen we voor: reserveer je favoriete zitplaats bij het boeken van je ticket, en als je wat meer ruimte of privacy wilt, kun je zelfs de stoel naast je reserveren voor extra comfort! Je hoeft je geen zorgen te maken over de hoeveelheid bagage die je kunt meenemen naar Groningen want met FlixBus mag je gratis één stuk ruimbagage en één stuk handbagage meenemen!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid