Bus naar Bremen

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Bremen

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Bremen (Centraal Station, Breitenweg)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Bremen: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

120

Aantal bushaltes

1

Land

Duitsland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Bremen? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Bremen

De kathedraal in Bremen, die je niet mag en die je eigenlijk ook niet kan missen, is de Dom van Bremen. De kathedraal heeft de naam St. Petri Dom. Deze kathedraal, gebouwd in Romaanse stijl, staat midden in het centrum en is prachtig om te zien. Vanwege de twee hoge torens valt de kathedraal op. Als je de kerk van binnen wilt bezichtigen hoef je geen entree te betalen. Wel moet je entree betalen als je de torens wilt beklimmen. Hier betaal je ongeveer € 2 voor en je hebt geweldig uitzicht over Bremen. De kathedraal is op maandag tot en met vrijdag open vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat er in het weekend afwijkende openingstijden gelden. Er is lang over gedaan om deze kathedraal te bouwen. De bouw is in 1042 begonnen en pas in 1522 waren ze klaar met de bouw. Wist je dat er zich in de kathedraal ook een museum bevindt? Leuk is dat het museum gratis te bezichtigen is! In de crypte bevinden zich ook mummies. Voor dit gedeelte van het museum moet wel betaald worden. Het museum vraagt hier een bijdrage van ongeveer € 1,50 voor.

Bezienswaardigheden in Bremen

Op loopafstand van het Rathaus staat een opmerkelijk beeld dat de naam Bremer stadsmuzikanten gekregen. Dit beeld is een beetje het symbool van Bremen en kom je veel tegen in de souvenirwinkels, maar dan in miniformaat. Het beeld is ontstaan uit een sprookje. Een ezel die bang was gedood te worden vluchtte naar Bremen en verdiende de kost door te werken als muzikant.
De ezel maakte later kennis met een hond die door zijn baas vermoord dreigde te worden. De hond volgde de ezel en ze gingen samen optreden. Later sloten ook een poes en een haan aan als muzikant. Dit verklaart waarom het beeld bestaat uit 4 dieren. Het verhaal gaat echter verder. De dieren zochten in de avond een plek om te overnachten en toen kwamen ze een huis tegen. Ze roken iets en zodra ze binnen keken zagen ze een tafel vol met lekker eten. De hond klom op de rug van de ezel en de poes daar weer bovenop. Tot slot ging ook de haan bovenop de poes zitten om het eten te bewonderen.
Het lukt de dieren om te gaan eten en daarna te overnachten. Zo is het sprookje de Bremer Stadsmuzikanten ontstaan.

Bremen: Cultuur & Geschiedenis

Zelf houd ik ervan om lekker te slenteren door smalle straatjes in steden die ik niet ken. In Bremen kun je prima slenteren door de stad. In het historisch centrum vind je de Böttcherstrasse. In deze straat tref je opmerkelijke fotogenieke huisjes met rode bakstenen aan en er heerst een gezellige sfeer. Het leuke aan deze straat is dat er unieke winkels en eetgelegenheden te vinden zijn. Daarnaast tref je ook kunst aan in deze wijk en zijn er een aantal galerijen en musea te vinden. Houd er rekening mee dat dit populaire straatje druk wordt bezocht. Om drukte te vermijden is het handig om in de ochtend of aan het einde van de middag een bezoekje te brengen aan de Böttcherstrasse. Als je in Bremen bent moet je gewoon koffie gedronken hebben. Ludwig Roselius was een belangrijke koffiehandelaar en is afkomstig uit Bremen. Hij is geboren in de Böttcherstrasse. Vergeet daarom tijdens je bezoekje aan Bremen niet om koffie te drinken. Bij Büchlers Beste Bohne zit je voor een kopje koffie goed. De koffie smaakt namelijk uitstekend. Wil je meer weten over de beroemde koffiehandelaar en koffie? Bezoek dan het Ludwig Roselius Museum.

Nachtleven in Bremen

Wat velen niet weten is dat er in Bremen naast kunst en cultuur ook veel groen te zien is. Er zijn hierdoor veel parken die door zowel jong en oud bezocht worden. Het Buergerpark is een groot park iets buiten het centrum van Bremen. Dit park is groot genoeg voor een wandeling van minimaal 1 uur. Daarnaast is dit park ideaal voor gezinnen met kinderen, want er is ook een speeltuin. Ook tref je in dit park dieren zoals varkens, koeien en eenden. Tevens zijn er in het park vele banken aanwezig waar je kunt zitten en kunt genieten van de omgeving. Tip: ben je toevallig eind augustus in Bremen? Al meer dan 20 jaar wordt elk jaar het Shakespeare in the Park festival georganiseerd in het park.
Tijdens dit festival staat zoals de titel 'Shakespeare' al doet blijken theater centraal! Ook het Rhododendronpark is een aanrader. Dit park is ook gratis te bezoeken en je hebt er tientallen bloemen in verschillende kleuren. Leuk om te weten is dat de bloemen lekker ruiken. Je ruikt de geur van de bloemen van een afstand. Tip: bezoek dit park in het voorjaar wanneer de bloemen in de bloei staan.

Goedkoop naar Bremen? Dit moet je nog weten!

Wist je dat het biermerk Beck's oorspronkelijk uit Bremen komt? In Bremen is dan ook sinds 1873 de Beck's brouwerij gevestigd. Voor bierliefhebbers is het een must om de Beck's brouwerij te bezoeken! Leuk weetje is dat er elke minuut ongeveer 3000 flesjes bier van het merk Beck's worden geopend. Het biermerk is zo populair in Duitsland dat het zelfs het meest geëxporteerde bier is in Duitsland. Daarnaast wordt het bier in meer dan 100 landen verkocht. Bij de brouwerij krijg je een rondleiding en wordt het brouwproces uitgelegd. Daarnaast kun je films bekijken over de geschiedenis van Beck's en je kunt er natuurlijk bier proeven. Houd je niet van alcohol? Beck's heeft ook alcoholvrij bier dat je kunt proeven! De tour wordt helaas niet in het Nederlands aangeboden, maar in het Duits en Engels. De tour duurt 2 uur en de entree bedraagt rond de € 13. Groepen komen in aanmerking voor korting.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid