Bus naar Bern

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Bern

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Bern? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Bern

Als je een bezoekje brengt aan Zwitserland mag je Bern zeker niet overslaan. Bern is een must en je zult er geen spijt van krijgen, of misschien toch wel, omdat je echt van deze stad gaat houden! Wist je dat Zwitserland eigenlijk helemaal geen hoofdstad heeft? Bern is een bondstad, maar wordt echter wel als hoofdstad gezien. Ondanks dat Bern als hoofdstad wordt gezien is het niet de grootste stad van Zwitserland. Bern is de 5e grootste stad van Zwitserland, en juist omdat Bern niet zo heel groot is, heeft deze stad een leuke sfeer! Bern is gesticht in het jaar 1191. De binnenstad van Bern is zo mooi dat het op de werelderfgoedlijst staat van de UNESCO. Ken je het gezegde ‘beren op de weg zien’ in Bern kom je ze zeker tegen, zowel op vlaggen als op informatieborden. Het symbool van Bern is namelijk een beer. Leuk weetje: Albert Einstein verbleef vroeger graag in het mooie Bern! Tip: zie meer van Zwitserland en breng vanuit Bern ook een bezoekje aan Fribourg. Je Flixt er binnen een halfuurtje naartoe. Heb je tijd over? Bezoek dan de grootste stad van Zwitserland. Binnen 1.5 uur Flix je naar Zürich!

Bezienswaardigheden in Bern

Goed eten in Bern? Verander het woordje goed maar in heerlijk! Je kunt voortreffelijk eten in Bern. Ga voor een goede maaltijd naar het oude stadsgedeelte. Wil je niet zoveel besteden? Dan biedt Café Bubenberg uitkomst. Wil jij een echte Zwitserse maaltijd voorgeschoteld krijgen? Talloze restaurants zijn er te vinden. De obers willen met trots hun specialiteiten laten proeven aan hun gasten. Schmiedstube is wel echt een aanrader! Zij hebben een kleine kaart met zowel vlees en vis gerechten. Ook hebben ze vegetarische gerechten op de kaart. Eet je biologisch? Biologisch eten is hip en gelukkig ook een hype in Bern. Breng dus een bezoekje aan Café Kairo, de inrichting van dit bio-cafe is super gezellig en je zult je hier snel thuis voelen! Houd er rekening mee dan de prijzen in Zwitserland hoger zijn dan in Nederland. De munteenheid in Zwitserland is de Zwitserse frank. Het is verstandig om van te voren te vragen of je in euro’s kan betalen. Houd er wel rekening mee dat je dan iets duurder uit bent.

Adres Cafe Bubenberg: Bubenbergunterführung, Bern 3011, Zwitserland
Adres Schmiedstube: Schmiedenpl. 5, 3011 Bern, Zwitserland
Adres Cafe Kairo GmbH: Dammweg 43, 3013 Bern, Zwitserland

Bern: Cultuur & Geschiedenis

Wie wil besparen op een overnachting kan verblijven in een hostel. Een hostel is te vergelijken met een jeugdherberg. Voordeel van een hostel is dat de prijzen goedkoper zijn dan een hotel en dat je sneller in contact komt met andere reizigers. Midden in het centrum bevindt zich Bern Backpackers Hotel & hostel Glocke. Stap je het hotel uit dan zie je meteen de klokkentoren, oftewel deze plek heeft een ideale ligging! Tip: wil je iets meer privacy? Boek dan een tweepersoonskamer in plaats van een bed in een gemeenschappelijke kamer. Je betaalt dan wel een iets hogere prijs, maar je hoeft dan niet de kamer te delen met anderen. Een andere budget optie, maar iets verder gelegen van het centrum is Ibis budget Bern Expo. De kamers zijn basic ingericht, maar wel ruim. Een ander goed hotel is Metropole Easy City Hotel. Dit hotel ligt in hartje Bern. In de lounge kun je thee en koffie drinken. Je krijgt waar voor je geld in dit hotel!

Adres Bern Backpackers Hotel & hostel Glocke: 75, Rathausgasse, 3011 Bern, Zwitserland
Adres Ibis budget Bern Expo: Guisanpl. 2, 3014 Bern, Zwitserland
Adres Metropole Easy City Hotel: Zeughausgasse 28, 3011 Bern, Zwitserland

Nachtleven in Bern

Partyrockers in the house tonight? Waar is dat feestje? In Bern is dat feestje. Bern kan dan wel een historische stad zijn, maar je kunt in de Zwitserse stad een goed feestje bouwen. Wil je tijdens het uitgaan bier drinken? Dat kan! Bern is namelijk ook wel bekend als de hoofdstad van bier in Zwitserland. Een aanrader is dan ook Barbière. Dit is zowel een brouwerij als een bar. Perfect om je avond te starten! Wil je de toeristen ontwijken en echt zien hoe de Zwitsers een avondje uit doorbrengen? Stap dan binnen bij Trybguet Bar. Deze bar is moeilijk te vinden. Hier komen de locals en er worden ook lokale bieren verkocht. Heb je zin om te dansen? Bij National club H24 wordt er salsa muziek gedraaid en heb je het gevoel alsof je in Cuba bent. Weet je niet hoe je salsa moet dansen? Tip: vraag de locals. Ze willen je met liefde de danspasjes leren. Binnen een mum van tijd heb je de salsa stapjes onder de knie.

Adres Barbière: Breitenrainpl. 40, Bern, Switzerland
Adres Trybguet Bar: Kramgasse 67, Bern 3011, Zwitserland
Adres National club H24: Hirschengraben 24, 3011 Bern, Zwitserland

Goedkoop naar Bern? Dit moet je nog weten!

Bern is duur, maar gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden en activiteiten die gratis zijn. De klokkentoren, genaamd Zytglogge is gratis te bezoeken. Rosengarten is een ontzettend mooi park dat gratis te bezoeken is, in deze tuin heb je vele soorten rozen en daarnaast een mooi uitzicht over Bern. Op een kleine 10 minuten lopen heb je het bärenpark. Dit is een park met bruine beren. Dit is eigenlijk een must see, want de beer is ook het symbool van Bern! Ook dit park is gratis te bezoeken. Tip: neem deel aan een free walking tour. Deze rondleidingen worden aangeboden door locals! In het centrum is er een verzamelpunt en je krijgt dan samen met andere toeristen een rondleiding door een local gids. Je krijgt veel achtergrondinformatie! Leuk aan deze rondleidingen zijn dat je ook tips krijgt van de onontdekte plekjes. Het is op vrijwillige basis en aan het einde van de rondleiding geef je een kleine fooi. Je geeft namelijk wat je de tour waard vond.

Adres Zytglogge: Bim Zytglogge 3, 3011 Bern, Zwitserland
Adres Bärenpark: Grosser Muristalden 6, Bern 3006, Zwitserland
Adres Rosengarten: Alter Aargauerstalden 31B, 3006 Bern, Zwitserland


Ontdek Bern door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid