Bus naar Lissabon

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Lissabon

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Lissabon? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Lissabon

Portugezen houden ervan om een feestje te bouwen. Bij de wijk Bairro Alto zit je goed als je zin hebt om te feesten! Deze wijk is populair onder zowel de Portugezen als de toeristen. Kleurrijk is deze wijk zeker en de wijk is versierd met graffiti. Uren zou je door deze wijk kunnen slenteren en het is ideaal dat deze wijk autovrij is. Tijdens het wandelen zul je ongetwijfeld Portugese volksliederen horen, ook wel Fado muziek genoemd. Aan terrasjes en barretjes geen gebrek hier. Het is niet aan te raden om in de ochtend de wijk te verkennen. Veel horecatentjes zijn dan namelijk nog niet geopend. In de middag kun je hier uitstekend terecht om te lunchen en in de avond, rond ongeveer 22:00 uur komt de wijk echt tot leven en is het er bruisend. Op straat kan het druk zijn, want Portugezen houden van gezelligheid. Ze nuttigen hun drankjes voornamelijk op straat en daar wordt veel bij gekletst met vrienden en kennissen. Deze wijk is een echte ontmoetingsplek. Tijdens het doen van een dansje drinken de Portugezen graag bier van het Portugese merk Sagres.

Bezienswaardigheden in Lissabon

Portugal is een paradijs voor liefhebbers van zoetigheden. Op bijna elke hoek van de straat kun je een bakker, in het Portugees, pasteleria vinden. Met stip op nummer 1 staat de Pastel de Belém. Eigenlijk is het niet meer dan een gebakje gevuld met room, maar het is zó lekker. Vergeet niet om kaneel en poedersuiker over je pasteitje te strooien. Nu is het genieten! Je zult je vingers erbij aflikken. De pasteitjes gaan als zoete 'broodjes' over de toonbank. Dagelijks worden meer dan 20,000 pasteitjes verkocht. Het recept van dit pasteitje is volstrekt geheim en dat maakt het pasteitje bijzonder. Pastel de Belém is dan ook alleen te verkrijgen bij Confeitaria de Belém. Elke dag is de pasteleria open van 's ochtends 8:00 uur tot middernacht. Pastel de Nata is een soortgelijk gebakje en kun je bijna overal kopen. Leuk om te weten is dat de Portugezen de zoetigheden eten als ontbijt, lunch en als tussendoortje. Ze zijn er zo dol op dat ze het ook weleens eten tijdens het avondeten. Neem dus 1, 2 of meer pasteitjes, je zult er geen genoeg van krijgen. De prijzen voor een gebakje zijn rond de € 1.

Lissabon: Cultuur & Geschiedenis

Het zal denk ik niet snel in je opkomen om tijdens een bezoekje aan Lissabon een industrieel terrein te bezoeken. Toch adviseer ik je om er naartoe te gaan en ik weet haast zeker dat je hier geen spijt van zult krijgen. Het industrieel terrein bestaat sinds 2008 en heeft de naam LX Factory gekregen. Het is een pareltje. Waarom zul je denken? Er is hier van alles te doen en de atmosfeer is gezellig! Het is hip en er is veel kunst aanwezig. Kunstenaars en creatievellingen komen hier dagelijks bijeen om inspiratie op te doen. Het terrein zit vol met restaurants, designwinkels, kunstgalerijen en er is veel graffiti op straat. Tip: bezoek boekenwinkel Ler Devagar. Van binnen ziet de boekenwinkel er artistiek uit en er is zelfs een barretje aanwezig om een drankje te drinken. LX Factory beschikt ook over een dakterras. Bij Rio Maravilha heb je prachtig uitzicht over de beroemde brug en de rivier. Houd er rekening mee dat de prijzen hoger zijn dan normaal. Toevallig op een zondag aanwezig? Er is dan een LX Market. Op deze markt wordt kunst en nieuwe en tweedehandse kleding verkocht. Ook groente en fruit wordt op de LX Markt verkocht.

Nachtleven in Lissabon

Vanuit Lissabon zou je een bezoekje kunnen brengen aan Sintra. In het jaar 1995 is Sintra door de UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet en dat is natuurlijk niet zonder reden. Niet alleen huizen die kleurrijk versierd zijn kom je hier tegen. In Sintra kom je ook kastelen, landhuizen en prachtige paleizen tegen met grote aangelegde tuinen. Het is indrukwekkend en zo kleurrijk dat je het gevoel hebt alsof het een sprookje is waar je je in bevindt. De populairste bezienswaardigheid in dit stadje is Palácio Nacional de Pena. Het paleis is te herkennen aan de knalgele en oranje kleur. Leuk weetje: het paleis behoort tot één van de 7 wereldwonderen van Portugal! In het verleden was het paleis het zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie. Je doet er verstandig aan om goede loopschoenen aan te trekken. Het is namelijk een hele klim om de bezienswaardigheden te bekijken. Neem ook een flesje water en wat te eten mee voor de zekerheid. Tip: probeer zo vroeg mogelijk een bezoekje te brengen om lange wachtrijen te voorkomen. Je kunt vanaf 10:00 uur terecht bij Sintra tot 18:00 uur.

Goedkoop naar Lissabon? Dit moet je nog weten!

Wist je dat er in de buurt van Lissabon stranden zijn? Waarom zou je een stedentrip niet combineren met een dagje strand? Estoril en Cascais zijn stranden die in de buurt van Lissabon liggen. Estoril heeft een klein strand en beschikt daarnaast over een casino. Cascais was vroeger een vissersstadje en wordt hedendaags drukbezocht. Voornamelijk rijke inwoners uit Lissabon komen hier in de zomer vertoeven. Ook wordt dit stadje de laatste paar jaren populairder bezocht door toeristen. Na een bezoekje aan één van de twee stranden gebracht te hebben kun je hier uitgebreid dineren. Vlees en vis is er in overvloed, want hier zijn de Portugezen dol op. Ook voor vegetarische eters is het aanbod uitgebreid. Tip: leen gratis fietsen en maak een lange fietstocht! Bij het toeristenbureau in Cascais is er een uitgiftepunt en daar kun je gratis fietsen lenen. Wees wel op tijd, want er zijn een beperkt aantal fietsen beschikbaar.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid