Bus naar Luxemburg

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Luxemburg

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Luxemburg? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Luxemburg

Kom met de bus naar Luxemburg! Dit is de hoofdstad van het land met dezelfde naam en is ondanks haar slechts 90.000 inwoners, een van de meest levendige en charismatische steden van West-Europa. De gebouwen vormen een dynamische mix van archaïsche kastelen en moderne architectuur. Luxemburg is tegelijkertijd oud en nieuw. Er zijn veel groene parken en wandelwegen die je bezig houden tijdens de zomermaanden, en talloze evenementen en binnenactiviteiten voor de koudere dagen. In 2006 stond de stad op de derde plaats in de EU wat betreft bedrijfsefficiëntie, en veel grote bedrijven zijn hier dan ook gevestigd. Luxemburg is een geweldige stad met iets voor toeristen, artiesten, kroegtijgers en liefhebbers van cultuur.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Wanneer je bus in Luxemburg aankomt, bezoek dan in ieder geval het prachtige Palais Grand-Ducal, welke stamt uit het jaar 1572. De Kathedraal van Luxemburg is ook zeer zeker de moeite waard wanneer je een kerk wilt bezoeken. Qua musea is het Mudam een aanrader. Hier vind je een geweldige collectie aan moderne kunst van de meest uiteenlopende internationale kunstenaars.

Luxemburg: Cultuur & Geschiedenis

Luxemburg is een diverse en multiculturele stad. Er zijn veel musea en kunstgalerieën, van het Nationale Mijnbouw Museum tot aan de moderne kunstgalerie am Tunnel. Luxemburgs dynamische cultuur stamt uit het feit dat de stad grenst aan drie Europese landen: Frankrijk, Duitsland en België. Deze stad is voor geschiedenisliefhebbers een ware schat. Van de Franse inval in de 18e eeuw tot aan Luxemburgs voortdurende gevecht voor onafhankelijkheid: deze kleine Europese hoofdstad heeft een zeer interessante geschiedenis.

Nachtleven in Luxemburg

Het centrum van Luxemburg heeft veel bars en clubs voor de busreizigers die van een feestje houden. Wil je je nachten hier feestend doorbrengen, bezoek dan de populaire clubs die de stad te bieden heeft. De lounge bar Secret Garden is de perfecte plaats om van lekkere drankjes te genieten in een relaxte sfeer, terwijl M Club geliefd is onder studenten en een goede muziekmix aanbiedt. Natuurlijk heeft Luxemburg ook haar “luxe” kanten, dus spaar je geld door met de bus te reizen en ga all-out in deze bruisende stad. Misschien ontmoet je zelfs een paar beroemdheden!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid