Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Er zijn geen steden gevonden

We hebben geen bestemmingen die overeenkomen met je zoekopdracht. Wijzig je zoekopdracht of probeer het later opnieuw.

Voordelig met de langeafstandsbus naar Kroatië reizen

Zelfs als je al besloten hebt dat de bestemming voor je volgende busreis Kroatië uit, moet je daarna nog een aantal beslissingen nemen: Wil je je vakantie aan de zonnige Adriatische kust en met de "blauwe vlag" aangeduide stranden doorbrengen, je kennis van het werelderfgoed in Dubrovnik, Split, Trogir en vele andere historische steden van Kroatië vergroten od snoer je je wandelschoenen aan en ga je op zoek naar het perfecte uitkijkplaatsen in de 8 nationale parken en 11 natuurparken? Of wil je tijdens je bustrip naar Kroatin vooral iets meemaken?

Dat is met FlixBus geen probleem, met de nachtbus reis je comfortabel en voordelig naar Kroatië, zonder een dag te verliezen. Ook ter plekke ben je met de langeafstandsbus mobiel en kun je gebruikmaken van ons Kroatische routenet en voordelig met de bus van A naar B komen.

De 4 beste argumenten om je vakantie in Kroatië door te brengen

1. Het oude centrum van Dubrovnik

Foto van busbestemming Dubrovnik
 

Tussen Game of Thrones en Star Wars

De havenstad aan de zuidelijke punt van Kroatië wordt vaak de ""Parel van de Adriatische Zee"" genoemd en is een populaire vakantiebestemming in de regio.  Het mooie Dubrovnik is de laatste jaren ook steeds populairder bij Hollywoodstudio's.  Er worden vaak opnames gemaakt voor de hitserie ""Game of Thrones"" in het oude centrum en ook voor de eind 2017 uitkomende ""Star Wars 8"" dienen verschillende straten en pleinen in Dubrovnik als decor.

Met name de populariteit van ""Game of Thrones"" heeft ertoe geleid dat tegenwoordig in Dubrovnik talrijke thematische stadswandelingen worden aangeboden.  Maar ook op eigen gelegenheid zul je als fan van de serie veel locaties in het centrum meteen herkennen.  Verschillende scènes, waaronder de volksopstand tegen koning Joffrey, zijn opgenomen bij de ingang van het oude stadscentrum, de Pile-poort.  De acteurs slenterden ook regelmatig over de stadsmuur. Je kunt hen nadoen en je bij de Minčeta-toren proberen te herinneren hoe Daenerys er op zoek was naar haar draak.  Sinds het tweede seizoen dient de vesting Lovrijenac als locatie voor de rode wachttoren in King's Landing en de omliggende baai was aan het einde van hetzelfde seizoen de opnamelocatie van de epische zeeslacht bij Blackwater.

Ook voor de achtste Star Wars-film die eind 2017 uitkomt zijn scènes opgenomen in Dubrovnik.  Slenter door de hoofdstraat Stradun en bezichtig het rectorenpaleis en het Dominicaanse klooster in het oosten van het oude stadscentrum. Met een beetje geluk zie je de locatie van een van je foto's in de film terug."

2.  Nationaal park Plitvice-meren

 Foto van busbestemming Plitvice Meren

Een natuurlijk schouwspel in het hart van Kroatië – halte direct in het park!!

In het grootste en oudste nationale park van het land kun je van een uniek uitzicht genieten. 16 meren met een totale omvang van twee vierkante kilometer zijn door middel van ontelbare watervallen en cascades met elkaar verbonden, met een verloop van meer dan 100 hoogtemeters. Elk helderblauw meer fonkelt weer net in een iets andere kleur, alsof je een surreële filmset betreedt.

Op de vele goed aangegeven wandelpaden kun je het nationale park verkennen en rond de meren wandelen.  De waterval Veliki Slap aan het onderste uiteinde van de meren is een must bij de bezichtiging van het Nationale Park. Met een hoogte van 78 meter is het de hoogste waterval van Kroatië.

Ook in het nationale park zijn al scènes gedraaid voor verschillende films.  Meerdere Winnetou-verfilmingen gebruikten de watervallen en grotten van de Plitvicer als achtergrond, bijvoorbeeld de film "De schat in het Zilvermeer" uit de jaren zestig.

De entree voor een dag in het nationale park voor volwassenen verschilt per seizoen.  In het hoofdseizoen (juli en aufustus) kost de toegang 180 kuna, van april tot en met juni en in september en oktober 110 kuna en in het winterseizoen (november tot en met maart) slechts 55 kuna. Dan gaan er echter ook geen treinen en elektrische boten door het nationale park – die zijn de andere seizoenen bij de prijs inbegrepen. De FlixBus-halte ligt direct in het nationale park, zodat je comfortabel en voordelig naar je bestemming kunt reizen.

3. Het Paleis van Diocletianus in Split

 Foto van busbestemming Diocletianus in Split

Bezienswaardigheid uit de Romeinse oudheid

Een tip van de sluier:  het paleis van Diocletianus is geen afzonderlijk te bezichtigen gebouw, maar omvat een groot deel van het huidige stadscentrum van Split.  De Romeinse keizer Diocletianus liet het paleiscomplex, dat vanwege zijn grote muren eerder aan een vesting deed denken en ook een kazerne bevatte, binnen een eeuw bouwen en gebruikte het als woning nadat hij in 305 n. Chr. de titel Romeinse keizer opgaf.  Hij was de enige Romeinse keizer ooit die het keizerschap vrijwillig opgaf, en dat is gezien de prachtige locatie van zijn woning misschien niet eens zo gek. Het prachtige gebouw in het centrum van het voormalige Romeinse rijk grensde in het zuiden direct aan de blauwe Adriatische Zee.

Na de dood van Diocletianus werd het paleis in de wisselvallige geschiedenis van Split aan vele veranderingen onderworpen.  Het mausoleum van de keizer werd in de opvolgende eeuwen bijvoorbeeld omgebouwd tot een kathedraal. Bezoekers die geen last hebben van hoogtevrees kunnen tegen betaling de klokkentoren beklimmen en van het prachtige uitzicht genieten. Ook de peristyle, vestibule en kelders moet je bij een bezoek aan Split zeker niet overslaan."

4. De Adriatische kust bij Makarska

Die Stadt Makarska

Sprookjesachtige stranden tussen de Adriatische Zee en het Biokovo-gebergte

Het ook wel Makarska Riviera genoemde kustgedeelte tussen Brela en Gradac is erg populair dankzij de fijne kiezelstranden en het kristalheldere water.  Naast de populaire stranden aan de ongeveer 60 kilometer lange kuststrook liggen heel dichtbij ook drie eilanden, namelijk Hvar, Brač en Korčula, met prachtige stranden en schilderachtige stadsgedeelten.  Meer naar het binnenland torent het 1762 meter hoge Biokovo-gebergte boven de kust uit.  Het gebergte is tot nationaal park benoemd en kan via niet altijd even gemakkelijk begaanbare wandelpaden worden beklommen.

De stad Makarska heeft een unieke sfeer met smalle steegjes en een prachtige haven van waaruit je ook de veerdienst naar de omringende eilanden kunt nemen.  In de buurt van Bol op het eiland Brač vind je ook het strand Zlatni Rat, de Gouden Hoorn, dat vanwege zijn sikkelvorm een van de interessantste stranden van Kroatië is."

Waarom de bus een goede keus is voor je vakantie naar
Kroatië

Bagage meenemen: geen probleem in onze bussen

Flexibele meename van bagage

Reis naar Kroatië zonder lastig gesleep met koffers. Ook voor je fiets is er in de meeste bussen plaats!

Toiletten aan boord van de FlixBus

Haltes liggen centraal

Wij brengen je rechtstreeks naar de populairste vakantiebestemmingen in Kroatië. Boek je e-ticket in onze online shop, onderweg in de app of in de bus bij onze vriendelijke buschauffeur."

Gratis surfen met wifi in de bus

Service aan boord

Geniet tijdens je busreis naar Kroatië van zitplaatsgarantie zonder reservering, beenruimte, toiletten aan boord, gratis wifi en stopcontacten.

FlixBus tickets krijg je al vanaf € 5

Voordelige tickets

Bespaar op je busreis naar Kroatië en geef je geld liever uit aan een zeiltocht. Kies eenvoudig één van onze flexibele betalingsmethoden die bij jou past!