Bus naar Aken

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Aken

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Aken station west (Henricistraße)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Aken: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

88

Aantal bushaltes

1

Land

Duitsland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Aken? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Aken

Aken is de meest westelijke stad van Duitsland en ligt op de grens van drie andere Europese landen: Duitsland, België en Nederland. De stad heeft als gevolg een zeer multiculturele bevolking. De stad van kathedralen is fascinerend vanwege het contrast tussen prachtige stukken archaïsche en moderne architectuur. De historische Charlemagne Route ontleedt de gehele stad en biedt een groot aantal oogvangende meesterwerken – Haus Löwenstein en Büchelpalais zijn beide een bezoek waard. Je vindt hier ook een van Europa’s oudste en meestbezochte attracties: het UNESCO Werelderfgoed Aachener Dom. Plan je nog een reis binnen Europa en weet je niet waarnaartoe, boek dan een bus naar Aken voor een ontspannen reis in een eclectische sfeer.

Bezienswaardigheden in Aken

Het komt niet vaak voor dat je in drie landen tegelijkertijd kunt staan, maar Aken geeft je de mogelijkheid! Het drielandenpunt waar België, Nederland en Duitsland elkaar treffen is omringd door een mooi park en talloze restaurants, en is toegankelijk per bus of fiets. Het gemeentehuis (Rathaus) is een indrukwekkend en drukbezocht gebouw. Op de eerste verdieping vind je de kroningszaal met vijf adembenemende fresco’s geschilderd door Alfred Rethel. Vanaf hier zie je ook een glimps van de dichtstbijzijnde Puppenbrunnen – een standbeeld met fontein welke verborgen is in een klein winkelsteegje – en de Markt waar je veel eettentjes vindt. Reis je met de bus naar Aken gedurende de wintermaanden dan heb je geluk, want de stad heeft ieder jaar een leuke kerstmarkt!

Aken: Cultuur & Geschiedenis

De populairste attractie van de stad is de Aachener Dom. Deze oorspronkelijke kapel is sinds het jaar 800 continu gerenoveerd. Als gotisch meesterwerk is de Dom gebruikt voor talloze Duitse kroningen. Waardevolle juwelen en gouden en zilveren kunstwerken zijn slechts een kleine selectie van wat er in de schatkamer van de kathedraal tentoongesteld wordt. Naast dit prachtige gebouw vind je de Elisenbrunnen, een neo-klassicistische hal en thuis van de beroemde fontein. Of je geïnteresseerd bent in Gotiek, Barok of overblijfselen van de Renaissance, Aken heeft het allemaal!

Nachtleven in Aken

Na een drukke dag vol bezichtigingen wordt het tijd voor een avond uit in Aken! De stad heeft veel kroegen en café’s met een leuke sfeer en goedkope prijzen – er is iets voor iedere smaak. Apollo Kino & Bar is een kleine bioscoop waar je kunt ontspannen en een film kunt kijken om naderhand in de bar nog iets te drinken. Liefhebbers van cocktails en bier gaan het beste naar Café Egmont. Wil je de intense kant van het Akense nachtleven ervaren, ga dan naar Grotesque Absinth-Bar. Kun je niet kiezen en ga je daarom naar iedere plaats, maak je dan geen zorgen, want in je FlixBus naar huis heb je genoeg tijd om te slapen!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid