Bus naar Basel

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Basel

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Basel? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Basel

Zwitserland is prachtig en heeft veel te bieden. Basel is misschien niet de stad waar je als eerste aan denkt bij Zwitserland. Deze stad is nog niet echt ontdekt door toeristen, en is ideaal voor een stedentrip. Basel is derde grote stad van Zwitserland en is een compacte stad, daarom kun je er prima een weekendje vertoeven. Basel heeft daarnaast een ideale ligging. Zo ben je maar 1 uurtje verwijderd van de Duitse stad Freiburg. Ook grenst Basel aan Frankrijk. Binnen 40 minuten Flix je naar Mulhouse. Ga je nog iets verder? Dan ben je in een klein uurtje in het hart van de pittoreske stad Colmar. Weet je trouwens dat je de Zwitsers in 4 talen kunt groeten? Er worden in Zwitserland maar liefst 4 talen gesproken, Duits, Italiaans, Frans en Romaans. Geen talenknobbel? Maak je geen zorgen. Zwitsers zijn ontzettend vriendelijke mensen. Gelukkig kunnen de Zwitsers zich ook goed verstaanbaar maken in het Engels. Leuk weetje is dat de Zwitsers net zoals de meeste Nederlanders dol zijn op kaas. Vooral kaasfonduen vinden ze heerlijk. Dippen maar en gutten appetit!

Bezienswaardigheden in Basel

Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de culturele stad Basel. Deze stad beschikt namelijk over meer dan 40 musea! Dat zijn er dus heel wat. Het aanbod is heel divers en dus is er voor ieder wat wils. Het kunstmuseum is een echte must see! Dit moderne museum heeft een uitgebreide collectie en is tevens het grootste museum van Basel. Fan van strips? Bezoek dan het Cartoonmuseum. Wil je een museum bezoeken dat ook boeiend is voor kinderen? Breng dan een bezoekje aan het papiermuseum. Geld is onmisbaar en al helemaal op vakantie. Goed om te weten is dat de munteenheid in Zwitserland de Zwitserse Frank is. Zwitserland is (helaas) duurder dan Nederland. Wees niet getreurd, want gelukkig kun je ook gratis musea bezoeken. Ben je toevallig de eerste zondag van de maand in Basel? Bezoek dan een museum, want dan is het 'happy day'. Dat houdt in dat je de meeste musea kunt bezoeken zonder entree te betalen. Op dinsdag tot en met zaterdag is er van 16:00 uur tot 17:00 uur 'happy hour'. Ook dan kun je gratis de musea bewonderen. Bingo voor je portemonnee!

Basel: Cultuur & Geschiedenis

Zin in een avondje lekker tafelen? Waar heb je trek in? Variatie is er in ieder geval genoeg in Basel. Ga je voor een pizza van de Italiaanse pizzabakker Carlo? Of ga je toch liever voor een traditioneel Zwitsers gerecht? Of je nu Italiaans, Zwitsers of iets compleet anders wilt eten, het kan allemaal in Basel. Dit heeft te maken met de invloeden uit verschillende landen. Heb je kleine trek? Ga dan naar de Marktplatz en de Barfüsserplatz voor snacks zoals pretzels, worstjes en pannenkoekjes. Voor de snacks betaal je een redelijke prijs. Wil je nou echt een typische Zwitserse specialiteit proeven? Neem dan plaats bij Restaurant Zur Harmonie. Het is hier vaak druk, en er komt hier voornamelijk lokale bevolking om een hapje te eten. Houd wel rekening met hogere prijzen. Dit geldt voor heel Zwitserland. Schrik niet als je voor een cola ongeveer 6 Zwitserse Frank moet neertellen, omgerekend naar euro's is dit ongeveer 5 euro, dit is een normale prijs voor Zwitsers.

Tip: het is niet nodig om een fooi te geven. Jaag jezelf dus niet op hogere kosten. De fooi is namelijk al inbegrepen bij de prijs.

Adres restaurant Zur Harmonie: Petersgraben 71, 4051 Basel, Zwitserland

Nachtleven in Basel

Bij carnaval vieren denkt men meestal aan het grote feest in Venetië of Rio de Janeiro dat jaarlijks in het nieuws komt. In Zwitserland vindt er ook jaarlijks een carnaval plaats. Dit is niet zomaar een feest, maar het grootste feest dat in Zwitserland gevierd wordt. In Basel wordt dit de Basler Fasnacht genoemd. Volgens de inwoners van Basel mag je dit niet missen. Dit feestje kan je dan ook niet uit je geheugen wissen. Het is namelijk op z'n Duits gezegd 'ganz toll' oftewel echt geweldig. Muziek, optochten en vooral heel veel gezelligheid! Het wordt dan ook wel de 'drey scheenschte Dääg', oftewel de 3 mooiste dagen van Basel genoemd. Het feest wordt op de maandag na Aswoensdag gehouden. Vanaf 's nachts 4:00 uur is het non stop, 72 uur lang, partyen! Waar wacht je nog op? 'Jetzt geht's ab' zeggen we dan op z’n Duits, oftewel het feest begint nu!

Goedkoop naar Basel? Dit moet je nog weten!

Je kan het zo gek niet bedenken, maar je krijgt allerlei kreten van verschillende dieren te horen bij Zoologischer Garten Basel. Deze dierentuin wordt ook wel Basel Zoo genoemd. Nijlpaarden, gorilla’s, tijgers, vogels en veel meer dieren zijn hier te bewonderen. De dierentuin is groot en daarnaast heeft het ook een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen. Zit je in de leeftijdscategorie 16 tot en met 24 jaar? Dan betaal je 15 Zwitserse Frank als entree, omgerekend naar euro's is dit ongeveer 13 euro. Volwassenen boven de 24 jaar betalen rond de 21 Zwitserse Frank, omgerekend naar euro's is dit ongeveer 18 euro. Kinderen en senioren boven de 62 jaar komen in aanmerking voor korting. Kom je met het gezin? Ook dan krijg je korting. Geef dit aan bij de kassa. Leuk weetje: in de entreeprijs is een natuurbijdrage verwerkt van 1 Zwitserse Frank. Zo help je dus indirect de natuur een handje! De dierentuin is elke dag van het jaar geopend.

Adres Basel Zoo: Binningerstrasse 40, 4054 Basel, Zwitserland


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid