Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Apeldoorn

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.

Meer informatie

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Apeldoorn? Meer steden die bekendstaan om dierentuinen en aquariums:

Ontdek Apeldoorn door de ogen van Léda

Leda, FlixBlogger Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.
Almelo
27 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Apeldoorn? Bereid je alvast voor!

Gemeente Apeldoorn

Algemene informatie over je busreis naar Apeldoorn

Ken je de reclame even Apeldoorn bellen van Centraal Beheer? Waarom even 'bellen' naar Apeldoorn als FlixBus je gewoon naar de stad brengt? Apeldoorn ligt in de provincie Gelderland, heeft iets meer dan 160.000 inwoners en guess what? Apeldoorn is super gezellig. Of je nu als stel, met je gezin of solo naar Apeldoorn komt, de stad is leuk voor jong en oud! In deze stad heb je onder andere de Apenheul, Julianatoren en verschillende bossen en natuurgebieden. Dus wil je de stad in en lekker shoppen? Of wil je liever omringd worden door de natuur? Of denk je doe mij maar een combinatie van natuur en een feestje bouwen? Het kan allemaal in Apeldoorn. Boek je ticket, stap in de bus en ontdek snel deze veelzijdige stad! FlixBus zet je in de buurt van het centrum af. Tip: loop voordat je naar het centrum gaat eerst even naar het stationsplein en spot het kunstwerk De Kus. Dit kunstwerk is een geschenk van de gemeente Apeldoorn aan onze koning Willem-Alexander! In voor meer kunst? Kijk dan om je heen, want Apeldoorn heeft meer dan 100 kunstwerken in de openbare ruimte van deze kunststad!

Aap in Apenheul

Apenheul

Gelukkig hoef je niet helemaal naar het buitenland om apen te zien, want je hebt gewoon de Apenheul in Apeldoorn! Er zijn heel veel soorten apen, waaronder de blauwoogmaki, berberaap, gouden leeuwaap, witgezichtsaki en de kroonsifaka. Geen idee welke aap welk soort is? Gelukkig zijn er allemaal educatieve bordjes die je helpen, waardoor je na een bezoekje Apenheul een expert bent op het gebied van apen. Meer dan de helft van de apen loopt los rond. De apen zijn nieuwsgierig en houden van snuffelen, so you better watch out! Gelukkig krijg je bij binnenkomst een 100% aapvrije tas waar je je tas in kunt doen. Zo kun je er zeker van zijn dat de apen niks meenemen. Je kunt allerlei foto’s maken en je moet er niet raar van opkijken als een aapje op je schouder springt. Tip: bezoek je de Apenheul met kinderen? Er zijn ook speeltuinen, maar breng vooral een bezoekje aan het na-aaphuis. De kinderen kunnen net als de apen klimmen en klauteren en er is een zelfs apentest! Hoeveel heb jij gemeen met een aap? Entree voor volwassenen is € 23, kinderen en grote groepen krijgen korting.

Adres Apenheul: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Palace Park in Apeldoorn

Natuur

Apeldoorn is een perfecte stad om naar toe te gaan als je lekker even helemaal niks wilt en lekker even wilt ontspannen. Bezoek je Apeldoorn met het gezin? Breng dan eens een bezoek aan Stadspark Berg & Bos. In dit stadspark kom je veel bosdieren tegen, maar dat is niet alles. Je kunt in dit park je energie kwijt door de vele speelmogelijkheden en daarnaast is er ook een uitkijktoren. Tip: beklim de uitkijktoren. De toren is meer dan 20 meter hoog en je wordt beloond met een schitterend uitzicht. Ook zijn er veel verschillende wandelroutes die worden aangegeven op de informatieborden. Kortom, je verveelt je niet snel in dit stadspark. Tip: wil je meer weten over de stad Apeldoorn? Neem dan deel aan een stadswandeling onder begeleiding van een gids. Binnen iets minder dan 2 uur kun je de geschiedenis van Apeldoorn dromen. Het leuke aan deze stadswandeling is dat het redelijk goedkoop is en daarnaast vertelt de gids je insider information. Geïnteresseerd in de stadswandeling? Verzamel dan op zondag om 14:00 bij het Raadhuisplein.

Adres Stadspark Berg & Bos: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Prinsensteeg

Meestal zien we altijd de highlights van een stad, maar hoe leuk is het om plekjes te ontdekken die nog niemand kent? Pareltjes worden ze ook wel genoemd, want ze zijn zeldzaam. Tip: loop naar de Prinsengang! Deze Prinsengang is het smalste steegje van de stad. Je moet wel even zoeken, want het is een 'secret place'. Leuk weetje is dat de opa van koning Willem-Alexander, prins Hendrik langs de Prinsengang liep om naar zijn lievelingskroeg te gaan. Hij gebruikte de Prinsensteeg destijds als sluiproute. Wil jij ook de lievelingskroeg ontdekken van prins Hendrik? Als je de Prinsensteeg uitloopt dan kom je terecht bij Café Het Oude Huis. De naam zegt het eigenlijk al, dit café is de oudste kroeg van Apeldoorn. Dit café is elke dag geopend. Je kunt hier om 11:00 uur al terecht voor een goed kop koffie. Op zondag is het Café vanaf één uur geopend. Een biertje kun je drinken tot 00:00 uur waarna het café sluit en dan is het tijd voor een echt feestje. Tip, tip tip: ga naar het Caterplein en duik in één van de vele feesttentjes.

Adres Café Het Oude Huis: Deventerstraat 8, 7311 BJ Apeldoorn

Shoppen

Shoppen of gewoon lekker neuzen kun je goed in Apeldoorn. In de binnenstad van Apeldoorn heb je zowel bekende als onbekende winkels. Laat die goedgevulde portemonnee thuis, want ook met een iets minder kleiner budget kun je goed shoppen! Er zijn namelijk veel budgetwinkels en daarnaast zijn er ook leuke vintage en tweedehands shops. Bij Reborn Fashion kun je bijvoorbeeld tweedehands merkkleding kopen voor een zacht prijsje. Heb jij trouwens nog kleding over waar jij op uitgekeken bent? Reborn Fashion heeft daar een leuke oplossing voor! De kleding kun je achterlaten bij hun in de winkel. Koopt iemand anders de items dan krijg jij een deel van de prijs. Eerlijke deal toch? Zo heb je je outfit voor nog voordeliger. Scambio is ook een zaak die op dezelfde manier werkt. Scambio is een Italiaans woord en betekent letterlijk uitwisselen. Scambio verkoopt exclusieve merken. Tip: regent het en wil je shoppen zonder een spetter regen op te vangen? Bij winkelcentrum Oranjerie kun je ondanks het weer lekker shoppen en heb je ook nog veel keus.

Adres Reborn Fashion: Asselsestraat 56, 7311 EN Apeldoorn 
Adres Scambio: Kerklaan 57-B, 7311 AE Apeldoorn
Adres winkelcentrum Oranjerie: Oranjerie 265, 7311 WL Apeldoorn