Bus naar Breda

Comfort aan boord

Onze bussen zijn uitgerust met ruime, comfortabele zitplaatsen, een toilet, wifi en stopcontacten.
Services aan boord

Veiligheid en gezondheid

Houd jezelf en anderen veilig als je met ons reist.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Ga naar


Bushaltes in Breda

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Veelgestelde Vragen

Met de FlixBus naar Breda gaan is makkelijk met verbindingen vanaf 36 verschillende steden. Geniet tijdens je busrit naar Breda van extra beenruimte, stopcontacten en toiletten. De meeste bussen bieden ook gratis Wi-Fi aan. Vergeet je oplader dus niet zodat je je telefoon kunt opladen met onze stopcontacten aan boord. Reis met onze nachtbussen en bespaar op accommodatie.
Een busticket kopen naar Breda is eenvoudig. Het makkelijkste is je ticket online boeken op de website of de gratis FlixBus-app. Daar vind je ook de beste deals. Voor je busrit naar Breda kun je ook een zitplaats reserveren, op basis van beschikbaarheid. Je hebt keuze uit verschillende soorten stoelen, zoals panorama-, tafel- en bedstoelen. FlixBus accepteert verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, PayPal, Google Pay en Apple Pay zodat je je busticket naar Breda eenvoudig en veilig kunt betalen. Selecteer je favoriete betaalmethode bij het afrekenen. Je hebt ook de optie om je CO2-uitstoot te compenseren wanneer je je busticket bij FlixBus boekt.
FlixBus biedt voordelige busreizen naar Breda, met prijzen al vanaf 5,00 €, afhankelijk van je vertrekhalte.
Breda heeft 2 bushaltes. Bezoek deze pagina en vind de bushaltes terug op de kaart.
Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage als je met FlixBus naar Breda gaat. Per ticket mag je GRATIS één stuk handbagage (30x42x18 cm, max. 7 kg) en één stuk ruimbagage (50x80x30 cm, max. 20 kg) meenemen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over extra of speciale bagage. Veel van onze bussen hebben ook fietsendragers en/of speciale fietshoezen zodat je je fiets kunt meenemen. Ga naar deze link voor meer informatie over je fiets meenemen naar Breda en check deze link voor de prijzen van fietsvervoer.
Ja, kinderen onder de 15 hebben recht op een gereduceerd tarief voor ritten naar Breda. Wij berekenen het goedkoopste tarief voor jou, op basis van alle beschikbare kortingen. Als de totale prijs met korting lager is dan het kindertarief, geldt ook die lagere prijs voor kinderen. Ga voor meer informatie naar ons beleid voor reizen met kinderen en check wanneer een kinderzitje vereist is. Opvouwbare kinderwagens mogen gratis mee in de bus naar Breda.
Ja, alle bussen van FlixBus naar Breda zijn geschikt voor passagiers met beperkte mobiliteit. We streven ernaar om onze bussen zo comfortabel en toegankelijk mogelijk te maken voor passagiers met een handicap of beperkte mobiliteit. Hulpdieren zijn toegestaan aan boord van alle bussen van FlixBus die reizen naar Breda. Het vervoer van (opvouwbare) rolstoelen, loophulpmiddelen en andere mobiliteitshulpmiddelen is gratis.
Om je busticket naar Breda te gebruiken, laat je gewoon de QR-code uit de e-mailbevestiging of op je FlixBus-app zien aan de chauffeur. Je ticket afdrukken hoeft niet!

Goedkoop naar Breda? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Breda

Parel van het Zuiden. Deze prachtige studentenstad in het zuidelijke puntje van Noord-Brabant doet haar bijnaam eer aan. Kom je met de bus naar Breda, dan ga je genieten van een geweldige studentencultuur, een gezellige en compacte historische binnenstad met de leukste terrassen en kroegen en een waar mengsel van culturen.

Een paar feiten op een rijtje. Per 2015 had Breda ongeveer 180.000 inwoners – of Bredanaren. De Oranje-Nassaus hebben hier een tijd gewoond, wat Breda de status van Oranjestad gaf. Tenslotte: Breda is een zeer leuke carnavalsstad, en staat tijdens dit jaarlijkse evenement bekend als Kielegat.

Bezienswaardigheden in Breda

De historische binnenstad van Breda is tijdens de oorlog gelukkig intact gebleven, wat het slenteren altijd interessant maakt. Zonder specifiek naar bezienswaardigheden te zoeken, vind je in Breda ontzettend veel mooie architectuur en gezellige hoekjes. Wil je desondanks toch de hot spots bekijken, bezoek dan in ieder geval de haven van Breda. Hier kun je altijd rondvaarten vinden, die je langs monumentale panden en bijv. het Spanjaardsgat voeren. Loop je door de binnenstad, dan kom je in ieder geval langs de Grote Markt, waar Breda’s Onze-Lieve-Vrouwekerk staat. Dit uit de 15e eeuw stammende monument is een van de belangrijkste en meest imposante bouwwerken van Breda, dus kijk even binnen als je de kans krijgt.

Op mooie dagen is het Park Valkenberg dé plek waar studenten komen om lekker af te koelen. De gezelligheid spat er vanaf in dit groene park achter het Kasteel van Breda, en ben je geïnteresseerd, dan vind je hier ook veel cultuurgoed.

Breda: Cultuur & Geschiedenis

Breda vindt haar oorsprong als lening van het Heilige Romeinse Rijk aan Henry van Brunesheim, en werd gebruikt als strategische vesting. Politisch gezien kreeg de stad door de eeuwen heen echter ook steeds meer betekenis, bijzonder nadat ze in handen kwam van het Huis Oranje-Nassau.

De Brabantse stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog, gedurende welke ze lange tijd in Spaanse handen was. Na een 9-jaar lange bezetting werd de stad echter heroverd toen schipper Adriaen van Bergen het idee had om soldaten in zijn turfschip te verstoppen. Uiteindelijk voerden twee neven het daadwerkelijke plan uit en voeren met hun dodelijke lading het Kasteel van Breda binnen. Deze verrassingsaanval was teveel voor de Spanjaarden, en Breda kwam terug in Nederlandse handen (en in 1625 weer in Spaanse).

In de Tweede Wereldoorlog werd Breda bezet door de Duitsers. Zij kwam echter op 29 oktober 1944 weer terug in Nederlandse handen, nadat de Poolse Generaal Maczek door middel van een meesterzet de Duitsers kon flankeren, en zo de stad heroverde zonder burgerslachtoffers. Een deel van Bevrijdingsdag wordt ieder jaar nog gewijd aan deze Poolse held en zijn soldaten, en doorheen de stad vind je straatnamen en monumenten die de Bredanaren regelmatig herinneren aan de oorlog. Het levensverhaal van Generaal Maczek en zijn band met Nederland is erg bijzonder en lees je op Wikipedia.

Nachtleven in Breda

Dankzij haar compacte centrum bezoek je in Breda gemakkelijk meerdere locaties op een avond. Ga eerst lekker uit eten in ‘t Hart van Breda, Bruxelles of De Boterhal. Vanaf daar begint je kroegentocht! Eerst een Guinness in de Irish Pub aan de Grote Markt, daarna de beste jamsessies (op dinsdagavond) in het altijd gezellige en internationaal georiënteerde Café de Speeltuin. In beide cafés breng je gemakkelijk de hele avond door, maar ben je niet zo lang in Breda dan wil je in ieder geval nog even naar de Spinola, een boot omgebouwd tot bruin café. De écht late uurtjes breng je door in Café de Nachtwacht, waar de grote dansvloer als een magneet werkt.

Dit is slechts een kleine greep uit wat het Bredase nachtleven te bieden heeft. Iedere straat in de binnenstad lijkt volgepakt te zijn met kroegen en nachtclubs, er is keuze te over!

Goedkoop naar Breda? Dit moet je nog weten!

Breda is ieder jaar opnieuw de thuisbasis voor een wel héél bijzonder evenement: de Redhead Days. Vrijdag 2 t/m maandag 5 september 2016 worden roodharigen van over de hele wereld in het zonnetje gezet, en de binnenstad van Breda rood gekleurd! Dit kleurrijke evenement moet je eens meegemaakt hebben.

De Koepelgevangenis van Breda is ontworpen naar het Britse panopticum-principe. Dit betekent dat de celblokken in een cirkel gebouwd zijn, zodat het voor de bewakers in het midden mogelijk is alle gevangenen voortdurend in de gaten te houden.

De omgeving van Breda

Wil je vanuit Breda nog een andere stad bezoeken, dan reis je met de bus eenvoudig en snel naar Antwerpen. De directe omgeving van Breda heeft echter ook al veel moois te bieden. In de regio vind je prachtige wandelgebieden zoals de Blauwe Kamer, de Vloeiweide, de Pannenhoef en de Krabbebosschen, die uitstekend in stand gehouden worden door Brabants Landschap. Kom met de bus naar Breda, duik de stad in en geniet daarna ook nog eens van de prachtige natuur!

Bussen van en naar Breda

Vind goedkope bustickets van en naar Breda

Op zoek naar goedkope tickets van of naar Breda? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben bussen naar Breda en tickets zijn al beschikbaar vanaf 5,00 €. Bespaar nog meer als je vroeg boekt. Er zijn 2 bushaltes in Breda, bereikbaar vanaf 36 steden. Check het netwerk van FlixBus voor de dichtstbijzijnde halte in je buurt.

Waarom reizen naar Breda met FlixBus

FlixBus combineert voordelig reizen met comfort zodat passagiers van een unieke reiservaring kunnen genieten. Reis comfortabel van of naar Breda en geniet van onze faciliteiten aan boord, zoals gratis Wi-Fi en stopcontacten. Je kunt je favoriete stoel selecteren tijdens het boeken en per ticket mag je één stuk handbagage en één stuk ruimbagage meenemen.

Hoe koop je een busticket van of naar Breda

Een busticket kopen bij FlixBus is eenvoudig: op onze website of gratis FlixBus-app boek je een rit in slechts een paar klikken. Als je een busticket van of naar Breda online koopt, kun je veilig online betalen met creditcard, Paypal, Google en Apple Pay. Je kunt ook contant betalen op sommige routes of bij een van onze verkooppunten.

De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid