Bus naar Breda

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Breda

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Breda? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Breda

Parel van het Zuiden. Deze prachtige studentenstad in het zuidelijke puntje van Noord-Brabant doet haar bijnaam eer aan. Kom je met de bus naar Breda, dan ga je genieten van een geweldige studentencultuur, een gezellige en compacte historische binnenstad met de leukste terrassen en kroegen en een waar mengsel van culturen.

Een paar feiten op een rijtje. Per 2015 had Breda ongeveer 180.000 inwoners – of Bredanaren. De Oranje-Nassaus hebben hier een tijd gewoond, wat Breda de status van Oranjestad gaf. Tenslotte: Breda is een zeer leuke carnavalsstad, en staat tijdens dit jaarlijkse evenement bekend als Kielegat.

Bezienswaardigheden in Breda

De historische binnenstad van Breda is tijdens de oorlog gelukkig intact gebleven, wat het slenteren altijd interessant maakt. Zonder specifiek naar bezienswaardigheden te zoeken, vind je in Breda ontzettend veel mooie architectuur en gezellige hoekjes. Wil je desondanks toch de hot spots bekijken, bezoek dan in ieder geval de haven van Breda. Hier kun je altijd rondvaarten vinden, die je langs monumentale panden en bijv. het Spanjaardsgat voeren. Loop je door de binnenstad, dan kom je in ieder geval langs de Grote Markt, waar Breda’s Onze-Lieve-Vrouwekerk staat. Dit uit de 15e eeuw stammende monument is een van de belangrijkste en meest imposante bouwwerken van Breda, dus kijk even binnen als je de kans krijgt.

Op mooie dagen is het Park Valkenberg dé plek waar studenten komen om lekker af te koelen. De gezelligheid spat er vanaf in dit groene park achter het Kasteel van Breda, en ben je geïnteresseerd, dan vind je hier ook veel cultuurgoed.

Breda: Cultuur & Geschiedenis

Breda vindt haar oorsprong als lening van het Heilige Romeinse Rijk aan Henry van Brunesheim, en werd gebruikt als strategische vesting. Politisch gezien kreeg de stad door de eeuwen heen echter ook steeds meer betekenis, bijzonder nadat ze in handen kwam van het Huis Oranje-Nassau.

De Brabantse stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Tachtigjarige Oorlog, gedurende welke ze lange tijd in Spaanse handen was. Na een 9-jaar lange bezetting werd de stad echter heroverd toen schipper Adriaen van Bergen het idee had om soldaten in zijn turfschip te verstoppen. Uiteindelijk voerden twee neven het daadwerkelijke plan uit en voeren met hun dodelijke lading het Kasteel van Breda binnen. Deze verrassingsaanval was teveel voor de Spanjaarden, en Breda kwam terug in Nederlandse handen (en in 1625 weer in Spaanse).

In de Tweede Wereldoorlog werd Breda bezet door de Duitsers. Zij kwam echter op 29 oktober 1944 weer terug in Nederlandse handen, nadat de Poolse Generaal Maczek door middel van een meesterzet de Duitsers kon flankeren, en zo de stad heroverde zonder burgerslachtoffers. Een deel van Bevrijdingsdag wordt ieder jaar nog gewijd aan deze Poolse held en zijn soldaten, en doorheen de stad vind je straatnamen en monumenten die de Bredanaren regelmatig herinneren aan de oorlog. Het levensverhaal van Generaal Maczek en zijn band met Nederland is erg bijzonder en lees je op Wikipedia.

Nachtleven in Breda

Dankzij haar compacte centrum bezoek je in Breda gemakkelijk meerdere locaties op een avond. Ga eerst lekker uit eten in ‘t Hart van Breda, Bruxelles of De Boterhal. Vanaf daar begint je kroegentocht! Eerst een Guinness in de Irish Pub aan de Grote Markt, daarna de beste jamsessies (op dinsdagavond) in het altijd gezellige en internationaal georiënteerde Café de Speeltuin. In beide cafés breng je gemakkelijk de hele avond door, maar ben je niet zo lang in Breda dan wil je in ieder geval nog even naar de Spinola, een boot omgebouwd tot bruin café. De écht late uurtjes breng je door in Café de Nachtwacht, waar de grote dansvloer als een magneet werkt.

Dit is slechts een kleine greep uit wat het Bredase nachtleven te bieden heeft. Iedere straat in de binnenstad lijkt volgepakt te zijn met kroegen en nachtclubs, er is keuze te over!

Goedkoop naar Breda? Dit moet je nog weten!

Breda is ieder jaar opnieuw de thuisbasis voor een wel héél bijzonder evenement: de Redhead Days. Vrijdag 2 t/m maandag 5 september 2016 worden roodharigen van over de hele wereld in het zonnetje gezet, en de binnenstad van Breda rood gekleurd! Dit kleurrijke evenement moet je eens meegemaakt hebben.

De Koepelgevangenis van Breda is ontworpen naar het Britse panopticum-principe. Dit betekent dat de celblokken in een cirkel gebouwd zijn, zodat het voor de bewakers in het midden mogelijk is alle gevangenen voortdurend in de gaten te houden.

De omgeving van Breda

Wil je vanuit Breda nog een andere stad bezoeken, dan reis je met de bus eenvoudig en snel naar Antwerpen. De directe omgeving van Breda heeft echter ook al veel moois te bieden. In de regio vind je prachtige wandelgebieden zoals de Blauwe Kamer, de Vloeiweide, de Pannenhoef en de Krabbebosschen, die uitstekend in stand gehouden worden door Brabants Landschap. Kom met de bus naar Breda, duik de stad in en geniet daarna ook nog eens van de prachtige natuur!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid