Bus naar Brugge

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Brugge

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Brugge? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Brugge

Als je op internet zoekt naar afbeeldingen van Brugge zul je al gauw foto's tegenkomen van de Grote markt. Op dit grote plein is nog veel historie te zien. Dit komt doordat er in Brugge tijdens zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog gelukkig veel bespaard is gebleven. Niet voor niks staat de stad Brugge dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Sinds 1995 is het plein verkeersvrij! Op dit plein vind je onder andere ook het Belfort en het Stadhuis. Het Belfort is 83 meter hoog. Voor een waanzinnig uitzicht over Brugge kun je het Belfort beklimmen. Trek wel goede schoenen aan, want er zijn 366 treden! Volwassenen betalen € 6 voor de entree. Kinderen tot en met 18 jaar hoeven geen entree te betalen. Studenten tot 26 jaar krijgen flinke korting en betalen € 2. Het Stadhuis staat er sinds 1376. Aan het Stadhuis kun je ook zien dat Brugge vroeger een goede economie had. Zowel aan de buiten- als aan de binnenkant ziet het stadhuis er prachtig uit.

Bezienswaardigheden in Brugge

Van een afstand kun je de wereldberoemde wafels al ruiken in Brugge. Op bijna elke hoek van de straat vind je kraampjes waar je een wafel kunt kopen. Een bezoekje aan Brugge is dan ook niet compleet zonder een wafel gegeten te hebben. De wafels zijn in allerlei verschillende combinaties te verkrijgen. Zo kun je bij House of waffles een wafel met kaas of zalm krijgen. Het gaat zelfs nog een tikkeltje verder. Dol op mozzarella? Kies dan voor de wafel met buffelmozzarella, balsamico en pesto. Ben jij meer een type dat van pittig eten houdt? Kies dan voor de wafel met rode pepers. Ben jij niet zo van de combinaties, maar heb jij liever een typische wafel met suiker en slagroom? Bij Lizzies Wafels ben je dan aan het juiste adres. Hier heb je overheerlijke versies met verschillende toppings. Een aanrader is de wafel besprenkeld met chocoladesaus en poedersuiker en vervolgens belegd met aardbeien. Hmmm, blijft het bij één? Ook bij Chez Albert Brugge kun je lekkere wafels krijgen. Ze zijn zo lekker en dat blijkt wel uit de lange rij die er altijd is. De prijzen voor een wafel beginnen vanaf € 2,50.

Brugge: Cultuur & Geschiedenis

Naast friet en wafels is België ook bekend vanwege de chocola. Loop je langs bijvoorbeeld de chocolaterie, dan zie je vaak bonbons, pralines, of chocoladegebak. Belgen zijn dol op chocolade. De beroemde chocola Godiva en Leonidas is Belgisch. Brugge heeft daarom ook veel chocolaterieën en patisserieën. Wist je dat er in Brugge sinds 2015 een chocolademuseum is gevestigd? Dus als je dol bent op chocolade dan moet je gewoon even een bezoekje brengen aan the Chocolate Museum. In het museum kom je meer te weten over de geschiedenis van chocolade! Daarnaast zie je hoe chocolade wordt gemaakt. Van chocolade kun je dik worden, maar wist je dat chocola ook voordelen heeft? Ook dat kom je te weten in het museum. Natuurlijk kun je ook gewoon de chocola proeven! Voor volwassenen bedraagt de entree € 7. Ben je boven de 65 jaar? Dan krijg je korting. Ook studenten en kinderen krijgen korting. Kinderen tot 6 jaar hoeven geen entree te betalen. Ben je niet zo dol op chocolade, maar bijvoorbeeld wel op friet? Brugge heeft ook een frietmuseum!

Nachtleven in Brugge

Je kunt Brugge lopend, per fiets of per koets verkennen, maar Brugge is een stad met water, heel veel water. Hoe leuk is het dan om Brugge te verkennen door middel van een boottocht? Tijdens een boottocht vertelt een gids je over de geschiedenis van Brugge en vaar je langs de oude grachten. Daarnaast kom je onontdekte parels van Brugge tegen. Brugge is niet een hele omvangrijke stad en daarom duurt een boottocht ongeveer een halfuur. De prijzen beginnen vanaf € 8. In het hoogseizoen zijn de prijzen iets hoger dan in het laagseizoen. Liever terug in de tijd? Op de Grote Markt kom je koeriers met paardenkoetsen tegen die een koetstocht aanbieden. Naast een boottocht kun je ook kiezen voor een authentieke koetstocht. De koetstocht is een hele belevenis voor jong en oud. Vooral voor stelletjes is de koetstocht een aanrader. Je krijgt een romantisch ritje door het mooie Brugge en daarnaast krijg je uitleg over de historie van de stad. De prijzen voor zo´n ritje zijn wel vele malen hoger dan een boottocht. Voor een ritje van een halfuurtje betaalt men rond de € 50. Je stapt op bij de Grote markt en wordt daar ook weer afgezet.

Goedkoop naar Brugge? Dit moet je nog weten!

Bij een stedentrip draait het natuurlijk niet alleen maar om het zien van de bezienswaardigheden. Na een dagje ´sightseeing´ of ´winkelen´ wil je even bijkomen en genieten van een hapje en een drankje. Goed nieuws, in Brugge zijn er talloze terrasjes waar je heerlijk kunt bijkomen van een dagje ´sightseeing´ of ´winkelen.´ Als je gaat zitten op het terras vlakbij de Grote markt betaal je al gauw de hoofdprijs. Gelukkig zijn er in Brugge ook veel terrasjes die wel betaalbaar zijn. Wie van bier houdt moet een bezoekje brengen aan ´t Brugs Beertje. De bierlijst is zeer uitgebreid en daarnaast heerst er bij dit bierhuis een gezellige sfeer. Doe een stapje terug in de tijd en bezoek Cafe Vlissinghe. Dit café stamt uit de 16e eeuw en is daarmee het oudste café van Brugge. Dit café is authentiek ingericht en ideaal om bij te komen na een dagje slenteren door de stad. Als je honger hebt gekregen kun je bij Bar Salon goede tapas eten! Door de inrichting heb je het gevoel alsof je in Spanje bent. De porties die geserveerd worden zijn fors. Gegarandeerd dat je met een volle maag weer vertrekt.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid