Bus naar Hengelo

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Hengelo

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Hengelo (Station)

Ontdek alle bestemmingen

Bekijk de kaart
Hengelo: Snelle informatie
Direct bereikbare steden

8

Aantal bushaltes

1

Land

Nederland

Milieuvriendelijk reizen?

Ja

Goedkoop naar Hengelo? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Hengelo

De stad Hengelo ligt in het midden van Twente en telt iets minder dan 100.000 inwoners. Vroeger was Hengelo een echte industriestad. Geïnteresseerd in de geschiedenis van Hengelo? Bezoek dan het Historisch Museum Hengelo. Het museum heeft vaste exposities, maar er zijn ook vaak wisselende tentoonstellingen. Het museum is een aanrader, want het museum doet er alles aan om interactie te krijgen met de bezoekers. Er worden namelijk stadswandelingen en filmavonden georganiseerd. Daarnaast worden er ook cursussen aangeboden. Ook kun je de stadhuistoren beklimmen.
Op maandag is het museum gesloten. Van dinsdag tot en met vrijdag kun je terecht vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur. In het weekend is het museum één uur later geopend. Voor volwassenen bedraagt de entree € 5,00. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen het museum gratis bezoeken. Hengelo is niet heel groot en heb je in een paar uur wel gezien. Je zou een dagje Hengelo kunnen combineren met een andere stad, waaronder de studentenstad Enschede. Ook zou je een bezoekje kunnen brengen aan de Duitse stad Münster. De Flixbus doet er iets langer dan een uur over om je in het centrum van Münster af te zetten.

Bezienswaardigheden in Hengelo

Midden in het centrum staat een rooms-katholieke kerk. De kerk is vernoemd naar de heilige Lambertus van Maastricht en heet daarom de Sint Lambertus Basiliek. Deze kerk is bijzonder en is in het jaar 1974 uitgeroepen tot Rijksmonument. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel verwoest in het centrum van Hengelo. De Sint Lambertus Basiliek heeft gelukkig niet heel veel schade geleden. In 2002 heeft er wel een restauratie plaatsgevonden. Misschien ziet de kerk er van buiten niet heel spectaculair uit. Ook al ben je niet gelovig, het is toch de moeite waard om een kijkje te nemen. Zodra je de kerk namelijk van binnen bezichtigt zul je veel zien en je ogen echt uitkijken. Deze kerk heeft een neogotische stijl. Van maandag tot en met vrijdag vanaf 10:00 uur in de ochtend tot 12:00 uur kun je de kerk bezichtigen. In de middag kun je op doordeweekse dagen de kerk bezoeken tussen 14:00 uur en 16:00 uur.

Hengelo: Cultuur & Geschiedenis

Hengelo is een kleine stad, maar dat wil niet zeggen dat het een ongezellige stad is. Het centrum van Hengelo kenmerkt zich door de vele terrasjes. Urenlang kun je vertoeven op de vele terrasjes die de stad biedt. Midden in het centrum bevindt zich Grand-café de Twee Wezen. Dit knusse café is geschikt om bij te kletsen onder het genot van een drankje. Het café beweert zelf dat het 'the place to be' is en ik geef ze daar geen ongelijk in. Het is hier vaak zoeken naar een plekje. Bij de Twee Wezen kun je ontbijten, lunchen, dineren of gewoon borrelen. Tegenover de Twee Wezen bevindt zich Stravinsky. Hier is het ook goed vertoeven! De high tea is een aanrader. Voor een uitgebreid diner is Ugarit een goede optie! Het is aan te raden om een combinatie menu te nemen.
Zo proef je verschillende gerechten. Je hebt dan keuze uit mazza's, die te vergelijken zijn met tapas, maar dan mediterraans. Daarnaast krijg je een hoofdgerecht en om het af te sluiten nog een toetje.
De kaart is uitgebreid en er zijn ook vegetarische gerechten die je kunt bestellen. Het eten is voortreffelijk en dat voor een prima prijs!

Nachtleven in Hengelo

Lijkt het je gaaf om te zwemmen onder de sterrenhemel? Dat kan bij Preston Palace.
Dit zwemparadijs ligt in de buurt van Hengelo, namelijk in de stad Almelo. Preston Palace is zelfs zo goed dat het in 2017 is uitgeroepen tot Beste Uitje van Nederland in de categorie indoor zwembaden. Naast de grote zwembaden kun je ook gebruik maken van onder andere een sauna en een stoombad. Je waant je hier in een werkelijk paradijs! Ook is er midden in het zwembad een aquarium met kleurrijke vissen die je kunt bewonderen. Heb je dorst gekregen? Je kunt onbeperkt thee, koffie en fris drinken. Ook ijs en diverse soorten fruit zijn inbegrepen. Dat wordt smullen! De prijs om te zwemmen bedraagt voor de gehele dag € 16,50. Kinderen tot en met 10 jaar en 55 plussers betalen een gereduceerd tarief. Ga je na 18:00 uur zwemmen? Je betaalt dan €11,50 in plaats van
€ 16,50. Je kunt zwemmen van 9:00 uur in de ochtend tot 22:00 uur in de avond. Wil je er een dag of twee bij aanplakken? Naast zwemparadijs is Preston Palace tevens een hotel en uitgaanscentrum! Twee of eigenlijk drie vliegen in één klap!

Goedkoop naar Hengelo? Dit moet je nog weten!

Wil je de tijd van je leven beleven? Pretpark de Waarbeek heeft een gevarieerd aanbod van attracties. Het pretpark is niet heel groot, maar er zijn wel maar liefst 40 attracties! Dit pretpark is ideaal voor gezinnen met kinderen. Zo biedt het pretpark onder andere botsauto's, een kabelbaan, waterfietsen, een zweefmolen en je kunt er ook indoor schaatsen. Het pretpark beschikt tevens over een speeltuin met leuke toestellen. Naast attracties worden er ook live entertainment shows verzorgd. De entreetickets zijn betaalbaar en bedragen € 12,50 per persoon. Als je online boekt ben je voordeliger uit en betaal je € 9,95. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 15 jaar betalen € 9,95. Elke dag van de week is het pretpark geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag is het pretpark zelfs geopend tot 20:00 uur. De medewerkers zijn vriendelijk en alert op de kinderen.


Ontdek Hengelo door de ogen van Léda

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid