Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Deventer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.

Meer informatie

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Deventer? Meer steden die bekendstaan om geschiedenis:

Goedkoop naar Deventer? Bereid je alvast voor!

Panorama van Deventer

Algemene informatie over je busreis naar Deventer

Deventer, ook wel bekend als de Koekstad, staat in de top 5 van Nederlands oudste steden. Haar leeftijd brengt uiteraard veel bezienswaardigheden met zich mee, zoals overblijfselen uit de Romeinse geschiedenis van de stad, het Worpplantsoen en het Historisch Museum.

Een paar feiten: Deventer is een redelijk kleine stad met iets meer dan 80.000 inwoners, ligt in zuid-westelijk Overijssel en is een voormalige Hanzestad. Met de bus naar Deventer reizen gaat bijvoorbeeld vanuit Eindhoven, Antwerpen en Berlijn.

De kerk in Deventer

Bezienswaardigheden in Deventer

Deventer heeft een aantal zeer mooie bezienswaardigheden, maar de mooiste van alle is waarschijnlijk de gemeente zelf. Haar historische gebouwen en de overvloed aan groen springen in het oog, en maken iedere wandeling tot een genot. Breid je deze wandeling nog uit met een paar historische attracties, dan heb je gegarandeerd een mooie dag.

Bezoek bijvoorbeeld het oudste wandelpark van Nederland: het Worpplantsoen. Dit prachtige en uitgebreide park bestaat al sinds 1578! Deventer heeft trouwens niet alleen het oudste stadswandelpark, maar ook het grootste stadsplein van Nederland. De Brink staat altijd in het teken van gezelligheid, met haar vele bomen, prachtige gebouwen en goedgevulde terrassen. Deventer is de perfecte bestemming voor een dagje uit met de bus.

Historische gevels in Deventer

Deventer: Cultuur & Geschiedenis

Als we zeggen dat Deventer één van de vijf oudste steden van Nederland is, dan menen we het ook. Er zijn hier overblijfselen gevonden uit de Romeinse tijd, daterend uit de 3e en 4e eeuw. Destijds was Deventer natuurlijk nog geen stad, dat duurde nog een tijdje. Haar naam had de stad ook nog niet; deze stamt volgens de overlevering uit de 8e eeuw, en is een samenstelling uit de twee Oudsaksische woorden deve en treo, volgens de beschrijving op Wikipedia een “aan een waterloop gelegen geboomte”.

Deventer groeide uit tot een succesvolle handelsstad, en werd in de Middeleeuwen zelfs onderdeel van het Hanzeverbond. Als een politiek en religieus significante stad heeft Deventer helaas ook veel conflicten gekend, zoals een beleg tijdens de Tachtigjarige Oorlog en bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Ondanks deze vernietiging heeft de stad haar charme gelukkig tóch weten te behouden.

Straat in Deventer laat op de avond

Nachtleven in Deventer

Ook genieters van de latere uurtjes komen graag met de bus Deventer bezoeken. Begin je avond met een lekker en betaalbaar diner in het altijd gezellige Fooddock, waar je bij verschillende aanbieders eten uit de hele wereld vindt. Lekker borrelend de avond in ga je bij Bierencafé De Heks, waar je al speciaalbiertjes kon drinken toen het nog niet hip was.

Het echte stappen begint in clubs zoals De Hip, waar de muziek en het publiek heerlijk gevarieerd is en je regelmatig leuke optredens kunt bijwonen. Verder gaan de voetjes ook heerlijk van de vloer in tenten zoals Persee en het poppodium Burgerweeshuis.