Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Amersfoort

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.

Meer informatie

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Amersfoort? Meer steden die bekendstaan om geschiedenis:

Ontdek Amersfoort door de ogen van Léda

Leda, FlixBlogger Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.
Almelo
27 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Amersfoort? Bereid je alvast voor!

Een oud gebouw dat over een rivier gaat

Energieboost

Bij Downey’s Coffee and Tea is het gezellig en lekker. Het personeel heeft een verstandelijke beperking, vandaar ook de naam Downey's. Bij deze plek word je altijd feestelijk ontvangen. Je kunt hier genieten van gebak, belegde broodjes, soep en daarnaast hebben ze ook maaltijdsalades. Tip: bestel de Amersfoorste Kei! Geen idee wat dat is? Het is een heerlijk luchtig schuimgebakje van gepofte hazelnoot. Als je eenmaal een hap hebt genomen van het gebakje, ervaar je een explosie van luchtige hazelnootcrème.
Houd er rekening mee dat Downey's op zondag en op maandag is gesloten. De rest van de dagen kun je er van 10:00 uur 's ochtends tot 17:00 uur terecht. Maar er is meer in Amersfoort. Zo kun je langsgaan bij Brood en Zoets. Bij dit schattige café hebben ze suikervrije taarten en glutenvrij brood. Dus allergie of geen allergie, het zal je bij Brood en Zoets in Amersfoort smaken. Zin in een energieboost? Proef dan de dadeltaart.

Adres Downey's Coffee and Tea: Zuidsingel 65, 3811HD Amersfoort
Adres Brood en Zoets: Mooierstraat, 33811EB Amersfoort

Een oud fort verlicht 's nachts naast water

Bezienswaardigheden in Amersfoort

Als je Amersfoort binnenkomt zul je merken dat je heerlijk door de straten kunt struinen. Tip: loop binnen bij het VVV-kantoor en vraag de medewerkers om een kaart van de stad. Op de kaart kun je de stadswandeling vinden, waardoor je door alle bezienswaardigheden van de stad komt. Wat je in ieder geval niet mag missen is de Koppelpoort, de Sint-Joriskerk en de Lange straat. Als je er zeker van wilt zijn dat je niks mist en als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Amersfoort kun je op zondag met een gids meewandelen. Om 11:00 uur begint de wandeling die ongeveer 2 uur duurt. Het verzamelpunt is bij de Onze Lieve Vrouwetoren. Ook leuk is het om te gaan varen en dit kan al vanaf € 5. Vaar je liever met een piratenboot of een andere themaboot? Dan kosten de tickets € 9. Tickets kun je online reserveren of kopen bij de Waterlijnwinkel.

Adres VVV kantoor: Breestraat 1, 3811 BH Amersfoort
Adres koppelpoort: Kleine Spui, 3811 BE Amersfoort
Adres Sint-Joriskerk: Hof 1, 3811 CJ Amersfoort
Adres Onze Lieve Vrouwetoren: Krankeledenstraat 30, 3811 BN Amersfoort
Adres Waterlijnwinkel: Krommestraat 5, 3811CA Amersfoort

De gevel van oude gebouwen met veel groen er voor

Verjaardagsroute

Het leven is een feestje, maar op je verjaardag is het dubbel feest en al helemaal als je op je verjaardag in Amersfoort bent! Stel je bent jarig op een dinsdag, dan kun je van maandag tot en met zondag in die week allerlei cadeaus krijgen. Je kunt zelfs de verjaardagsroute lopen, die speciaal is samengesteld voor de jarigen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Hartig een gebakje of koekje ophalen. Bij Livingstone Coffee krijg je een gratis espresso. Eén deurtje verder zit café onder de Linde, en ook hier krijg je een gratis drankje. Voor een gratis Amersfoorts kroketje loop je langs bij Vlaams Friteshuis van Gogh. Bij Leerhotel Het Klooster krijg je zelfs gratis lunch of diner. Je moet van tevoren wel even reserveren. Kortom er zijn genoeg gratis leuke dingen in Amersfoort die aangeboden worden als je jarig bent.
Vergeet je identiteitsbewijs niet!

Adres Hartig: Barchman Wuytierslaan 2, 3818 LH Amersfoort
Adres Livingstone Coffee: Groenmarkt 11, 3811 CP Amersfoort
Adres Café onder de Linde: Groenmarkt 9, 3811 CP Amersfoort
Adres Vlaams Friteshuis van Gogh: Langestraat 143, 3811 AE Amersfoort
Adres Leerhotel het klooster: Daam Fockemalaan 10, 3818 KG Amersfoort

Boten in de haven bij zonsondergang

Evenementen

Jaarlijks vindt het Amersfoorts Bockbier Festival plaats. Tijdens dit festival vieren de mensen uit Amersfoort de herfst en wordt er genoten van verschillende soorten bockbier. Niet alleen de inwoners uit Amersfoort zijn welkom, maar iedereen mag genieten tijdens dit festival. Het festival begint op vrijdag om 16:00 uur 's middags en duurt een heel weekend. Tickets kun je kopen voor 1 dag, maar je kunt ook het hele weekend genieten. Tijdens dit festival is er niet alleen bier, maar ook fris en lekker eten, genoeg live-muziek en zijn er verschillende acts. Voor een ticket betaal je tussen de € 10 en € 20 afhankelijk van het ticket. Je hebt namelijk een dag- of weekend tickets. Een ander event dat jaarlijks gehouden wordt in Amersfoort is het Smartlappenfestival. Tijdens dat festival wordt er gelachen, gezongen en gehuild. Entree is gratis en het festival vindt meestal plaats in de maand april. De theaterliefhebbers kunnen Amersfoort bezoeken tijdens het Spoffin. Elk jaar, in het laatste weekend van augustus wordt het evenement gehouden in en rond de binnenstad van Amersfoort. Het leuke is dat je na afloop zelf bepaalt hoeveel je het festival waard vond.

Adres: Krankeledenstraat 6-26, 3811 BN Amersfoort
Adres Smartlappenfestival: Groenmarkt 3811 CP Amersfoort

De haven in Amersfoort

Mondriaanhuis

Naast Vincent van Gogh, Johannes Vermeer en Rembrandt van Rijn was Piet Cornelis Mondriaan ook een Nederlandse beroemde kunstschilder. Mondriaan is in 1872 geboren in Amersfoort. Hij heeft meer kunstwerken dan alleen het beroemde geel, blauw, rode kunstwerk en Victory Boogie Woogie. Wist je trouwens dat Mondriaan Victory Boogie Woogie nooit heeft kunnen voltooien? Mocht je geïnteresseerd zijn om zijn masterpieces te bewonderen dan kun je het geboortehuis van Mondriaan bezoeken, dat zich bevindt in hartje Amersfoort. Zijn geboortehuis is omgetoverd tot museum en Mondriaan heeft hier tot zijn 8e levensjaar gewoond. Mondriaan heeft ook een tijdje in Parijs gewoond. Hij schoor toen zijn baard af en heeft zijn naam veranderd in Mondrian. Dit heeft hij met een reden gedaan, omdat hij een nieuwe periode was begonnen in Parijs. Bovendien was dit makkelijker uit te spreken voor de Fransen.
De entree bedraagt € 12,50. Studenten krijgen korting en met een museumkaart hoef je helemaal niks te betalen.

Adres Mondriaanhuis: Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort