Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bus van en naar Leeuwarden

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.

Meer informatie

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.

Lees meer
Hoogste veiligheidseisen  Uiterst gekwalificeerde chauffeurs  Milieubewust reizen.

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen

Uiterst gekwalificeerde chauffeurs

Milieubewust reizen

Lees meer informatie
Tickets boeken en opslaan  Halte-informatie  Exclusieve aanbiedingen

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan

Informatie over haltes

Exclusieve aanbiedingen

Bekijk de app

Geïnteresseerd in Leeuwarden? Meer steden die bekendstaan om dierentuinen en aquariums:

Ontdek Leeuwarden door de ogen van Léda

Leda, FlixBlogger Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in reizen. De wereld waar we in leven is zo mooi en er is zoveel te ontdekken! Waarom dan niet op pad gaan? Europa lijkt groot, maar in werkelijkheid zijn de afstanden kleiner dan je denkt. Ik noem mezelf een frequente FlixBus reiziger. Ik hou er namelijk van om in de weekenden op pad te gaan met de FlixBus. Het zien van nieuwe steden, ontmoeten van nieuwe mensen en het ontdekken van nieuwe culturen maakt het reizen zo leuk. Mijn camera neem ik altijd mee op reis om zoveel mogelijk vast te leggen! Neem een kijkje op mijn instagram profiel.
Almelo
27 jaar
Backpacker

Goedkoop naar Leeuwarden? Bereid je alvast voor!

Hoge gebouwen en een klein kanaal dat door de stad gaat

Leeuwarden

Waarom trek je er niet op uit en ga je niet een dagje naar de hoofdstad? Nee, ik heb het niet over Amsterdam, maar over een andere stad in Nederland. De hoofdstad van Fryslân die met trots de titel de 'culturele hoofdstad van Europa' heeft. Je hoeft er geeneens ver voor te flixen, want de culturele hoofdstad bevindt zich gewoon in Nederland! De stad Leeuwarden telt iets minder dan 100.000 inwoners en is in 2018 verkozen tot culturele hoofdstad van Nederland. Nederland wordt dan wel het kikkerlandje genoemd, maar in Leeuwarden zijn er genoeg musea te vinden dus regent het? Geen enkel probleem, want je kunt gewoon schuilen in één van de vele musea in de culturele hoofdstad. Naast het bezichtigen van musea zijn er genoeg andere dingen te zien en te doen. Zo beschikt Leeuwarden over vele monumenten, waaronder de Jacobijnerkerk. Daarnaast kun je uitgebreid shoppen in de stad en dat doe je dan ook het beste in de kleine kerkstraat. Niet voor niets is deze straat meerdere keren uitgeroepen tot beste winkelstraat van het land. Goed om te weten is dat het iedere zondag koopzondag is in Leeuwarden! 

Adres Jacobijnerkerk: Bredeplaats 4, 8911 EP Leeuwarden

Gezellige straten in Leeuwarden

Eettentjes

Leeuwarden kan dan wel bekend staan om de vele musea, maar het barst er ook van de gezellige eettentjes! Na een dagje cultuur snuiven, sightseeing of shoppen kun je lekker bijkomen op de vele terrassen die Leeuwarden biedt. Zonder eten kunnen wij niet leven en dat weet eetcafé Het Leven maar al te goed. Ze hebben hier werkelijk waar van alles wat je kunt proeven!

Tip: de nacho's zijn onweerstaanbaar lekker. Een ander leuk tentje is het Broodhuys, en je raadt het waarschijnlijk al...je kunt hier lekkere broodjes eten. Niet echt een broodeter, don't worry ze hebben bij deze tent ook vegahapjes. En ohja tip voor de vleeseters, bestel de peppersteak! What to do als je fruitariër bent oftewel alleen maar fruit eet? Of je nu wel of niet dol bent op fruit, bij je bezoekje aan Leeuwarden moet je gewoon even langs Fruitbar Sis. Het barst hier van de vitamientjes en het smaakt ook nog eens fruitig en lekker! Naast smoothies hebben ze ook broodjes, salades en gebakjes.

Adres eetcafé Het Leven: Druifstreek 57-59, 8911 LH Leeuwarden
Adres het Broodhuys: Nieuwestad 99, 8911 CL Leeuwarden
Adres Fruitbar Sis: Naauw 5a, 8911 HW Leeuwarden

Een scheve toren in Leeuwarden

Sightseeing voor een prikkie

Meestal wordt er in elke stad wel een free walking tour aangeboden. Er wordt meestal op een groot plein verzameld en geïnteresseerden kunnen zich aansluiten bij de groep om vervolgens met z'n allen door de stad rond te struinen waarbij je veel insider informatie van de ervaren gids binnenkrijgt. Hierdoor krijg je binnen een tijdsbestek van ongeveer 2 uur een erg leuk beeld van de stad, je ziet de stad namelijk echt door de ogen van een echte Leeuwardense. Deze tour is ideaal, want je leert andere mensen kennen, je komt veel te weten over de stad en je bent niet veel geld kwijt. Je bepaalt namelijk zelf hoeveel de tour kost en geeft wat je de tour waard vindt. Ook in Leeuwarden worden er meerdere free walking tours georganiseerd. Als je meer wilt weten over Friesland kun je meelopen met de Friese Verhalen Tour. Ook is er een Culturele Hoofdstad Tour. Wil jij een totaal andere tour? Dan kun je kiezen voor de Street Art Tour. De tours starten aan het Ooldehoofdsterkerkhof en vinden standaard elke zaterdag plaats. Op de website van a guide to Leeuwarden staan de tijden weergegeven.

Adres Oldehoofsterkerkhof: 8911 CG Leeuwarden

Een kanaal door de stad Leeuwarden met boten

Shoppen en relaxen

Haal die portemonnee maar alvast tevoorschijn, want in Leeuwarden kun je goed shoppen. Of je nu kleding nodig hebt, naar de bakkerij gaat, een cadeautje moet kopen of gewoon wilt snuffelen dan kun je dat het beste doen in de Kleine Kerkstraat. Leuk weetje is dat de Kleine Kerkstraat maar liefst 2 keer is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Je hebt er niet alleen de bekende winkels, maar ook kleine boetiekjes. Elke donderdag is het koopavond en op zondag zijn de winkels ook geopend! Ben je helemaal uitgeblust van het shoppen en wil je even een ´chill moment´ inlassen? Naast shoppen kun je in Leeuwarden ook echt tot rust komen. Dit kun je het beste doen bij recreatiegebied De Groene Ster. Dit recreatiegebied ligt in de buurt van Leeuwarden en je kunt er wandelen, varen en met mooi weer kun je er ook zwemmen.

Adres recreatiegebied de groene ster: Simmerkrite 1 8926 XE Leeuwarden

Een kanaal in Leeuwarden 's nachts met veel gebouwen met verschillende lichten

Alibi hostel

Waar sliep jij het afgelopen weekend? Heb je een alibi? Als je in het Alibi hostel in Leeuwarden verblijft heb je letterlijk en figuurlijk een alibi. Dit hostel is niet te vergelijken met andere hostels, want dit hostel is bijzonder. Dit hostel deed tot 2017 dienst als gevangenis en het is nog steeds ingericht als gevangenis! Oeh, klinkt spannend of niet? Gelukkig heb je zelf de regie in de handen en zit je niet levenslang vast in ´prison.´ Daarnaast is de inrichting van dit hostel luxer dan een echte gevangenis. Er is een loungehoek aanwezig en hierdoor kun je gemakkelijk in contact komen met andere reizigers. Als je even tot adem wilt komen is dat ook mogelijk, er is namelijk een minibibliotheek. Kies je boek uit en plof heerlijk neer.

Tip: verken de omgeving op de fiets en huur een fiets voor 5 euro. Wil je liever verblijven in een hotel? Dan is WestCord WTC Hotel Leeuwarden aan te raden. Dit viersterrenhotel heeft een gunstige ligging, is comfortabel en de prijzen zijn redelijk.

Adres Alibi hostel Leeuwarden: Blokhuisplein 40 Celblok H, Verdieping 1 en 2, 8911 LJ Leeuwarden, Nederland
Adres WestCord WTC Hotel Leeuwarden: heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden, Nederland