Met FlixBus naar Europese luchthavens

Dagelijkse luchthavenverbindingen vanaf slechts €5!

Reizen met FlixBus heeft vele voordelen – uitgebreide routenetwerken door heel Europa, moderne en comfortabele bussen, Wi-Fi… Maar je hebt natuurlijk volkomen gelijk dat wanneer je naar New York, Dubai of wellicht Hawaii reizen wilt, bussen niet de beste opties zijn. Een busreis naar New York zou 65 uur duren, en dan houden we nog niet eens rekening met de verplichte pauzes (veiligheid boven alles!) en het feit dat bussen niet drijven. Bussen zijn (nog) niet zo snel als vliegtuigen, maar vliegtuigen vertrekken natuurlijk niet zo dicht bij huis als wij. Daarom bieden wij nu regelmatige luchthavenverbindingen aan van en naar 11 grote Europese luchthavens, vanwaar je overal naartoe vliegt!

Wat betekent dit voor jou? Je hoeft je niet meer gebonden te voelen aan de dichtstbijzijnde luchthaven en de écht goedkoopste vliegtickets of beste reistijden uitkiezen. Reis je vanuit Nederland dan kun je ook zeggen dat je eerst een leuke citytrip maakt en dan na een dag of twee je voordelige vlucht vanuit bijvoorbeeld Berlijn gemakkelijk haalt.

Wist je dat er jaarlijks 237 miljoen stoelen in vliegtuigen leeg blijven? Dat klinkt als een kans om in 2016 meer trips te ondernemen – je hoeft alleen maar een ticket te boeken en jouw avontuur kan beginnen!

Duurt het nog lang voordat je vlucht vertrekt? Komt de verveling om de hoek kijken? Probeer dan een van de luchthavenmissies die we voor jou uitgedacht hebben, waarmee je de tijd perfect kunt doden totdat je gate wordt geopend. Alle informatie vind je hieronder!

 

Vliegtuig

Luchthaven Brussel Zaventem (BRU)

Brussel Zaventem is een internationale luchthaven met een passagiersaantal van meer dan 23 miljoen in 2015. De populaire luchthaven heeft een zeer goede treinverbinding richting het centrum van de Belgische hoofdstad. De reis duurt maar 15-20 minuten.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Brussel

Luchthaven Frankfurt

Luchthaven Frankfurt (FRA)

Luchthaven Frankfurt is een van de grootste en drukste luchthavens van Europa, waar je vanzelfsprekend kunt rekenen op een ruime selectie aan vluchten naar wereldwijde bestemmingen. Het vliegveld bevindt zich ongeveer 12 kilometer vanaf Frankfurts centrum.

FlixBus heeft twee bushaltes bij de luchthaven, één bij Terminal 1 (parkeerplaats P36) en de andere bij Terminal 2. Vergeet niet te kijken vanaf welke terminal jouw vlucht vertrekt! Stap je toch bij de verkeerde terminal uit, dan neem je gemakkelijk en snel de gratis Skytrain.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Frankfurt

Luchthaven München

Luchthaven München (MUC)

München heeft de op twee na grootste luchthaven van Duitsland en is daarom vanzelfsprekend uitstekend verbonden met veel spannende bestemmingen. Het internationale vliegveld van München is daarnaast echter ook bijzonder modern, efficiënt, schoon en doet nét dat beetje meer voor het comfort en de tevredenheid van haar reizigers. Hoewel MUC zeer groot is, is het toch niet moeilijk je weg te vinden. De routes en secties staan goed aangegeven, en in het geval van nood is het vriendelijke personeel bereid je even de weg te wijzen. De luchthaven van München bevindt zich ongeveer 32km vanaf het stadscentrum. Ondanks de verwarring die af en toe ontstaat is het de enige luchthaven van de Bayerische stad. Memmingen Airport (meer informatie verder in de tekst) staat onofficieel bekend als München West omdat het als budget-alternatief dient.

De bushalte bevindt zich bij een busstation tussen Terminals 1 en 2, vanwaar beide terminals op loopafstand liggen.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven München

Luchthaven Parijs

Luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG)

Vanwege haar grootte en het enorme aantal aan reizigers kan het op luchthaven Parijs Charles de Gaulle lastig worden je weg te vinden. De douane kan hier ook veel tijd in beslag nemen. Wij raden je aan hier rekening mee te houden en je aankomst met een ruime buffer aan tijd te plannen. De afstanden tussen de terminals zijn groot, maar gelukkig worden er gratis shuttles aangeboden die iedere paar minuten vertrekken.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Parijs Charles de Gaulle

Luchthaven Berlijn Tegel

Luchthaven Berlijn Tegel (TXL)

Luchthaven Tegel is de grotere van Berlijns twee luchthavens en dient als de voornaamste internationale luchthaven in de regio. Het vliegveld ligt 8km ten noord-westen van Berlijns stadscentrum. In een aantal jaar moeten zowel Berlijn Tegel als Berlijn Schönefeld vervangen worden door een nieuw, groter luchtveld voor heel Berlijn. Beide luchthavens draaien momenteel echter nog op volle toeren.

De bushalte ligt aan Terminal A / B, achter een lokale bushalte “Flughafen Tegel (Airport) (Berlin)”.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Berlijn Tegel

Luchthaven Berlijn Schönefeld (SFX)

Luchthaven Berlijn Schönefeld (SFX)

Luchthaven Schönefeld ligt ongeveer 18km ten zuid-oosten van Berlijns centrum. Het vliegveld is relatief klein, wat het gemakkelijk maakt je weg te vinden. Over een aantal jaar moet Schönefeld vervangen worden door een nieuwe luchthaven die voor heel Berlijn bedoeld is.

De bushalte is gelegen aan parkeerplaats P3, voor Terminal B.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Berlijn Schönefeld

Luchthaven Memmingen in Allgäu (FMM)

Luchthaven Memmingen in Allgäu (FMM)

Deze kleine maar schone, klantvriendelijke en efficiënte luchthaven ligt middenin de akkers van Zuid-Duitsland, vlakbij de stad Memmingen. Het is hier eigenlijk best idyllisch. Het vliegveld voelt zich met haar soms niet meer dan 6 vluchten per dag en nauwelijks noembare rijen bij de douane eigenlijk best ontspannen aan. Kom simpelweg met de bus, bestel een biertje, maak gebruik van de gratis Wi-Fi en wacht relaxed op je vlucht.

De bushalte ligt direct naast de terminal, je kunt hem echt niet missen!

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Memmingen

Luchthaven Stuttgart (STR)

Luchthaven Stuttgart (STR)

De internationale luchthaven van Stuttgart staat qua grootte op nummer 6 in Duitsland en bevindt zich in het hart van het land, ongeveer 13km verwijderd van het stadscentrum van Stuttgart. Direct naast het vliegveld vind je het evenementencentrum Stuttgart (Messe Stuttgart), zeer geschikt gelegen voor zakenreizigers. STR heeft 4 terminals maar is desondanks vrij klein, schoon, modern en makkelijk te navigeren.

De bushalte ligt direct naast de terminal, je kunt hem echt niet missen!

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Memmingen

Luchthaven Bratislava / M. R. Štefánik Airport (BTS)

Luchthaven Bratislava / M. R. Štefánik Airport (BTS)

Het is met onze FlixBussen comfortabeler dan ooit om naar de luchthaven van Bratislava te reizen. Dit vliegveld ligt ongeveer 9km vanaf het stadscentrum van de Slowaakse hoofdstad en dient als basis voor luchtvaartmaatschappijen zoals de Ierse prijsvechter Ryanair, welke Bratislava verbindt met 21 andere Europese luchthavens.

De bushalte bevindt zich direct naast de terminal.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Bratislava

Internationale luchthaven Wenen (VIE)

Internationale luchthaven Wenen (VIE)

De internationale luchthaven van Wenen ligt in Schwechat, ongeveer 16km vanaf de Oostenrijkse hoofdstad. Het is ook slechts een uur verwijderd van een andere Europese hoofdstad, Bratislava, en ook nog eens vlakbij de grens met Hongarije. Dit vliegveld is modern, schoon, makkelijk te navigeren, normaal gesproken niet te druk en heeft een goed-georganiseerde douane.

De bushalte bevindt zich naast het station “Flughafen Wien” en slechts een paar stappen verwijderd van Terminal 1.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Wenen

Luchthaven Nice Côte d’Azur (NCE)

Luchthaven Nice Côte d’Azur (NCE)

Luchthaven Nice Côte d’Azur ligt 6km ten zuidwesten van de stad Nice aan de prachtige Franse Riviera. Het is een klein vliegveld, maar dankzij de vele toeristen desondanks de op drie na grootste van Frankrijk.

Meer informatie over de bustijden en bushaltes van luchthaven Nice