Pretpark Gardaland in Italië

Ontdek Gardaland

Maak je klaar om het grootste pretpark van Italie te ontdekken! Gardaland – een pret- en waterpark aan de zuidelijke oever van het prachtige Gardameer – is een belevenis die je absoluut niet wilt missen. Gardaland bevindt zich niet alleen in een adembenemende locatie; het pretpark biedt ook een brede selectie aan attracties voor alle leeftijden! Met geweldige attracties, heerlijke snacks en interessante shows is Gardaland ontzettend populair en trekt ieder jaar talloze bezoekers.

Het park vind je in Verona, Italië. Reis je per bus, dan zetten we je direct vóór de ingang af. Perfect, toch?

Adrenaline junkies

Gardaland heeft er mede voor gezorgd dat het noordoosten van Italië tot geliefde bestemming geworden is, en is een van de meest toonaangevende pretparken van Europa. De directie van het park heeft een aantal van de spannendste achtbanen ter wereld gebouwd.

  • Oblivion – The Black Hole: geïnspireerd door ‘s werelds eerste vrije val achtbaan, was deze attractie de eerste van haar soort in Italië. Na een zeer intense rit naar boven, val je met duizelingwekkende snelheid in wat alleen beschreven worden kan als “in de vergetelheid”. Kun jij je voorstellen in een zwart gat gezogen te worden?
  • Raptor: net als Oblivion was deze attractie ook een spektakel in Italië. Raptor was de eerste Italiaanse achtbaan met vleugels, wat betekent dat je volledig in de lucht hangt en je voeten bungelen. Je bent overgeleverd aan deze gigantische raptor. Kom jij hier levend uit?
  • Magic Mountain: deze attractie biedt een dubbele kurkentrekker waarbij je 4 keer over de kop gaat, een snelheid van 69 km/u bereikt en twee keer achter elkaar de diepte in duikt – een daarvan is 19 meter. Je kunt gerust zeggen dat dit een van de meest spannende achtbanen in Europa is. Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht over het Gardameer wanneer de achtbaan haar hoogste punt bereikt. Natuurlijk alleen als je je ogen open kunt houden!

De rustige tour

Dankzij haar ligging in zo’n prachtige omgeving is een bezoek aan Gardaland zeer veelzijdig. De natuur voel je tijdens je bezoek constant.

  • Jungle Rapids: ondanks het feit dat je een gordel moet dragen, is deze water-attractie heerlijk rustig en erg leuk om samen met een groep vrienden te doen. Drijf door de wilde jungle en kijk je ogen uit.
  • Flying Island: klinkt tof, niet? Beklim het eiland in de lucht (op 50 meter hoogte!) en zie hoe mooi de zon glittert op het Gardameer. Dit is de perfecte attractie wanneer je even lekker wilt ontspannen.
  • Kung Fu Panda Academy: deze attractie is nog zeer nieuw en wordt vast en zeker een van de meest populaire in het park, als we uit mogen gaan van het succes van de films. Spring in de achtbaan en leer spelenderwijze alles over je favoriete karakters!