Bus naar Winterberg

Recente updates!

Vind alle actuele informatie over onze diensten en netwerk.
Lees meer

Veiligheidsmaatregelen

Om het reizen veilig en comfortabel te maken, zorgen we voor hoge hygiënenormen.
Meer informatie

Download de FlixBus-app

Tickets boeken en opslaan Informatie over haltes Exclusieve aanbiedingen
Bekijk de app

Veilig en milieuvriendelijk

Hoogste veiligheidseisen Uiterst gekwalificeerde chauffeurs Milieubewust reizen
Lees meer informatie

Op deze pagina


Bushaltes in Winterberg

Opmerking: je ticket bevat de meest actuele adresgegevens.

Ontdek alle bestemmingen

Goedkoop naar Winterberg? Bereid je alvast voor!

Algemene informatie over je busreis naar Winterberg

Winterberg is een populaire skibestemming in het Duitse Noordrijn-Westfalen. De stad ligt 500 à 800 meter boven de zeespiegel en het skigebied telt 34 pistes. Vanwege haar goede bereikbaarheid met de auto en de bus is Winterberg een ideale bestemming voor Nederlanders die graag op wintersport gaan. Overigens is het in de zomer ook een gezellige stad met veel buitenactiviteiten. Met de FlixBus ben je er vanuit Nederland, afhankelijk van je vertrekpunt, in 5 à 6 uur. Vanuit België (Brussel) spreek je van zo’n 10 uur reistijd.

Bezienswaardigheden in Winterberg

Winterberg staat ook wel bekend als het dak van Sauerland. Het is de hoogstgelegen plaats in dit gedeelte van Duitsland en daarom uitermate geschikt om te skiën. De skipistes zijn dat waar de meeste mensen voor komen, maar zij zijn niet alles dat Winterberg te bieden heeft. Zo zijn er drie adembenemende uitzichtspunten: de Kahler Asten Toren, de Panoramabrug (400 meter lang) en, wanneer zij niet in gebruik is, de St. Georg skischans. Is geen van deze hoog genoeg, dan is het sinds december 2014 ook mogelijk een indrukwekkende ballonvaart te maken boven het Sauerland. Voor degenen die liever hun voeten op de grond houden zijn er ook talloze prachtige gelegenheden om te wandelen of te fietsen.

Winterberg: Cultuur & Geschiedenis

Winterberg als stad bestaat al sinds 1240 en heeft een turbulente vroege geschiedenis. De stad is zelfs eens verwoest geweest in 1357, wat als gevolg had dat de hele regio een tijdlang verlaten was en pas rond 1600 weer opbloeide. Sindsdien is Winterberg een welvarende stad geweest met het geluk dat veel oorlogen aan haar voorbij zijn gegaan. Aan het begin van de 20e eeuw werd de regio voor de eerste keer gebruikt als skigebied en sindsdien is het niet meer weg te denken uit het Duitse toerisme.

Nachtleven in Winterberg

Als toeristische bestemming is er in Winterberg aan nachtleven geen gebrek. Je kunt in de stad heerlijk uit eten in restaurants zoals het Pannekoekenhuis Der Brabander, Athen en Benny’s Kartoffelkiste. Voor een afzakker wordt The Blackwater Irish Pub graag bezocht, of Panorama. Natuurlijk is er ook voor de echte nachtdieren genoeg te doen in Winterberg. Hierbij wordt direct gedacht aan après-ski in disco’s zoals Tenne en Muhve In.

Goedkoop naar Winterberg? Dit moet je nog weten!

Winterberg is als busbestemming niet alleen leuk in de winter; in de zomer is er ook van alles te beleven! Het Sauerland is een wandelgebied bij uitstek met routes voor iedereen. Ook vind je hier een spannende rodelbaan, uitzichtspunten en veel uitdagende mountain bike trails.

De omgeving van Winterberg

Kom je met de bus naar Winterberg, dan ga je je echt niet vervelen. In de omgeving is er namelijk ook veel te beleven, zoals een bezoek aan de Warsteiner Bierbrouwerij. Of wat dacht je van de ertsmijnen of de druipsteengrotten? In de zomer is het ook erg leuk om de prachtige meren te bezoeken, waarlangs je prachtige wandelingen maakt. In deze tijd van het jaar is het natuurpark Kellerwald bijvoorbeeld erg mooi. Tenslotte is er voor de pretparkliefhebbers nog Fort Fun, en voor de families met jonge kinderen beleven de kids in het Thikos Kinderland de dag van hun leven!


De service aan boord is afhankelijk van de beschikbaarheid