FlixBus en Shell ontwikkelen samen alternatieve brandstoffen

22/11/2022

FlixBus en Shell ontwikkelen samen alternatieve brandstoffen

+ Shell en Flix hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend en zijn een strategisch partnerschap voor de toekomst aangegaan om de ontwikkeling en toepassing van alternatieve brandstoffen aan te moedigen.

+ De beoogde technologieën zijn bio-LNG, HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën) en biobrandstoffen, maar ook waterstof en elektriciteit.

+ Het eerste project in het kader van deze samenwerking is gericht op de ontwikkeling en introductie van bio-LNG voor de busvloot van FlixBus.

+ De twee bedrijven willen tegen eind 2024 minstens 50 FlixBus uitrusten met bio-LNG.

11/22/2022 – Shell en FlixBus zijn een langetermijnpartnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen op langeafstandsbussen. Deze samenwerking is bijzonder strategisch voor beide ondernemingen omdat zij samen willen bouwen aan de infrastructuur die nodig is om het bus-wagenpark uitstootvrij te maken.

Het eerste gezamenlijke project zal de ontwikkeling en invoering van bio-LNG voor de busvloot van FlixBus bevorderen. De twee bedrijven hebben zich ten doel gesteld binnen twee jaar tot 50 FlixBus uit te rusten met bio-LNG-technologie. De bio-LNGzal worden geproduceerd uit landbouwresiduen.

Met deze samenwerking willen Flix en Shell investeren in de ontwikkeling en levering van alternatieve brandstoffen zoals bio-LNG, HVO (gehydrogeneerde plantaardige oliën), biobrandstoffen, alsook waterstof en elektriciteit voor toekomstgerichte langeafstandsbusdiensten. Beide ondernemingen zijn internationaal sterk vertegenwoordigd en zien een groot potentieel in de gezamenlijke langetermijnplanning en het ontwerp van de desbetreffende infrastructuur.

"Shell en Flix zetten zich in om de toekomst van mobiliteit op een duurzame manier vorm te geven. Met deze samenwerking zetten we een mijlpaal voor meer duurzame mobiliteit en het uitstootvrij maken van langeafstandsbusdiensten", zegt Sönke Kleymann, directeur van euroShell Deutschland GmbH & Co KG.

"Mensen willen reizen en het is onze missie om hun reizen zo duurzaam mogelijk te maken door slimme en groene mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Samen met Shell zullen we het gebruik van alternatieve brandstoffen onderzoeken. Vooral biogas houdt een grote belofte in, omdat het niet alleen de CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert, maar ook organisch afval recycleert. We zijn vastbesloten om deze technologie in ons netwerk in te voeren omdat het onze doelstelling op lange termijn is om CO2-neutraal te worden en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor toekomstige generaties," voegt Fabian Stenger, COO van Flix SE, toe.