Als je deze website niet kunt openen, bel dan naar de +31 (0) 858 881 843 of gebruik de Google Assistent-app van FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Plan je trip naar je cruise met FlixBus

Organiseer je reis naar je cruise met FlixBus

Amsterdam, Rotterdam, of de Noordzeekust van Duitsland betekenen één ding voor een echte cruise fan: het begin van een paar geweldige weken op zee. Maar een busreis naar een haven naar keuze is niet alleen een goede keuze voor cruise passagiers, er gaan namelijk eindeloze veerboten naar Groot-Brittannië vanaf de Nederlandse kust. Verder bereik je Scandinavië of de Baltische Zee makkelijk met de veerboot vanaf de Noordzeekust van Duitsland.

Overzicht van de meest belangrijke havens in het FlixBus netwerk

De volgende steden zijn een selectie van de grootste en meest gebruikte havens in Nederland en Duitsland. Het maakt niet uit of je een cruise of veerboot al hebt geboekt of dat je nog op zoek bent naar tips en inspiratie: Je kan alle benodigde informatie voor jouw busreis naar de havens hier vinden.  

  • Kiel
  • Hamburg
  • Rotterdam
  • Amsterdam
  • RostockHaven van Rotterdam

Haven van Rotterdam

Algemene Informatie

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa en 1 van de grootste in de wereld. Toeristen maken voornamelijk gebruik van de rondvaarten in de haven om zo Rotterdam en de containerbrug van de haven te ontdekken. Verder zijn er ook nog enkele veerboten die vertrekken vanuit de haven van Rotterdam.  Voor meer informatie over jouw busreis naar Rotterdam klik hier.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Rotterdam en waar gaan ze geen?

AIDA Cruises, Phoenix, Holland America en Queen Elisabeth vertrekken allemaal vanaf de haven in Rotterdam en gaan voornamelijk naar bestemmingen in de Noordzee en Oostzee. 

Welke veerboot connecties heeft Rotterdam?

Een populaire bestemming is de oostkust van Groot-Brittannië. Meerdere keren op de dag vertrekt er een P&O veerboot vanaf de haven van Rotterdam naar de universiteitsstad Kingston upon Hull, deze stad ligt in de Engelse regio Yorkshire, vlakbij de Hull rivier. 

Hoe kom ik van mijn FlixBus halte in Rotterdam naar mijn schip?

Jouw FlixBus stopt in Rotterdam naast het centraal station en naast Rotterdam Zuidplein. Vanaf het centraal station kan je makkelijk de haven van Rotterdam bereiken met metrolijn D, richting "De Akkers (Slinge/Spijkenisse)" of trams 20/23/25 richting "Lombardije/Beerwaard/Carniselande".    

Boek je busreis naar Rotterdam hier

Haven van Amsterdam

 Haven van Amsterdam

Algemene Informatie 

Het havengebied rondom Amsterdam bestaat uit de havens van Amsterdam, IJmuiden, Zaanstad en Beverwijk. Toeristen reizen voornamelijk vanaf de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) dichtbij het centraal station en de haven van IJmuiden. Naast vele zee cruises zijn er ook veel riviercruises die vertrekken vanuit deze havens. Meer informatie voor je FlixBus naar Amsterdam vind je hier.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Amsterdam en waar gaan ze heen?

Phoenix, 1AVista, Nicko Cruises en Trans Ocean Cruise zijn een paar van de cruiseschepen die regelmatig vertrekken vanaf de haven in Amsterdam, en gaan voornamelijk naar bestemmingen in Noord- en West-Europa.  

Welke veerboot connecties heeft Amsterdam?

Een populaire veerboot connectie van Amsterdam gaat naar Newcastle. Newcastle ligt in het noordoosten van Engeland en is een van de meest populaire bestemmingen voor korte reizen in Groot-Brittannië. Je kan de DFDS Seaways schepen gebruiken om in Newcastle te komen. 

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Amsterdam naar mijn schip?

Vanaf de bushalte in Amsterdam Sloterdijk kan je bus 382 richting IJmuiden nemen om de haven van Amsterdam in een paar minuten te bereiken. Deze bus kan je ook nemen om de haven van IJmuiden te bereiken binnen 40 minuten.   

Boek je busrit naar Amsterdam

Haven van Hamburg 

Haven van Hamburg

Algemene Informatie

Wanneer je denk aan de haven van Hamburg denk je meestal aan gigantische containerschepen en hijskranen. Maar, Hamburg is ook de bestemming voor talloze cruiseschepen en het vertrekpunt van verschillende regionale veerboten. Zelfs als je niet de zee wil bevaren raden wij aan om de haven van Hamburg te bezoeken. Vanaf de pier kan je verschillende excursieschepen betreden en de Elbe ondergronds overstekken via de historische Elbtunnel (Elbe Tunnel).

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Hamburg?

Hamburg is de ideale vertrek haven voor cruiseschepen naar Noord- en West-Europa. Costa Cruises, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, TUI Cruises en Azamara Cruises vertrekken allemaal vanaf de haven van Hamburg.

Welke veerboot connecties heeft Hamburg?

Hamburg is een havenstad, daarom zijn veerboten deel van het openbaar vervoer in Hamburg en kan er gebruik gemaakt worden van de veerboten met een HVV kaart. Populaire bestemmingen zijn Blankenese, Övelgönne en Teufelsbrück, vanaf waar je de gigantische oceaan schepen kan bekijken. Veerboten varen op de Noordzee naar Helgoland, Duitslands enige verre kust eiland.

Hoe kom ik van mijn FlixBus halte in Hamburg naar mijn schip?

HafenCity: 30 minuten lopen door Speicherstadt of neem lijn U4 naar Überseequartier station

Cruise Center Altona: Neem lijn U3 naar de pier, stap over op bus 111 bus voor Altona Bahnhof (station). (Bestemming: Kreuzfahrtterminal Altona (Altona cruise terminal))

Cruise Center Steinwerde: Vanaf de pier neem de veerboot 73 naar Argentinienbrücke of neem de S3/31 naar Hamburg-Veddel en ga verder met de shuttle. 

Boek je busreis naar Hamburg hier

Haven van Kiel 

Haven van Kiel

Algemene Informatie

De hoofdstad van Schleswig-Holstein is de ideale haven voor vertrek naar Noord-Europa door zijn voordelige locatie. De havenstad is meerdere keren beloond voor zijn moderne vertek-/aankomsthallen en service. Cruiseschepen tot wel 350 meter lang kunnen aanvaren op vier pieren, hierdoor is Kiel de derde grootste haven waar reizigers kunnen overstappen.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Kiel en waar gaan ze naar toe?

TUI Cruises, AIDA Cruises, MSC Cruises en Costa Cruises zijn een paar van de schepen die vertrekken vanuit de haven van Kiel en voornamelijk bestemmingen bezoeken in Noord-Europa en de Baltische Zee.

Welke veerboot connecties heeft Kiel? 

Veerboten die vertrekken vanaf de Schwedenkai (Zweedse pier), Norwegenkai (Noorweegse pier) en de Ostseekai (Baltische pier) gaan voornamelijk naar Scandinavië, terwijl de schepen die passagiers opwachten op de Ostuferhafen vertrekken naar het Baltische gebied en Rusland.

Hoe kom ik van mijn FlixBus halte in Kiel naar mijn schip?

De FlixBus halte is Kiel ZOB (centraal busstation) vlakbij Kiel HBF (centraal treinstation)

Ostseekai: Loop door Kiel Altstadt (oude stad), neem bus 61/62. (halte: Seegarten/Ostseekai)

Sartorikai: Loop of neem bus 61/62 (halte: Bootshafen)

Schwedenkai: Loop (15 minuten) via Kaistraße

Norway pier: Neem de bus (bijv. lijn 100, 200); loop over de Hörnbrücke (Hörn Brug).

Ostuferhafen: We raden aan om een taxi of bus 11 te nemen naar de minder centraal gelegen havens. 

Boek je busreis naar Kiel hier

Haven van Rostock/Warnemünde
 

Haven van Rostock

Algemene informatie

Het deel van Warnemünde genoemd Rostock heeft niet alleen het breedste zandstrand van Duitslands aan de Baltische Zee kust, het is ook een van Duitslands belangrijkste cruise havens. De Warnemünde Cruise Center is een enorm gebouw gemaakt uit staal en glas en is ontworpen om 2,500 passagiers te voorzien. De haven van Rostock daarentegen heeft veerboten die vertrekken naar Denemarken en Zweden.

Welke cruiseschepen vertrekken vanaf Warnemünde?

Als je vertrekt vanaf Warnemünde, dan heb je waarschijnlijk je trip naar Noord-Europa of de Baltische Zee geboekt via MSC Cruises, AIDA Cruises, Costa Cruises of Norwegian Cruise Line. TUI Cruises vertrekt vanaf Warnemünde sinds 2016.

Welke veerboot connecties heeft Rostock?

Vanaf de veerboot aankomst-/vertrekhal in Rostocks internationale haven vertrekt Scandlines naar Gedser in Denemarken en Stena Line/TT Line naar Trelleborg in Zweden.

Hoe kom ik van de FlixBus halte in Warnemünde naar mijn schip?

De makkelijkste weg is om vanaf de bushalte bij S-Bahn station of Warnemünde Werft langs Werftallee te gaan, en vervolgens verder te gaan via Am Passagierkai Straße, dit komt direct langs de Warnemünde Cruise Center.  

Boek je busrit naar Rostock heir

Waarom een ​​langeafstandsbus de ideale manier is om naar uw haven van vertrek te reizen:

Snacks en drankjes aan boord

In de FlixBus word je altijd uitstekend verzorgd: Aan boord kun je gunstig geprijsde snacks en dranken kopen. Deze producten zijn te koop bij de chauffeur.

Bagage meenemen: geen probleem in onze bussen

Onze bussen bieden je ook genoeg plaats voor je bagage. Bewaar je bagage in het bagagevak en leun ontspannen achterover. Onze chauffeur helpt je natuurlijk met het plaatsen van je bagage in het bagageruim.

Toiletten aan boord van de FlixBus

Duurt het nog even tot je op de plaats van bestemming bent aangekomen? Dat is geen reden om nerveus te worden! Aan boord van al onze bussen bevindt zich een toilet.

Stopcontacten aan boord

Onze bussen bieden je ook genoeg plaats voor je bagage. Bewaar je bagage in het bagagevak en leun ontspannen achterover. Onze chauffeur helpt je natuurlijk met het plaatsen van je bagage in het bagageruim.