§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Ontdek Europa’s Top 5 Oud en Nieuw Bestemmingen

Wil je Oud en Nieuw dit jaar liever niet thuis vieren? Spring dan in de FlixBus en probeer het eens uit in een wereldstad! Wij maken de keuze graag iets makkelijker, en hebben daarom een top 5 opgesteld. Waar ga jij dit jaar naartoe?

➄ Praag

Onze top 5 begint met Praag. De charmante hoofdstad van Tsjechië wacht 31 december op je, met concerten, vuurwerk en champagne. Hier is er keuze te over als het op feestvieren aankomt! Hou je ervan Oud en Nieuw buiten te vieren, baan je dan een weg naar het Oude Plein of het Wenceslausplein. Een mooi uitzicht op het vuurwerk heb je bij het Nationaal Theater, of vlakbij de Karelsbrug, aan de rivier de Moldau.

Oud en Nieuw in Praag vieren veel mensen ook op het water. Partyboten en riviercruises zijn hier erg populair. Of luid het nieuwe jaar in in een van de vele clubs, zoals Roxy, Karlovy Lazne, Sasazu, Zlaty Strom or Duplex. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je van tevoren boekt! Šťastný Nový rok!

Leer meer over onze busverbindingen naar Praag.

Boek je ticket

➃ Parijs

Nummer 4 in onze lijst is Parijs, de stad van de liefde. Hier is 31 december een nacht vol champagne, evenementen en cabaret. De grote verzamelplaatsen zijn de Champs Élysées en de Arc de Triomphe, waar je ook prachtige kunst kunt bekijken. Een andere populaire feestbestemming is de top van Montmartre bij de Sacre Coeur, dankzij haar schitterende uitzicht over de stad. Bezoek deze plekken overdag en duik dan het nieuwe jaar in op een chique feestje, of wat dacht je van een romantisch etentje op de rivier de Seine?

Op Oudjaarsdag kun je in Parijs ook nog veel kerstmarkten bezoeken, zoals: Saint-Sulpice, Saint-Germain-des-Près, Place de la Nation en Place des Abbesses in Montmartre. Probeer hier lekkernijen zoals vin chaud (Glühwein) of papillottes – traditionele chocolaatjes gevuld met een boodschap.

Het feest gaat in Parijs verder op Nieuwjaarsdag, met de Grande Parade de Paris. Mis deze ook niet! Bonne année!

Leer meer over onze busverbindingen naar Parijs.

➂ Berlijn

Nummer 3! Berlijn, beroemde hoofdstad van Duitsland en beruchte feeststad. Ieder jaar komen duizenden mensen hier Oud en Nieuw vieren op de “Party Mile”, de “Straße des 17. Juni” tussen Brandenburger Tor en de Siegessäule. Hier vind je muziekpodia, feesttenten en diverse lichtshows, met natuurlijk genoeg eten en drinken om je de hele avond en nacht zoet te houden! De poorten gaan al om 2 uur ‘s middags open, maar het officiële feest begint pas om 7 uur ‘s avonds. Kom je al eerder naar Berlijn, dan kun je zelfs op de 30e al beginnen met feesten op dit terrein.

Kom je? Mooi! Neem dan ook deel aan het Oud en Nieuw evenement Der Pfannkuchenlauf, een renwedstrijd bij de Teufelsberg waarbij lopers de gekste kostuums dragen. Het leukste kostuum wint. Frohes Neues Jahr!

Meer informatie over onze busverbindingen naar Berlijn.

➁ Amsterdam

We zijn nu wel héél dicht bij de winnaar. Op plaats 2 vind je…Amsterdam! De 31e tovert deze wereldstad om tot één gigantisch straatfeest met een, zoals we van Amsterdam gewend zijn, heerlijk internationaal karakter. Het grootste feest vind je aan De Oosterdok. Dit is tevens de plek waar het officiële feest plaatsvindt, en dus ook de vuurwerkshow.

Ook erg leuk: het Rembrandtplein, de Nieuwmarkt, het Museumplein en de Dam. Maak je op voor een brakke morgen, welke natuurlijk snel genezen is wanneer je deelneemt aan die wel heel coole Nederlandse traditie: de Nieuwjaarsduik in Scheveningen! Gelukkig Nieuwjaar!

Ontdek onze busverbindingen naar Amsterdam (ook binnenlands).

Oud op Nieuw in Londen

Maak je op voor onze winnaar: Londen! Waarom Londen? Stel je een gigantisch feest voor met wereldwijd beroemd vuurwerk, en je hebt een Oud en Nieuw die lang in herinnering zal blijven. Zoek voor het vuurwerk een plekje aan de Theems, vlakbij de Big Ben, maar wees er vroeg genoeg bij, want dit is razend populair! Je kunt vantevoren ook tickets kopen, zodat een plaats gegarandeerd is.

Voor of na het vuurwerk kun je terecht in een van de vele pubs en clubs die de stad rijk is, om met een pul bier of glas champagne in de hand het nieuwe jaar goed in te luiden. Onze tips voor niet al te dure clubs: Concrete, Gremio de Brixton of Bush Hall.

Op 1 januari gaat het feest hier trouwens gewoon verder, met een jaarlijkse parade. Hierin lopen mee: de paarden van de Queen, dansers, acrobaten, cheerleaders, historische voertuigen en nog veel meer. Dat is de juiste manier om het nieuwe jaar in te luiden! Happy New Year!

Meer over onze busverbindingen naar Londen.

Terug naar onze reistipsBoek nu je ticket