Halloween in Parijs

Zoek je nog een spannende Halloween-bestemming? Reis dan naar Parijs! Dit is niet alleen de stad van de romantiek, maar ook een stad met haar geheel eigen donkere historie.

Halloween in Disneyland Parijs

Dit is natuurlijk de brave, familie-vriendelijke optie, maar daardoor niet minder leuk! Disneyland is altijd al een beleving, waar de talloze shows en de park-versiering tijdens Halloween – zoals gigantische pompoenen – nog eens behoorlijk wat aan toevoegen.

Op de avond van de 31e organiseert Disneyland Parijs haar eigen Disney Halloween Party. Dit zeer geliefde evenement moet je wel even vantevoren boeken! Kom je begin november, dan mag je in ieder geval niet Mickey’s Magical Fireworks and Bonfire missen, een waar spektakel van licht en vuur.

Schiet op met boeken! Halloween in Disneyland Parijs is zó weer voorbij.

Wanneer? Van 1 oktober tot 4 november 2018. Prijs: Vanaf € 79

Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website van Disneyland Parijs.

Paris Catacombs

Ben je nog op zoek naar iets écht memorabels voor jouw Halloween-avond in Parijs? Dan bezoek je de catacomben van Parijs, een labyrinth van 300 kilometer aan duistere gangen, gevuld met de schedels van bijna 6 miljoen Parijzenaren! Het is geen wonder dat deze griezelige plek tal van spookverhalen kent. Doe de tour (1.5 km) en leer meer!

De verschillende arrangementen vind je op de website.

Duur van de tour: 1.5km in 45 minuten. Prijs: Vanaf € 13

Le Manoir de Paris

Je kunt de nacht van 31 oktober in het mysterieuze Le Manoir de Paris, in hartje Parijs. Hier ontdek je de donkerste geheimen van de Franse hoofdstad, door kennis te maken met schaduwachtige personages zoals Quasimodo, het IJzeren Masker, het Fantoom van de Opera en het Spook van de Tuileries.

Deze show is de perfecte manier om meer te leren over de bezeten plaatsen in Parijs, en alle bijbehorende legendes.

Wanneer? In 2018 vindt de Halloween-show plaats van 5 oktober t/m 18 november. Prijs: Vanaf € 29

Chateau de Versailles

Het Paleis van Versailles – gebouwd in 1623 – staat tegenwoordig bekend als een van de beroemdste en mysterieuze spookhuizen in Europa. Ooggetuigen claimen dat Chateau de Versailles bewoond wordt door de geesten van Louis XVI en Marie Antoinette, beide onthoofd tijdens de Franse Revolutie. De geest van koningin Marie Antoinette vind je regelmatig in haar koninklijke slaapkamer.

Tijdens Halloween krijg je de kans om het paleis en seizoensgebonden exhibities te bezoeken. Zo leer je alles over de spookverhalen van dit koninklijke paleis. Zorg ervoor dat je dicht bij je gids blijft, want anders zou je Marie Antoinette weleens persoonlijk kunnen ontmoeten!

Prijs: Vanaf € 18. Gratis toegang? Jazeker! Elke eerste zondag van november t/m maart.